Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΣυμμετοχή στην Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού με πολύ ισχυρό ρόλο και θέση, προτείνει...

Συμμετοχή στην Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού με πολύ ισχυρό ρόλο και θέση, προτείνει ο Σταύρος Μαλάς, στη συνιστώσα που στήριξε Γ. Λιλλήκα

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013



«ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ»

Πολύ ισχυρό ρόλο και θέση υποσχέθηκε σήμερα να δώσει στη συνιστώσα των πολιτικών δυνάμεων που ψήφισαν τον Γιώργο Λιλλήκα, ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς καλώντας τους να πορευτούν μαζί του και προσθέτοντας ότι αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνδιαμορφώνουν θέσεις σε επιμέρους θέματα για τα οποία έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες.

Σε δηλώσεις στο εκλογικό του επιτελείο, ο κ. Μαλάς απευθύνθηκε προς τους πολίτες επαναλαμβάνοντας τις κύριες δεσμεύσεις του σε περίπτωση εκλογής του. «Δυο εικοσιτετράωρα πριν την τελική σας ετυμηγορία, εκτίμησα ότι οφείλω να απευθυνθώ σε εσάς και με λόγο καθαρό, μακριά από ακρότητες, λαϊκισμό και μεταλλάξεις, να σας παραθέσω εκ νέου τις προτάσεις και δεσμεύσεις μου για το μέλλον του τόπου μας», είπε.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος κάλεσε «ιδιαίτερα το 25% του πληθυσμού που την πρώτη Κυριακή δεν στήριξε την υποψηφιότητα μας σε συστράτευση, γιατί μας ενώνουν οι βασικές αρχές, οι βασικοί στόχοι, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις και σχεδιασμούς, κυρίως όμως μας ενώνει η έγνοια και η αγάπη για την πατρίδα και τον λαό μας».

Εφόσον ο λαός μεθαύριο με εμπιστευθεί, ανέφερε, «θα σχηματίσω Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού». Για να συμβεί αυτό, πρόσθεσε, «θα πρέπει να έχει προηγηθεί ότι οι πολίτες που ψήφισαν τον κ. Λιλλήκα, θα μας έχουν επιλέξει με τη συνείδησή τους». Επομένως, είπε, «είναι δεδομένο ότι θα προτείνω σε αυτή τη συνιστώσα των πολιτικών δυνάμεων τη συμμετοχή τους στην Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού με πολύ ισχυρό ρόλο και θέση». Αυτό, εξήγησε, «θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνδιαμορφώνουν θέσεις σε επιμέρους θέματα για τα οποία έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες».

Αναλύοντας τις προτάσεις του ο κ. Μαλάς είπε ότι «οι θέσεις μου στηρίζονται σε άκρως ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις, με μακροπρόθεσμους στόχους και όραμα». Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «τίποτα από όσα προτείνω δεν στηρίζεται σε πρότερες δεσμεύσεις μου έναντι προσώπων ή πολιτικών χώρων». Ακριβώς, πρόσθεσε, «γιατί έχω την αξίωση πως ως πολιτεία οφείλουμε, εν μέσω των παγκόσμιων ανακατατάξεων, να προσαρμοστούμε και να ανταποκριθούμε με επάρκεια». Τοποθετήθηκε εναντίον της πόλωσης που επιχειρείται, όπως είπε, που «δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Συνθημάτων χωρίς ουσία».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Πρόεδρο μεταξύ των πρωταρχικών στόχων της Κυβέρνησής του θα είναι ο καταρτισμός ««στη βάση της κοινής στρατηγικής του Εθνικού Συμβουλίου ενός πλαισίου λύσης του Κυπριακού». Εκτιμώ, είπε, «ότι αυτή τη στιγμή υπερέχει η ενότητα του λαού και του τόπου μας, διότι η Τουρκία καραδοκεί για ένα δικό μας λάθος». Προειδοποίησε την ίδια ώρα ότι «πειραματισμοί ή πισωγυρίσματα σε τακτικές και θέσεις επικίνδυνες πλήττουν μόνο την πλευρά μας».

«Δεσμεύτηκα και δήλωσα ξεκάθαρα ότι στο Κυπριακό θα διεκδικήσω με συνέπεια λύση στη βάση αρχών», ανέφερε, «με ρεαλισμό μεν αλλά χωρίς να παζαρέψω την αξιοπρέπεια του λαού και του τόπου μας». Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «στο βασικό της ζωής: χωρίς πατρίδα, τίποτα και κανένας δεν μπορεί να υπάρξει».

Όσον αφορά στο φυσικό αέριο, ο κ. Μαλάς είπε ότι «λάθη, παραλείψεις και εκπτώσεις δεν χωρούν». Οφείλουμε, πρόσθεσε, «να είμαστε σωστοί, οργανωμένοι και με ορθολογισμό να αξιοποιήσουμε αυτό το δώρο της φύσης προς όφελος του λαού και της πατρίδας μας».

Αναφερόμενος στα θέματα της αντιμετώπισης των προβλημάτων της οικονομίας μίλησε για συλλογική δουλειά και πραγματικής βούλησης. Δυστυχώς, ανέφερε, «το τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται ότι αυτόν τον κοινό στόχο τον ασπάζεται ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ και το επιτελείο του». Επανέλαβε τη βασική του θέση, όπως είπε, ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτώ εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην τρόικα».

Θα δουλέψω σκληρά, ανέφερε, «για εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». Δεσμεύθηκε εκ νέου ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο μνημόνιο και ξεπούλημα ημικρατικών οργανισμών για την Κύπρο». Δυστυχώς, πρόσθεσε, «αυτές τις δεσμεύσεις ο κ. Αναστασιάδης δεν βρήκε την δύναμη να τις εξαγγείλει».

«Οι πιο ωραίοι αγώνες είναι αυτοί που κερδίζονται σε πείσμα των καιρών», ανέφερε ο κ. Μαλάς, καταλήγοντας ότι «τώρα προέχει η Κύπρος και όχι το κομματικό συμφέρον».

Διαβάστε Επίσης