Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒΟΥΛΗΑ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Στόχος των «εταίρων» μας στην Ε.Ε. είναι να μας καταστρέψουν

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Στόχος των «εταίρων» μας στην Ε.Ε. είναι να μας καταστρέψουν

-

23 Μάρτιος 2013

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ

«Aποφάσεις, όχι για να μας στηρίξουν αλλά για να μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή», έχουν πάρει οι «εταίροι μας» στην Ε.Ε. κατάγγειλε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση των οικονομικών νομοσχεδίων.

Ο Α. Κυπριανού είπε ότι «δεν έγιναν συλλογικοί χειρισμοί και την κατάλληλη στιγμή, θα επανέλθουμε στο ζήτημα αυτό μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι η Κύπρος καλείται να πάρει αποφάσεις «κάτω από ασφυκτικές πιέσεις και διλήμματα τα οποία προσπαθούν να μας θέσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε μεν μέλη της ΕΕ αλλά δυστυχώς οι εταίροι μας έχουν πάρει αποφάσεις, όχι για να μας στηρίξουν αλλά για να μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή».

Ο Α. Κυπριανού είπε ότι «αντί να αποφασίσουν με οικονομικά κριτήρια όπως άλλες χώρες, στη δική μας περίπτωση ίσχυσαν δυστυχώς άλλα κριτήρια και σκοπιμότητες που θέλουν την Κύπρο να καταστραφεί ως χρηματοοικονομικό κέντρο και παράλληλα να μας αποξενώσουν και από παραδοσιακούς φίλους που έχουμε ως χώρα».

Ο ΓΓ ΑΚΕΛ είπε ότι «συζητούμε στην Ολομέλεια της Βουλής ένα θέμα το οποίο θα επηρεάσει την ζωή αρκετών χιλιάδων εργαζομένων και άλλες δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που από την μια στιγμή στην άλλη θα χάσουν την οικονομική βάση πάνω στην οποία στήριζαν την ζωή τους».

Αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που είχε η Ιρλανδία και στα κριτήρια που ίσχυσαν για την διάσωση της οικονομίας της χώρας σε αντίθεση με αυτό που γίνεται στην Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα είναι, όπως ανέφερε, “η απαρχή νέων δεινών για τον τόπο και τον λαό μας, θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση, σύμφωνα με διεθνούς κύρους οικονομολόγους”.

*Καταλήγοντας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι το κόμμα της Αριστεράς θα αποφασίσει αύριο κατά πόσον η ηγεσία του θα μεταβεί, στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ζητήθηκε από τον Νίκο Αναστασιάδη.

Διαβάστε Επίσης