Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: Ναι, αποκοιμήθηκα στο κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: Ναι, αποκοιμήθηκα στο κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο!

-

2013

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, «ΕΔΩΣΕ» ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ…

Τη δική του απάντηση έδωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια του κρίσιμου Eurogroup για την Κύπρο στις 24 Μαρτίου.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δεν το αρνήθηκε, αποδίδοντάς το στην εξάντληση λόγω των πολύωρων διαπραγματεύσεων.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι τον πήρε ο ύπνος μόνο για δέκα λεπτά και αυτό, όπως, αποσαφήνισε, έγινε σε ένα διάλειμμα των συζητήσεων.

«Δεν ξέρω αν είναι η Κριστίν Λαγκάρντ που το μαρτύρησε, αλλά αναφέρεται σε μια επιπλέον νύχτα για την Κύπρο. Και αυτό δεν ήταν λάθος μου… Κατά την διάρκεια ενός δίωρου διαλλείματος έκανα μια μικρή σιέστα. Μια μικρή παύση δέκα λεπτών και αυτό βοηθά για την ανάκτηση δυνάμεων! Αλλά δεν γινόταν κάτι. Ήταν κατά την διάρκεια διαλείμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί.

Παρόλα αυτά, η περιγραφή της εφημερίδας Le Monde για τη στάση του Μοσκοβισί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του ότι έδωσε σκληρή μάχη ώστε να μην “κουρευτούν” οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ.

«Είναι δώδεκα και μισή τα μεσάνυχτα, το Eurogroup μπορεί επιτέλους να ξεκινήσει για να δώσει την έγκρισή του. Ο καθένας παίρνει τον λόγο. Μια ώρα, δύο ώρες περνούν… Ο Μοσκό αποκοιμήθηκε. Χλευάζουν. “Καταλαβαίνω γιατί δεν ακούγεται η φωνή της Γαλλίας” ψιθυρίζει η Κριστίν Λαγκάρντ. Τρείς ώρες αργότερα το τελικό κείμενο είχε διαμορφωθεί», γράφει η Le Monde.

Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος ο Γάλλος υπουργός αποκοιμήθηκε προκαλώντας τα σαρκαστικά σχόλια των ομολόγων του αλλά και τον εκνευρισμό της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Ο Σόιμπλε βγάζει καπνούς… Πιο μακριά στον διάδρομο ο Πιερ Μοσχοβισί, ο Γάλλος υπουργός ανεβάζει tweet για να απαντήσει στις επιθέσεις του Ζάν Λίκ Μελανσόν που τον κατηγορεί ότι έχει την συμπεριφορά κάποιου που δεν μιλά πια γαλλικά και που σκέφτεται μόνο βάσει της διεθνούς χρηματοπιστωτικής γλώσσας. Οι συνεργάτες του, του παρήγγειλαν μια πίτσα με τέσσερα τυριά για να αποφύγει τα άνοστα σάντουιτς του Eurogroup. Μεγάλη πλήξη!», αναγράφει η εφημερίδα σε σχετικό άρθρο της.

Διαβάστε Επίσης