Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟNEA ΣΑΛΑΜΙΝΑ: 420.000 ευρώ ο μεγάλος στόχος

NEA ΣΑΛΑΜΙΝΑ: 420.000 ευρώ ο μεγάλος στόχος

-

alt=”ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ” src=”/images/athlitika/ΝΕΑ_ΣΑΛΑΜΙΝΑ/ΝΕΑ_ΣΑΛΑΜΙΝΑ.jpg” height=”354″ width=”500″/>

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε την Παρασκευή (15/3) ανακοινώθηκε η εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου και παρευρέθηκαν όλοι. Στη διάσκεψη μίλησαν ο πρόεδρος του σωματείου Σίμος Ιωάννου, ο πρώην υπουργός Κίκης Καζαμίας, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μουσκάλλης, ο Γεν. Γραμματέας Θουκής Θουκυδίδης, ο εκπρόσωπος της CYTAMOBILEVODAFONEΧριστόφορος Χριστοφόρου, ο πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Μιχάλης Μαντζούρας, ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίρσαντ Γιόνους και ο αρχηγός μας Γιώργος Λαμπρόπουλος.

Αρκετοί παλιοί ποδοσφαιριστές πρόσφεραν αντικείμενα που θα γίνει πλειστηριασμός όπως ο Πάμπης Ανδρέου το χρυσό παπούτσι που κέρδισε την σεζόν 1994-1995, ο Βάσος Μαύρου τα παπούτσια που φόραγε στον τελικό του 1990, ο Κυριάκος Κουρέας δυο αυθεντικές φανέλες του Ολυμπιακού Πειραιώς υπογεγραμμένες από τους ποδοσφαιριστές και ο Ανδρέας Μουσκάλλης μια φανέλα του 1972.

Στην αρχή της διάσκεψης μίλησε ο πρόεδρος Σίμος Ιωάννου καλωσορίζοντας όλους τους προσκεκλημένους και ανάφερε χαρακτηριστικά: «Το σωματείο βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Δεν θα αναλύσουμε εδώ τις αιτίες που έφεραν το σωματείο σε αυτή την κατάσταση. Όλα τα σωματεία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Όμως μέχρι τις 31 Μαρτίου πρέπει να βρεθεί ένα σημαντικό ποσό για να περάσει τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Το εγχείρημα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οι πιθανότητες είναι μικρές αλλά θα τις παλέψουμε μέχρι τέλους. Καλώ τον κόσμο της Νέας Σαλαμίνας να βοηθήσει για μια ακόμη μια φορά διότι το σωματείο μας δεν έχει από κανένα άλλη βοήθεια. Ελπίζω όλοι να ανταποκριθούν απλόχερα σε αυτό το κάλεσμα.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας Θουκύς Θουκυδίδης και ανάφερε τους τρόπους που θα γίνει αυτή η εκστρατεία: «Για να περάσουμε τα κριτήρια του Μαρτίου η Νέα Σαλαμίνα χρειάζεται ένα ποσό της τάξης των 420.000 ευρώ. Αναμένουμε ένα ποσό γυρώ στις 70.000 ευρώ και έχουμε να καλύψουμε ένα έλλειμμα της τάξης των 350.000. Έχουμε σκεφτεί να προπωλήσουμε τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν συνδυαζόμενα με την συνδρομή του 2013. Οι τιμές θα παραμείνουν όπως πέρσι. Αν συνδρομή και εισιτήριο διαρκείας πληρώνεται μαζί τότε το μέλος θα έχει 50% έκπτωση στην συνδρομή. Τα μη μέλη τα οποία θα προπληρώνουν από τώρα το εισιτήριο διαρκείας τότε θα έχουν μια έκπτωση 20%. Να θυμίσουμε ότι οι τιμές είναι Boxes500 ευρώ, Κεντρικό διάζωμα 350 και την κερκίδα 250 ευρώ. Αν όλοι μας δραστηριοποιηθούμε τότε υπολογίζουμε να πάρουμε ένα ποσό γύρώ στις 120.000 αν όλοι οι φίλοι ανταποκριθούν. Θα κάνουμε μια επίσκεψη στους φίλους της Σαλαμίνας Λονδίνου όπου αναμένουμε να μαζέψουμε και από εκεί ένα ποσό. Θα έχουμε τις εκδηλώσεις των 65χρόνων. Επίσης θα παραγγείλουμε επετειακά γραμματόσημα του σωματείου, θα προσπαθήσουμε να βρούμε χορηγούς αγώνων, θα παραγγείλουμε 65 μετάλλια που θα πωληθούν, θα γίνουν εκπομπές όπου θα γίνει πλειστηριασμός τα αντικείμενα που έχουν προσφερθεί από παλιούς ποδοσφαιριστές. Επίσης καλούμε όλους να αγοράσουν την επετειακή φανέλα των 65χρόνων με φωτογραφία της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο το 1990. Καλούμε όλους να στηρίξουν την υπηρεσία ΟΜΑΔΑ της CYTAη οποία θα αποφέρει κέρδη στο σωματείο. Το λαχείο των 10 ευρώ κυκλοφορεί και καλούμε τους φίλους της Νέας Σαλαμίνας να ανταποκριθούν.»

