Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ν. ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ: Καταφεύγουν στην μαύρη προπαγάνδα για να προσελκύσουν ψήφους στον...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ν. ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ: Καταφεύγουν στην μαύρη προπαγάνδα για να προσελκύσουν ψήφους στον Αναστασιάδη!

-

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2013

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ

«Ο μοναδικός πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος είναι ο Σταύρος Μαλάς», δήλωσε σήμερα ο Επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου Σταύρου Μαλά, Νίκος Κατσουρίδης, προσθέτοντας ότι «είναι ένας πολιτικός που η ανάμιξή του στην πολιτική και τα κοινά έχει μόνο προσφέρει και αυτός που θα σχηματίσει κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού επί της ουσίας και όχι κατ’ εικόνα».



Όπως είπε, είναι «πράγματι εκπληκτικό οι διαπρύσιοι κήρυκες της ενότητας να καταφεύγουν σε πρακτικές που μόνο παρελθόν θυμίζουν», προσθέτοντας ότι οι «κήρυκες της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας καταφεύγουν στην μαύρη προπαγάνδα για να καταφέρουν να προσελκύσουν ψήφους ενόψει της Κυριακής» και αν η ψηφοθηρία και οι προεκλογικές τακτικές τους προκαλούν διάσπαση του λαού και κατακερματισμό του εσωτερικού μετώπου, «ξεκάθαρα μπορεί να γίνει αντιληπτό τι θα ακολουθήσει αν κληθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση».

Οι πρακτικές καταδεικνύουν βαθιές ιδεολογικές αγκυλώσεις και φανατισμό, μισαλλοδοξία και εξάρτηση από το παρελθόν τους, και διερωτήθηκε πώς «διαφορετικά να ερμηνευτεί όταν συνειδητά επιτίθενται στο 1/3 του Κυπριακού λαού;»

Ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι «όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά πισωγύρισμα της πατρίδας μας εξήντα χρόνια πίσω. Αυτή την συμπεριφορά οι ίδιοι όταν κάποιος αναφερθεί στο τραγικότερο γεγονός της ιστορίας μας, το 1974, τον κατηγορούν για παρελθοντολογία. Να επιστρέφουν όμως, οι ίδιοι, με τις πράξεις τους το ρολόι της ιστορίας στις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60 είναι δήθεν σύγχρονη πολιτική».

Ο επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του κ. Μαλά είπε ότι δυστυχώς, κάθε φορά που έχουμε εκλογές, ανασύρουν από τα συρτάρια της ιστορίας με τις πράξεις τους τις χειρότερες μνήμες, υποδεικνύοντας ότι είναι ένα πράγμα κάποιος να επαγγέλλεται την ενότητα του λαού αλλά στην πράξη να διασπά το λαό με τις πράξεις του και όσα λέει. Και είναι άλλο κάποιος πραγματικά να πι8στεύει στην ενότητα δυνάμεων και να το αποδεικνύει καθημερινά σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία με ήθος, άφθαρτο πολιτικό λόγο και πράξη, με βαθιές δημοκρατικές και προοδευτικές καταβολές. Αυτός είναι ο Σταύρος Μαλάς».

Ας μην προσπαθούν, λοιπόν, να εμφανίζουν τον Πρόεδρο του Συναγερμού ως ανεξάρτητο υποψήφιο γιατί οι πράξεις του μαρτυρούν το αντίθετο, «εκτός εάν ξαφνικά απαρνείται το παρελθόν του ή αποφάσισε να καταφύγει σε ένα mea culpa εφ’όλης της ύλης!»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι η τοποθέτησή του αφορά διαφήμιση του επιτελείου Αναστασιάδη στις εφημερίδες και στις πινακίδες που κατά τη γνώμη μας αποτελεί πραγματικά πρόκληση και οδηγά σε μεγάλη αντιπαράθεση. Φανταστείτε αν απαντούσαμε εμείς με τον ίδιο τρόπο. Εχω την εντύπωση ότι κάθε άλλο παρά με το πολιτικό ήθος έχει να κάνει αυτή η διαφήμιση. Είναι εξωφρενικό να λες ότι αν εκλεγεί ο Σταύρος Μαλάς θα επαναλάβει το Μαρί. Δηλαδή ουσιαστικά αποφάνθηκε η ηγεσία του Συναγερμού ότι συνειδητά η κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ ανατίναξαν το Μαρί και συνειδητά θα το επαναλάβει ο Σταύρος Μαλάς». Διερωτήθηκε αν αυτό το θέμα εμπίπτει και σε άλλα πλαίσια, την ώρα που διεξάγεται δίκη.

Μίλησε για «εκπληκτική προσπάθεια», αναφερόμενος σε δήλωση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου «η πενταετία να χρεωθεί στο Σταύρο Μαλά». Πρόσθεσε ότι αν ο Σταύρος Μαλάς είναι υπεύθυνος για το σύνολο της πενταετούς πολιτικής της κυβέρνησης με τους λίγους μήνες που ήταν στην κυβέρνηση, διερωτώμαι πραγματικά γιατί δεν είναι υπεύθυνος για το ίδιο χρονικό διάστημα ο Υπουργός Οικονομικών τότε ο κ. Κίκης Καζαμίας αφού υπηρέτησαν την ίδια θητεία ουσιαστικά με λίγους μήνες διαφορά. Οσο καιρό ήταν ο κ. Καζαμίας υπουργός Οικονομικών, εκθείαζαν την οικονομική του πολιτική.

«Αρα πώς είναι δυνατόν να εκθείαζαν την οικονομική πολιτική του Υπουργού Οικονομικών αλλά να ευθύνεται για τα κακά στην οικονομία ο Υπουργός Υγείας». Πρόσθεσε ότι αν έμεινε λίγους μήνες μετά ο κ. Μαλάς στη κυβέρνηση ήταν για να προεδρεύσει με μεγάλη επιτυχία ευρωπαϊκών συμβουλίων σε θέματα υγείας.

Πρόσθεσε ότι αν ο κ. Μαλάς χρεώνεται την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, «και επαναλαμβάνω δεν συμμερίζομαι τις εκτιμήσεις του επιτελείου Αναστασιάδη για αυτήν την πολιτική αλλά αν την χρεώνεται για τους λίγους μήνες της παρουσίας του, τότε ο κ. Αναστασιάδης χρεώνεται 100% ολόκληρη τη δεκαετία του Συναγερμού διότι ήταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ όταν κυβερνούσε ο Συναγερμός». Και αν πιστέψουμε το επιχείρημα του κ. Αναστασιάδη ότι επειδή δεν ήταν υπουργός δεν είχε σχέση με την κυβέρνηση του Γ. Κληρίδη, τότε ποιος κυβέρνησε στη δεκαετία; Δεν κυβέρνησε ο Συναγερμός προφανώς ποτέ. Αν έχει Κύπριο που μπορεί να δεχθεί αυτή τη λογική, το αφήνω στην κρίση του καθενός».

Τέλος είπε ότι σε συνθήκες κρίσης, η παρούσα κυβέρνηση παραδίδει λιγότερο έλλειμμα από ότι παρέδωσε η δεκαετία του Συναγερμού σε συνθήκες ηρεμίας».

Διαβάστε Επίσης