Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒΟΥΛΗΨάχνουν για λιποτάκτες για να εξασφαλίσουν πλειοψηφία και να περάσουν στη...

Ψάχνουν για λιποτάκτες για να εξασφαλίσουν πλειοψηφία και να περάσουν στη Βουλή τον νόμο – ληστή των καταθέσεων

-

Δημιουργήθηκε : Κυριακή, 17 Μάρτιος 2013

ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ – ΟΛΟΝΥΚΤΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ … «ΠΕΙΣΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στη Βουλή τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ για να περάσουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια στα πλαίσια της Συμφωνίας του προέδρου Αναστασιάδη με το Eurogroupκαι ειδικότερα τον «νομο-ληστή» των καταθέσεων των πολιτών στις τράπεζες.

Τα νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος θα τεθούν προς έγκριση ή καταψήφιση σήμερα το απόγευμα, σε έκτακτη Σύνοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τα κόμματα ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ διαθέτουν 28 ψήφους , ενώ απαιτούνται 29 ψήφοι. Επιπρόσθετα, κοινοβουλευτικές πηγές έλεγαν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, να υπάρξουν βουλευτές, κυρίως από το ΔΗΚΟ που θα ταχθούν εναντίον ή θα τηρήσουν αποχή. Από την αντίπερα όχθη, τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και οικολόγοι θα ταχθούν, όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις των ηγετών τους, εναντίον.

Ερωτηματικό υπάρχει για τη στάση του ΕΥΡΩΚΟ, αφού μετά τη χθεσινοβραδυνή σύσκεψη στο Προεδρικό, ο πρόεδρος του Δημ. Συλλούρης, δεν έδωσε σαφείς ενδείξεις για τη στάση του. Από την πλευρά του ωστόσο, ο Νίκος Κουτσού δημοσιοποίησε την κάθετη αντίθεση στη νεοαποικιακού χαρακτήρα Συμφωνία Αναστασιάδη – Eurogroup.

Ενημερωμένες πηγές έλεγαν ότι άνθρωποι του Προέδρου Αναστασιάδη και ανώτατα στελέχη του ΔΗΣΥ πραγματοποιούσαν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες επαφές με μεμονωμένους βουλευτές κομμάτων σε μια προσπάθεια εξασφάλισης υποστήριξης στα κυβερνητικά νομοσχέδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίποτα δεν είναι βέβαιο, και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Διαβάστε Επίσης