Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ: «Σήμερα ο κάθε ένας αναμετριέται με τη συνείδησή του, την...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ: «Σήμερα ο κάθε ένας αναμετριέται με τη συνείδησή του, την ιστορία του»

-

: Κυριακή, 24 Φεβρουάριος 2013

«Αναμετριέται με αυτά που πίστευε στο παρελθόν και αποφασίζει για το μέλλον της χώρας μας» – ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Να συμμετέχουν στις εκλογές κάλεσε τους πολίτες ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, δηλώνοντας ότι αυτές οι εκλογές είναι τόσο κρίσιμες που κανείς δεν μπορεί να μετατρέψει τον εαυτό του σε παθητικό θεατή για να επιλέξουν άλλοι για το μέλλον του.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο κ. Μαλάς είπε ότι «σήμερα ο κυπριακός λαός καταγράφει την τελική του ετυμηγορία, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας». Σήμερα, πρόσθεσε, «αποφασίζουμε όλοι για όλους». Σήμερα, συμπλήρωσε, «τίθεται το συμφέρον της χώρας μας πάνω απ’ όλα παρά το προσωπικό». Σήμερα, ανέφερε ο κ. Μαλάς, «ο κάθε ένας αναμετριέται με τη συνείδησή του, την ιστορία του, αναμετριέται με αυτά που πίστευε στο παρελθόν και αποφασίζει για το μέλλον της χώρας μας».

Σήμερα, συνέχισε ο υποψήφιος Πρόεδρος, «ως Κύπριοι αποφασίζουμε ποια πορεία θα επιλέξουμε σε σχέση με τη διαχείριση και της οικονομίας και του Κυπριακού, αλλά και του φυσικού μας πλούτου». Αποφασίζουμε, είπε, «ποια πορεία θα ακολουθήσουμε, ποια γραμμή, μέσα σ’ ένα νέο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι». Αποφασίζουμε, πρόσθεσε, «αν θέλουμε πολιτικές οι οποίες θα υποβοηθήσουν τη χώρα μας να αντισταθεί και να κρατηθεί, να κρατήσει την κοινωνική συνοχή».

Σε ειδική αναφορά του στο Κυπριακό, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι «σήμερα αποφασίζουμε και ως Κύπριοι πολίτες μιας ημικατεχόμενης πατρίδας». Θυμόμαστε, είπε, «και την κατοχή, θυμόμαστε και για τα δεινά που προηγήθηκαν και μας οδήγησαν στην κατοχή και βλέπουμε τον Πενταδάχτυλο και αναλογιζόμαστε τις ευθύνες τις προσωπικές, ο κάθε ένας, αλλά και τις συλλογικές ευθύνες για να απαλλαχθούμε από την κατοχή».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος στάθηκε και στο μέλλον της Κύπρου στην Ευρώπη, αλλά και στη μελλοντική διαχείριση του φυσικού πλούτου της χώρας.

«Σήμερα επίσης αποφασίζουμε και ως Ευρωπαίοι πολίτες», είπε, «καθορίζουμε το μέλλον της χώρας μας σ’ αυτή την Ευρώπη, η οποία προβληματίζεται ποια πορεία θ’ ακολουθήσει δεδομένης και της μεγάλης οικονομικής κρίσης». Σήμερα επίσης, πρόσθεσε, «αποφασίζουμε και ως πολίτες μιας χώρας που σε λίγα χρόνια θα μπει στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και ν’ αποφασίσουμε τον προσανατολισμό μας, αλλά και τις συμμαχίες, τις οποίες θα πρέπει η χώρα μας να συνάψει μέσα σ’ αυτό το μεταβαλλόμενο γεωστρατηγικό πλαίσιο».

Κάλεσε «όλους τους πολίτες να σκεφθούν, να προβληματιστούν και ν’ αποφασίσουν και να συμμετέχουν στις εκλογές». Εξέφρασε τη θέση ότι «αυτές οι εκλογές είναι τόσο κρίσιμες που πραγματικά, κανείς δεν μπορεί να μετατρέψει τον εαυτό του σε παθητικό θεατή για να επιλέξουν άλλοι για το μέλλον του, το μέλλον των νέων, το μέλλον της μεσαίας τάξης, το μέλλον των εργαζόμενων, το μέλλον των μικρομεσαίων, το μέλλον των επιστημόνων, το μέλλον της τρίτης ηλικίας».

Όλα αυτά, ανέφερε, «είναι οι μεγάλες προκλήσεις που θ’ αντιμετωπίσει η επόμενη Κυβέρνηση, γι αυτό θα πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και θα πρέπει ν’ αποφασίσουμε με πάρα πολλή σοφία. Πάνω απ’ όλα η Κύπρος, όχι το προσωπικό μας ή το κομματικό μας συμφέρον».

Κληθείς να πει κατά πόσο τον προβληματίζει η αποχή ο κ. Μαλάς είπε ότι «πρέπει ν’ αποφασίσουμε όλοι για όλους και όχι μερικοί για όλους». Γι αυτό, πρόσθεσε, «η κρισιμότητα αυτής της απόφασης μας καλεί όλους επιτακτικά να προσέλθουμε στις κάλπες σ’ αυτή την κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας και ν’ αποφασίσουμε». «Αυτό που θα αποφασίσουμε και θ’ ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο, αύριο, τη Δευτέρα, θ’ αφορά όλους και όχι μερικούς», είπε τέλος.

Ο κ. Μαλάς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, στη Λακατάμια, στο οποίο έφτασε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ζαχαρούλα και τον επικεφαλής του επιτελείου του, Νίκο Κατσουρίδη. Κατά την άφιξή του χειροκροτήθηκε από οπαδούς του, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο του Γυμνασίου.

Διαβάστε Επίσης