Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒΟΥΛΗΑδικη η απόφαση Eurogroup για την Κύπρο, λένε οι Οικολόγοι

Αδικη η απόφαση Eurogroup για την Κύπρο, λένε οι Οικολόγοι

-

2013

«Παράφορα άδικη» χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Άδωνης Γιάγκου, σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Προεδρικό μετά τη σύσκεψη που είχαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Γιάγκου εκ πρώτης όψεως ανέφερε ότι οι Οικολόγοι δεν θα μπορέσουν να συναινέσουν στα μέτρα, δηλώνοντας ωστόσο ότι την τελική απόφαση θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή αύριο το μεσημέρι.

«Είχαμε μια ενδελεχή ενημέρωση για το τι διαμείφθηκε τα τελευταία 24ώρα. Πραγματικά νοιώθουμε πάρα πολύ έντονα, ήταν μια παράφορα άδικη απόφαση κατά της Κύπρου και μας βρίσκει πραγματικά αντίθετους», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς τι θα κάνει το Κίνημα, ο κ. Γιάγκου είπε ότι «αύριο συγκαλούμε την Κεντρική Επιτροπή, το μεσημέρι». Το μόνο που μπορώ να πω, πρόσθεσε, «είναι ότι υπό τις παρούσες προϋποθέσεις δεν μπορούμε να συναινέσουμε σ’ αυτά τα μέτρα που ζητούνται αυτή τη στιγμή».

«Ας δώσουμε την ευκαιρία στην Κεντρική Επιτροπή αύριο να ακούσει και να αποφασίσει», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει υπαλλακτική λύση ή σύναψη δανείου με άλλη χώρα, ο κ. Γιάγκου ανέφερε ότι «όπως γνωρίζετε υπήρξε μια αναβολή της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών στη Ρωσία, αντί τη Δευτέρα μεταφέρεται για την Τετάρτη, νομίζω ότι είναι εκτός χρονοδιαγραμμάτων».

«Οι πιέσεις είναι αφόρητες πραγματικά μας έχουν το πιστόλι στον κρόταφο και μας πιέζουν να απαντήσουμε», είπε τέλος.

Διαβάστε Επίσης