Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑμείλικτη πλέον η UEFA με ρατσιστικά φαινόμενα

Αμείλικτη πλέον η UEFA με ρατσιστικά φαινόμενα

-

src=”/images/athlitika/omonoia/omononoia_-_apoel.jpg” width=”600″ height=”406″ alt=”omononoia – apoel”/>Η UEFA μαζί με την PFSC (Στρατηγικό Συμβούλιο Επαγγελματικού ποδοσφαίρου) αναγκάζουν πλέον τις Ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματα να εφαρμόζουν αυστηρότερες κυρώσεις σχετικά με το ρατσισμό. Μετά από την χθεσινή συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα κατά του ρατσισμού. Η UEFA έδωσε οδηγία στους διαιτητές να διακόπτουν τα ματς όταν υπάρχουν κρούσματα ρατσισμού. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία:

• Καλεί τους διαιτητές να διακόπτουν τους αγώνες σε περιπτώσεις περιστατικών ρατσισμού. Σε αυτό σύμμαχοι πρέπει να είναι οι Ομοσπονδίες, αλλά και άλλα πρωταθλήματα.

• Καλεί τα πειθαρχικά όργανα να εφαρμόζουν τις αυστηρότερες κυρώσεις σε περιπτώσεις περιστατικών ρατσισμού και να αναζητήσουν τρόπους ώστε να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

• Δεσμεύεται να στηρίξει περαιτέρω και να ενισχύσει την τρέχουσα αντιρατσιστική πρωτοβουλία τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

• Καλεί τους παίκτες και τους προπονητές – δηλαδή αυτούς που πέφτουν θύματα ρατσιστικής επίθεσης – να μιλήσουν, ακόμη και αν η επίθεση είναι από τους οπαδούς της δικής τους ομάδας.

• Καλεί τις κρατικές αρχές (κυβερνήσεις, δικαστικά σώματα, κλπ.) να παίξουν το δικό τους ρόλο σε αυτή την εκστρατεία: Νομικά μέσα για τη σύλληψη, τη δίωξη και την απαγόρευση από τα γήπεδα για μεγάλα χρονικά διαστήματα των οπαδών που έχουν κάνει ρατσιστικές πράξεις. Να υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με ρατσιστικές δραστηριότητες μεταξύ των κρατών και των φορέων του ποδοσφαίρου .

Διαβάστε Επίσης