Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΣυλλυπητήρια ΑΚΕΛ για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες: Απώλεια για τη Βενεζουέλα...

Συλλυπητήρια ΑΚΕΛ για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες: Απώλεια για τη Βενεζουέλα και ολόκληρη τη Λατινική Αμερική

-

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2013

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νίκολα Μαντούρο για τον θάνατο του Προέδρου Ούγκο Τσάβες.

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ απευθύνει συλλυπητήρια στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νίκολα Μαντούρο και στον λαό της χώρας για τον θάνατο του Προέδρου Ούγκο Τσάβες. Η Κ.Ε. ΑΚΕΛ συμπαρίσταται στο πένθος της χώρας και της οικογένειας του Ούγκο Τσάβες.

Η απώλεια ενός γνήσιου επαναστάτη – ηγέτη δεν είναι απώλεια μόνο για την Βενεζουέλα αλλά για ολόκληρη την Λατινική Αμερική, για την πραγματική ανεξαρτησία και ευημερία της οποίας ο Πρόεδρος Τσάβες αγωνίστηκε. Με πρότυπο, τον Σιμόν Μπολιβάρ, ελευθερωτή και ηγέτη της ανεξαρτησίας της Λατινικής Αμερικής, ο Πρόεδρος Τσάβες με συμπαραστάτη τον λαό της χώρας και τον προοδευτικό ριζοσπαστικό συνασπισμό κομμάτων που στήριξαν την πολιτική του, ανάμεσα τους και το ΚΚ Βενεζουέλας, αγωνίστηκε για την κατάκτηση της κυριαρχίας του κράτους σε όλους τους τομείς.

Επί της διακυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες προωθήθηκαν ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που μείωσαν δραστικά την ανεργία, τη φτώχεια και τον αναλφαβητισμό, εμπέδωσαν την υγεία και την παιδεία ως κοινωνικό αγαθό ενώ παράλληλα στήριξε έμπρακτα άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής ενισχύοντας τη λατινοαμερικανική συνεργασία. Η πολιτική και το έργο του Τσάβες είναι ζωντανή απόδειξη ότι πατριωτισμός σημαίνει πρώτα σύγκρουση με τα ιμπεριαλιστικά δεσμά και στη συνέχεια πάλη για τη λαϊκή ευημερία.

Η δημοκρατική εκλογή του το 1999 στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας του οδήγησε τους εχθρούς της χώρας σε σχέδια και απόπειρες πραξικοπήματος από το 2002 μέχρι το 2004 οι οποίες αποκρούστηκαν από τον λαό πρώτα και κύρια, εξαιτίας της αγάπης που έτρεφε ο απλός κόσμος στον ίδιο και στο όραμά του. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά τον πόλεμο που δέχθηκε από την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, από τις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τσάβες επανεξελέγη Πρόεδρος για μια τέταρτη θητεία κερδίζοντας τις εκλογές του Οκτωβρίου 2012.

Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ εκφράζει την ελπίδα ότι ο λαός της Βενεζουέλας θα διαφυλάξει τις κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν προς όφελος του κατά την τελευταία δεκαπενταετία εάν παραμείνει ενωμένος στο σκοπό και με πίστη και αφοσίωση στο όραμα που ήδη εφαρμόζει. Οι επερχόμενες εκλογές θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της Μπολιβαριανής Επανάστασης».

Διαβάστε Επίσης