Μετά τον γενικό γραμματέα μίλησε ο εκπρόσωπος της CYTAΧριστόφορος Χριστοφόρου κάνοντας αναφορά στην υπηρεσία ΟΜΑΔΑ: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Νέα Σαλαμίνα που κάνει για εξεύρεση λεφτών. Σε συνεργασία με την Νέα Σαλαμίνα η CYTAMOBILEVODAFONEέχει δημιουργήσει την υπηρεσία ΟΜΑΔΑ όπου οι φίλοι της Νέας Σαλαμίνας μπορούν να στείλουν μήνυμα στον αριθμό 7000 με την λέξη ONSALAMINAανοίγουν ένα κανάλι επικοινωνίας με την ομάδα τους όπου θα μπορούν να μαθαίνουν νέα της ομάδας και ταυτόχρονα να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα. Μεγάλο ποσό από την χρέωση κάθε μήνα πάει στην Νέα Σαλαμίνα. Η υπηρεσία στοιχίζει 2 ευρώ τον μήνα. »

Το λόγο μετά πήρε ο Μιχάλης Μαντζούρας πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Νέας Σαλαμίνας και ανάφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να βοηθήσουμε την προσπάθεια της διοίκησης να ξεπεράσει τον οικονομικό γολγοθά για να ξεπεράσει τα κριτήρια του Μαρτίου. Ο ρόλος των παλαιμάχων δεν είναι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά έχει και άλλες προεκτάσεις όπως στην παρουσία μας στην διάσκεψη, όπου με τον δικό μας τρόπο θα σταθούμε συμπαραστάτες στην διοίκηση. Θέλουν να βοηθήσουμε με το δικό μας τρόπο να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να διατηρήσουμε ζωντανή την ιδέα που λέγεται Νέα Σαλαμίνα την οποία υπηρετήσαμε από διάφορα πόστα. Φέτος συμπληρώνονται 65 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου μας. 65 χρόνια ζωής και δράσης προσφοράς στον Κυπριακό ποδόσφαιρο και αθλητισμό. Έχουμε μπει πλέον σε άλλες ποδοσφαιρικές και οικονομικές συνθήκες και επιβάλλεται η συστράτευση όλων των Σαλαμιναίων και των φιλάθλων της Αμμοχώστου ούτως ώστε να κρατηθεί το σωματείο μας στην προσφυγιά. Στις 25 Μαρτίου θα δώσουμε φιλικό αγώνα με τους RedRebelsκαι καλούμε όλους τους Σαλαμιναίους να έρθουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο.»

