Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ: Μοναδική επιλογή αυτή του Σταύρου Μαλά στις εκλογές...

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ: Μοναδική επιλογή αυτή του Σταύρου Μαλά στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής

-

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2013

ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΤΗ ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ, ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Την ερχόμενη Κυριακή υπάρχουν μεν δύο υποψήφιοι, όμως μόνον μία επιλογή, δήλωσε σήμερα ο Επικεφαλής του επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρου Μαλά, δηλώνοντας ότι η επιλογή αυτή είναι ενός ηγέτη, όπως ο κ. Μαλάς, ο οποίος “διαθέτει τη γνώση, τη μεθοδικότητα, την εργατικότητα και, προπαντός, που να είναι μακριά από κάθε μορφή διαπλοκής, ενός ηγέτη που, με Κυβέρνηση Εθνικού και Κοινωνικού Συνασπισμού, θα αξιοποιήσει ικανά άτομα, με δέσμευση ότι καμία πολιτική δύναμη δεν θα συμμετέχει στην Κυβέρνηση με περισσότερα από τέσσερα χαρτοφυλάκια”.

Την ερχόμενη Κυριακή, πρόσθεσε ο κ. Κατσουρίδης, σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του εκλογικού επιτελείου Μαλά, στη Λευκωσία, η μόνη επιλογή είναι αυτή “της λύσης του Κυπριακού στη βάση αρχών, η επιλογή της ανάπτυξης, της στήριξης των εργαζομένων και της κοινωνικής συνοχής, η επιλογή ενός πολιτικού σύγχρονου επί της ουσίας και όχι απλά στα συνθήματα”.

Ερωτηθείς για το πώς εκτιμά το ποσοστό ΑΚΕΛικών που διαφοροποιήθηκαν από τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος κατά την πρώτη Κυριακή και εάν αναμένει ότι οι ψηφοφόροι αυτοί θα επανέλθουν την προσεχή Κυριακή και ψηφίσουν Σταύρο Μαλά, ο κ. Κατσουρίδης δήλωσε ότι “υπήρξε μία διαρροή κυρίως προς τον κ. Λιλλήκα και την αποχή”.

“Η πολιτική λογική”, είπε ο κ. Κατσουρίδης, “λέει ότι εκείνοι, οι οποίοι κινήθηκαν κατ` αυτό τον τρόπο, κινήθηκαν πιστεύοντας ίσως ότι έτσι θα διασφάλιζαν πως θα εκλεγόταν κάποιος άλλος από τον κ. Αναστασιάδη”, επομένως “η ίδια πολιτική λογική οδηγεί στο να επιστρέψουν και να ψηφίσουν αυτήν τη φορά τον κ. Μαλά, ακριβώς για να μην εκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης και δεν λέω αυτό από την άποψη του ότι το μη χείρον βέλτιστον, αλλά, για αυτούς τους ανθρώπους, είναι λογικότατο το ότι, μεταξύ των δύο, η καλύτερη επιλογή είναι ο κ. Μαλάς”.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσουρίδης στις δηλώσεις του, “το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών δίδει ξεκάθαρα μηνύματα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και υποψηφίους, κυρίως, όμως, στέλλουν μήνυμα στον υποψήφιο της λιτότητας και της συντήρησης πως, όση προσπάθεια και αν κατέβαλε, ο λαός μας παραμένει βαθιά δημοκρατικός και προοδευτικός”, καθώς και “μήνυμα ότι, όσο δύσκολοι και αν είναι οι καιροί, έτοιμες συνταγές αλλά αποτυχημένες δεν τις προκρίνει για την χώρα μας” και “πως αλλοπρόσαλλες πολιτικές δεν είναι η επιλογή που θα λύσει το πρόβλημα”.

“Είναι βαθειά πεποίθησή μας”, συνέχισε, “ότι οι εκλογές της επόμενης Κυριακής είναι υπόθεση των δημοκρατικών δυνάμεων”, που “μπορούν και πρέπει να αναδείξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουν τη δύναμη και ξέρουν τον τρόπο. Μπορούμε”, δήλωσε ο κ. Κατσουρίδης, “να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, διότι έχουμε το σθένος να εργαζόμαστε και να επιμένουμε στα δύσκολα. Θα τα καταφέρουμε, διότι η Κύπρος έχει μια στρατηγική γεωγραφική θέση που συνδυάζει ένα σωρό θετικά, φθάνει αυτοί που θα κληθούν να κυβερνήσουν να τα αξιοποιήσουν σωστά και προς όφελος του συνόλου του λαού μας”.

“Μπορούμε”, πρόσθεσε, “ενισχύοντας συμμαχίες με σειρά κρατών και με τη σωστή διαχείριση του θέματος του φυσικού αερίου, να δημιουργήσουμε συνθήκες για επίλυση του οικονομικού και πολιτικού μας προβλήματος” και “σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, δεν χρειάζεται επανάληψη των αλλοπρόσαλλων πολιτικών στο Κυπριακό και στην οικονομία, επανάληψη των πολιτικών που, αντί να ενώνουν δυνάμεις, διαχρονικά διασπούν το λαό και καταγγέλλουν την πατρίδα μας διεθνώς”.

“Μέλλον και επιλογή μας”, είπε ο κ. Κατσουρίδης, “είναι η δημοκρατία και η προοδευτικότητα που θα αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα υπέρ του λαού μας και, με συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων, υπάρχει η δυνατότητα να αναδείξουμε την ηγεσία που θέτει πάνω από όλα την ενότητα του λαού και του τόπου, για να λύσουμε το Κυπριακό, για να επιλύσουμε τα προβλήματα της οικονομίας μέσα από την ισότιμη κατανομή των βαρών, για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, για δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και σωστής διαχείριση του φυσικού μας πλούτου”.

Διαβάστε Επίσης