Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΤ. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Υπόλογος στον ΔΗΣΥ θα είναι ο Αναστασιάδης

Τ. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Υπόλογος στον ΔΗΣΥ θα είναι ο Αναστασιάδης

-

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΦΑΝΗ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

>>> ΣΤΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΛΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ

Ο Σταύρος Μαλάς δεν προέρχεται από το ΑΚΕΛ και θα είναι ένας καθ’ όλα ανεξάρτητος Πρόεδρος, ανέφερε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου του υποψήφιου Προέδρου, Τάκης Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας ότι ο κ. Μαλάς «δεσμεύεται ειλικρινά και αξιόπιστα για τη συγκρότηση μιας Κυβέρνησης Εθνικού Συνασπισμού».

Αναφέρει στη δήλωση του ο Τ. Χατζηγεωργίου:

Στις 2:31 σήμερα εκδόθηκε ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Αναστασιάδη εναντίον του Σταύρου Μαλά, η οποία θέλει να υποστηρίζει πόσο υπόλογος θα είναι ο Σταύρος Μαλάς στο ΑΚΕΛ. Στις 3:58, μια ώρα και 27 λεπτά μετά, μη έχοντας φαίνεται πεισθεί από τα ίδια τους τα επιχειρήματα επανήλθαν με νέα ανακοίνωση επί του ίδιου θέματος.

Ποιος όμως θα είναι υπόλογος και υπηρέτης ποιου κόμματος; Δεν θα είναι ο κος Αναστασιάδης, θρέμμα του ΔΗΣΥ, που θα λογοδοτεί στο Συναγερμό;

Ο κος Μαλάς δεν προέρχεται από το ΑΚΕΛ. Όπως δεν προερχόταν ούτε ο κος Γιώργος Βασιλείου, ούτε και άλλοι πρόεδροι που αναδείχθηκαν με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, όπως ο Σπύρος Κυπριανού και ο Τάσος Παπαδόπουλος. Γιατί όλοι αυτοί δεν ήταν υπόλογοι στο ΑΚΕΛ και θα είναι ο Σταύρος Μαλάς. Σημειώνουμε ακόμα ότι σήμερα ο κ. Σταύρος Μαλάς δήλωσε πως στα δεκαπέντε χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης κανένα κόμμα δεν θα έχει πάνω από τέσσερα.

Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι ο Σταύρος Μαλάς θα είναι ένας καθ’ όλα ανεξάρτητος πρόεδρος. Δεσμεύεται ειλικρινά και αξιόπιστα για την συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικού συνασπισμού με καταφανή στόχο την εθνική σύνεση και συναίνεση.

Μια κυβέρνηση που θα την καθορίζει ο πατριωτισμός για τη χώρα και το λαό μας, και όχι ο κομματικός πατριωτισμός. Όλοι πρέπει να βάλουμε τον τόπο μας πάνω από το κόμμα που ο καθένας από εμάς υπηρετεί.

Στις δύο αυτές ανακοινώσεις του επιτελείου του κου Αναστασιάδη γίνεται τόσες φορές επίκληση του ονόματος του Σταύρου Μαλά, τόσες όσες δεν έγιναν στις εκατοντάδες ανακοινώσεις τους που εκδόθηκαν ως σήμερα.

Αυτή η αιφνίδια ανακάλυψη από το επιτελείο του κου Αναστασιάδη του ονόματος “Σταύρος Μαλάς” λέει πολλά. Αυτό που λέει είναι πως η εκλογική αναμέτρηση είναι ανοικτή. Και την φοβούνται. Την φοβούνται γιατί η υποψηφιότητα του κου Αναστασιάδη έχει πρόβλημα αξιοπιστίας. Εκατοντάδες δηλώσεις του ΔΗΚΟ και προσφάτως του ΕΥΡΩΚΟ υποδηλώνουν του λόγου το αληθές. Σε κάθε τους φράση δεν ξεχνούν να αναφέρουν ότι η όποια συμφωνία τους με τον κ. Αναστασιάδη είναι γραμμένη στο χαρτί. Αυτή η συνεχής ανάγκη για υπενθύμιση των γραπτών, δήθεν συμφωνιών, δεν αναδεικνύει τίποτε άλλο παρά την κρίση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του υποψηφίου που στηρίζουν.

Καλούμε όσους δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο είτε τον κ. Μαλά είτε τον κ. Αναστασιάδη να δουν ότι τώρα η επιλογή είναι μια. Είναι η επιλογή του πολιτικού που συγκρατεί της απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ και που δεν θα είναι τόσο έτοιμος από καιρό όπως ο κος Αναστασιάδης να υπηρετήσει τις γραμμές της ΤΡΟΙΚΑ και τις εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, πράγμα που ακόμα και στελέχη της Ε.Κ.Τ. μας υποδεικνύουν.

Κλείνουμε αναφέροντας ότι κανείς δεν έπρεπε να ενοχληθεί από την δήλωση υποστήριξης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προς τον Σταύρο Μαλά. Οι σοσιαλιστές στην Ευρώπη έχουν ζήσει στο πετσί τους τις πολιτικές που έσπρωξαν τον κόσμο στην φτώχεια και την ανεργία, ξέρουν τους πραγματικά υπεύθυνους και είναι γι’ αυτό που έχουν καθαρή θέση υπέρ του Σταύρου Μαλά.

Διαβάστε Επίσης