Στη συνέχεια μίλησε ο πρώην υπουργός και φίλος του σωματείου Κίκης Καζαμίας ο οποίος ανάφερε χαρακτηριστικά: «Τα 65χρόνα δεν πρέπει να δείξουν την συνταξιοδότηση του σωματείου αλλά πρέπει να είναι μια προσπάθεια ανανέωσης και επανέναρξης των δυνάμεων μας για να προχωρήσουμε στα καινούρια και αντίξοα δεδομένα. Σαν μέλος της ΚΟΠ το σωματείο μας θα πρέπει να κάνει ενέργειες να συζητηθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο τι μέλλει γεννέσθαι με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Κάθε φορά θα είναι δυσκολότερη για να περάσουμε τα κριτήρια. Πρέπει να προσγειωθούμε και να βαδίσουμε με τα κυπριακά δεδομένα. Εμείς σαν Νέα Σαλαμίνα έχουμε μόνο τον κόσμο τον δικό μας να αποταθούμε. Ο πρόεδρος είπε ότι δεν ξέρει αν θα τα καταφέρουμε αλλά οφείλουμε να τα καταφέρουμε όμως αυτή θα είναι μια ανάσα. Καθοριστική διότι θα είναι στο τέλος της σεζόν. Έχοντας υπόψη ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχουν συσταριστεί τα οικονομικά αλλά πρέπει να υπάρξει και κούρεμα των χρεών. Είμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και σίγουρα μια οικονομική ανάσα θα δώσει έναυσμα στους αθλητές του σωματείου για να σφίξει τα δόντια και να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να αποφύγουμε αγωνιστικές φουρτούνες.»

Το λόγο μετά πήρε ο Ανδρέας Μουσκάλλης ο οποίος έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αντεπίθεσης. Ανάφερε χαρακτηριστικά : «Διαχρονικά η Νέα Σαλαμίνα ανήκει στα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας από τον καιρό που ιδρύθηκε. Είμαστε οι πιο οικονομικά αδύνατοι στην κοινωνία. Το σωματείο πρέπει να νοικοκυρευτεί. Πρέπει να κάνουμε μια σοφή διαχείριση και να δουλέψουμε με την νέα οικονομία της Κυπριακής δημοκρατίας. Με περιορισμένα έσοδα πρέπει να δουλέψουμε. Το σωματείο πρέπει να μπει σε σοφές βάσεις με την νέα περίοδο. Υπάρχει ένα πλέγμα δραστηριοτήτων που θα κάνουμε και επειδή η οικονομική κατάσταση είναι τραγική αρά πρέπει να πάρουμε εισφορές από όλους ακόμα και μη Σαλαμιναίους. Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνο του το ΔΣ. Είναι απανθρωπιά να μην τους στήριξουμε. Πρέπει όλοι να δραστηριοποιηθούμε και να πουλήσουμε το λαχείο των 10 εύρω σε όλους. Θα τα καταφέρουμε και θα παραμείνουμε στην Α’ Κατηγορία. Καλώ όλους τους Σαλαμιναίους να σοβαρευτούν και να στοχοποιήσουν το πρόβλημα αυτό και να βοηθήσουμε το σωματείο μας. Το λαχείο των 10 ευρώ μπορεί να γίνει αλυσίδα ζωής για το σωματείο μας. Καλές επιτυχίες σε όλους. Θα είμαστε δίπλα σας για ότι χρειαστεί το σωματείο μας. »

Στο τέλος μίλησαν ο Μίρσαντ Γιόνους ο οποίος δήλωσε ότι η ομάδα θα μείνει κατηγορία ενώ είπε ότι θα είναι ο πρώτος που θα αγοράσει το εισιτήριο διαρκείας για την νέα σεζόν. Η διάσκεψη τέλειωσε με τον Γιώργο Λαμπρόπουλο να δηλώνει εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ότι θα κάνουν το παν να μείνουν κατηγορία και κάλεσε τον κόσμο να δώσει έντονο παρόν στα επόμενα παιχνίδια.

ήσει».

Διαβάστε Επίσης