Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΑνακοίνωση στήριξης Σταύρου Μαλά από GUE / NGL

Ανακοίνωση στήριξης Σταύρου Μαλά από GUE / NGL

-

Η GUE / NGL εκφράζει την υποστήριξή της προς τον Σταύρο Μαλά στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.

Ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο η Συνομοσπονδιακή ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς- Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, εκφράζει την υποστήριξή της στον Σταύρο Μαλά και τη συσπείρωση δυνάμεων γύρω από την υποψηφιότητά του, καθώς και την αλληλεγγύη της προς τον κυπριακό λαό.

Οι πολιτικές και οι προτάσεις που προτάθηκαν από τον Σταύρου Μαλά έχουν στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, είναι ενάντια στη λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου της χώρας, υπερασπίζονται τα κεκτημένα των εργαζομένων και αντιτίθενται στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Στοχεύουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νεολαίας και των γυναικών και είναι κατά των περικοπών στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας.

Οι πολιτικές αυτές αποτελούν ασπίδα υπεράσπισης των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας.

Ο Σταύρος Μαλάς έχει δηλώσει ξεκάθαρα τις θέσεις του για μια δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών υπέρ όλων των Κυπρίων και για ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ΕΕΑ/ΒΠΑ στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό σε αυτή τη δύσκολη φάση των αγώνων του.

Βρυξέλλες, 20.2.2013

Ο Γιώργος Λουκαϊδης με δηλώσεις του εκφράζει τις ευχαριστίες του ΑΚΕΛ για την στήριξη της ομάδας της Αριστεράς στις προσπάθειες ανάδειξης του Σταύρου Μαλά στην Προεδρία της Δημοκρατίας.Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κόμματος στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την αδιάλειπτη στήριξη της στον αγώνα του κυπριακού λαού για απαλλαγή από την κατοχή και για κοινωνική πρόοδο και προκοπή.

“Υπογραμμίζουμε επίσης ότι οι αγώνες κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας θα έχουν μεγαλύτερες προοπτικές επιτυχίας μόνο αν συνεχίσουν να δίνονται ταυτόχρονα με το Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να ενώνει τις δυνάμεις του με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στην Κύπρο και την Ευρώπη που αγωνίζονται για την ανάπτυξη, τη κοινωνική πρόοδο και τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.”

Διαβάστε Επίσης