Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΚΡΕΜΛΙΝΟ: Aνοικτή πρόσκληση προς Αναστασιάδη για επίσκεψη στη Μόσχα

ΚΡΕΜΛΙΝΟ: Aνοικτή πρόσκληση προς Αναστασιάδη για επίσκεψη στη Μόσχα

-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΠΟΥΤΙΝ

Σειρά θεμάτων, που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, καθώς επίσης και την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο συζήτησαν χθες οι Πρόεδροι της Ρωσίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Νίκος Αναστασιάδης αντιστοίχως, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, όπως ανακοίνωσε ο Γραμματέας Τύπου της ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Ο Πρόεδρος Πούτιν”, συμφώνως των όσων δημοσιεύονται από χθες τα μεσάνυκτα στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής Προεδρίας, “προσκάλεσε τοξ Νίκο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Ρωσία σε οποιοδήποτε πρόσφορο σε αυτόν χρόνο”.

“Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία της κυπριακής πλευράς”, όπως διασαφηνίζεται στο δελτίο Τύπου και, “κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των, οι δύο Πρόεδροι ανέλυσαν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, μαζί και σε σχέση με τις προτάσεις του Γιούρογκρουπ για το ξεπέρασμα της κρίσης”.

“Ο Νίκος Αναστασιάδης”, συνεχίζει η ανακοίνωση της ρωσικής Προεδρίας, “ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσφάτως ληφθείσα απόφαση της Βουλής και την άρνησή της στη συμφωνία διάσωσης που πρότεινε το Γιούρογκρουπ”.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Πούτιν εξέφρασε για άλλη μια φορά την ανησυχία του για την πιθανή λήψη μέτρων, που μπορούν να προξενήσουν ζημιά στα συμφέροντα των νομικών και φυσικών προσώπων της Ρωσίας στην Κύπρο, όπως είπε ο κ. Πεσκόφ..

Διαβάστε Επίσης