Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΕπί ποδός η Αστυνομία για ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Επί ποδός η Αστυνομία για ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

-

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

Χίλια οκτακόσια ογδόντα μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται σήμερα επί ποδός με στόχο την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, για την ανάδειξη του 7ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε το πρωί πως “η Αστυνομία είναι πανέτοιμη όσον αφορά τις εκλογές σήμερα”.

Από τις έξι το πρωί έχουμε στελεχώσει τα εκλογικά κέντρα και άρχισαν και οι μηχανοκίνητες περιπολίες εντός των πόλεων και στην ύπαιθρο. Αρχισε παράλληλα η λειτουργία του κέντρου κρίσεως στην ΜΜΑΔ, όπου υπάρχει επικοινωνία με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Πρόσθεσε πως η Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με επιπρόσθετα καθήκοντα σήμερα, έχοντας υπόψη ότι θα υπάρξει και η τελετή ανακήρυξης στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία». “Εχουν γίνει όλες εκείνες οι διευθετήσεις για την αστυνόμευση και είμαστε σε συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες”, πρόσθεσε.

Ανέφερε πως “έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις τροχαίες διευθετήσεις όσον αφορά στη Λευκωσία αλλά και στις άλλες πόλεις για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε για τη διευκόλυνση των πολιτών που θα διακινηθούν από άλλες πόλεις στη Λευκωσία και γενικότερα εντός των πόλεων”, προσθέτοντας πως “η όλη κατάσταση θα παρακολουθείται συνεχώς”.

“Ευελπιστούμε ότι όπως και την περασμένη Κυριακή ο κόσμος θα δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης και ωριμότητας για να διεξαχθούν οι εκλογές ομαλά”, κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Η τελετή ανακήρυξης αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στις 10μ.μ. Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει πως οι πολίτες που επιθυμούν να παραστούν στην τελετή, καλούνται να προσέλθουν στο στάδιο, χρησιμοποιώντας τη Λεωφόρο Λευκοθέου Μακαρίου Σταδίου. Όσοι πολίτες επιλέξουν να μεταβούν στο στάδιο, καλούνται να σταθμεύσουν τα οχήματά τους, στους χώρους στάθμευσης του «Λευκοθέου» και «Μακαρίου» σταδίου.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του σταδίου «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διευθετήσει την προβολή της τελετής, μέσω τριών γιγαντοοθονών που εγκαταστάθηκαν έξω από το στάδιο. Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν δύο γιγαντοοθόνες στην ανατολική πλευρά του σταδίου και μία στη νότια πλευρά.

Τέλος, η Αστυνομία καλεί τους πολίτες που θα παρευρεθούν στην τελετή, να συμπεριφέρεται κόσμια και να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Διαβάστε Επίσης