Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣAριστερή Πτέρυγα: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ – ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΛΑ

Aριστερή Πτέρυγα: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ – ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΛΑ

-

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΑΝ ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών είναι μια μικρή νίκη για το εργατικό κίνημα», εκτιμά η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ», σημειώνοντας ότι:

«Παρά τη λασπολογία της δεξιάς και των συνοδοιπόρων-της τα τελευταία δυο χρόνια, παρά τον εκφοβισμό και τις απειλές ενάντια στα συνδικάτα και σε όσους εναντιώθηκαν στην πολιτική άγριας λιτότητας και ξεπουλήματος των ημικρατικών οργανισμών, ο Σταύρος Μαλάς συγκέντρωσε 27% των ψήφων που επιβεβαιώνει πως η Αριστερά παραμένει αξιόμαχη δύναμη».

Αναφέρει στη συνέχεια η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ:

«Η διακυβέρνηση Χριστόφια δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την εξουσία με τρόπο που να αντεπεξέλθει στις αντικειμενικά δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισε. Δεν αξιοποίησε τα πρώτα χρόνια της προεδρίας-του προσπαθώντας να ικανοποιήσει το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει σε τολμηρές αποφάσεις στο Κυπριακό. Υποτίμησε τη σοβαρότητα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να διαχειριστεί την οικονομία σε εθνικό επίπεδο αντί να επιδιώξει τολμηρή παρέμβαση για μια διαφορετική Ευρωπαϊκή πολιτική. Και όταν είχε να αντιμετωπίσει την κρίση με το Μαρί αντί ο Χριστόφιας να ηγηθεί της απαίτησης για τιμωρία των ενόχων έθεσε τον εαυτό του υπό την κρίση μιας αμφίβολης προσωπικότητας (Π. Πολυβίου) με βλέψεις για την Προεδρία.

Αυτές οι κινήσεις, που αποτελούσαν προσπάθεια εξευμενισμού της Δεξιάς, δεν οδήγησαν όπως έλπιζε σε εθνική σύμπνοια αλλά σε αποθράσυνσή-της και στη χυδαία επίθεση που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια. Φυσικά ο πραγματικός στόχος αυτής της επίθεσης ήταν το εργατικό κίνημα και η Αριστερά, σε μια προσπάθεια να αποδυναμωθεί και να μείνει ελεύθερο το πεδίο για την εφαρμογή μιας άκρατης νεοφιλελεύθερης πολιτικής μείωσης των απολαβών των εργαζομένων, ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών και ενίσχυση των πλουσίων αυτού του τόπου. Αυτούς τους στόχους είχε η προσπάθεια συντριβής του ΑΚΕΛ και της Αριστεράς.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου είναι μια προειδοποίηση για όσους έχουν ξεγράψει το εργατικό κίνημα σαν αξιόμαχη δύναμη. Ταυτόχρονα, δίνει τη βάση για μια ακόμα πιο μεγαλειώδη προσπάθεια ανατροπής των δεδομένων και αποτροπής της εξουσίας της Δεξιάς. Οι εργαζόμενοι και νεολαίοι, ανεξάρτητα από την επιλογή τους στον πρώτο γύρο, δεν πρέπει να μείνουν αμέτοχοι αλλά να συσπειρωθούν σ’ αυτή την προσπάθεια. Η μάχη για το δεύτερο γύρο και η ψήφος στον Σταύρο Μαλά, μπορεί να μετατραπεί σε ακόμα μια διατράνωση της απόφασης για αγώνα ενάντια στη λιτότητα και την προσπάθεια να φορτωθεί η κρίση αποκλειστικά στους ώμους των εργαζομένων».

Διαβάστε Επίσης