Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ EUROGROUP , ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ EUROGROUP , ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

-

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2013

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ

Ραγδαίες αναμένεται να είναι σήμερα οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το μέλλον της κυπριακής οικονομίας μετά την χτεσινή απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για απόρριψη της πρότασης του Eurogroup.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει από χτες συγκαλέσει για σήμερα στις 9:00 π.μ. σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό για αντιμετώπιση της κατάστασης. Νωρίτερα στις 8:00 π.μ είχει συνάντηση στο Προεδρικό με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και στις 8:45 π.μ. με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη.

Για τις 11:00 π.μ έχει προγραμματιστεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής βρίσκεται από χτες στη Μόσχα για επαφές με τη ρωσική κυβέρνηση. Οπως ανακοινώθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε χτες ημίωρη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία «διεξήχθη μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών».

Την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Κύπριος πρόεδρος λίγα λεπτά μετά την απόρριψη από τη Βουλή της Συμφωνίας του με το Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρωσική πρωτεύουσα ο Ρώσος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να επισκεφθεί την Μόσχα σε όποιο χρόνο θεωρεί κατάλληλο.

Όπως πληροφορούμαστε μέχρι στιγμής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει πάρει την απόφαση για μετάβαση στην Μόσχα.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον Πρόεδρο της χώρας Κάρολο Παπούλια.

Από την πλευρά της ΕΕ, ο Πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες βράδυ, επιβεβαιώνει την ετοιμότητα του Εurogroup να στηρίξει την Κύπρο στις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και επανέλαβε τη θέση του Eurogroup, όπως την είχε διατυπώσει και τη Δευτέρα, ενώ η ΕΚΤ ανέφερε ότι θα συνεχίσει να παρέχει οικονομική στήριξη προς τις κυπριακές τράπεζε

Διαβάστε Επίσης