Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΑ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Ο Β΄ Γύρος των Προεδρικών Εκλογών είναι υπόθεση όλων ανεξαιρέτως...

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Ο Β΄ Γύρος των Προεδρικών Εκλογών είναι υπόθεση όλων ανεξαιρέτως των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του Τόπου μας

-

Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2013

ΜΟΝΟ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΑΛΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ, Η ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χθες, οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν πολλαπλά μηνύματα. Εξέφρασαν την εντολή τους η κρίση να αντιμετωπιστεί χωρίς σκληρές πολιτικές ενάντια στην κοινωνία, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή και με γρήγορη αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου. Όλα αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί μόνο η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά»,

τονίζει σε δήλωση του ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Και πρόσθέτει:

Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα κατέδειξε ακόμα κάτι πολύ σημαντικό. Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή για εκλογές ενός γύρου, αλλά ο λαός δεν του την έδωσε. Μια σημαντική πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν εμπιστεύθηκε τον κ. Αναστασιάδη. Γιατί γνωρίζει πως οι θέσεις του δεν έχουν όρια και όρους σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Γιατί γνωρίζει πως τα κρίσιμα προβλήματα του Τόπου δεν θα λυθούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εκφράζει ο κ. Αναστασιάδης. Με τα σχέδια του για λιτότητα, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις.

Ο κ. Αναστασιάδης ζητούσε εκλογές ενός γύρου. Όταν νόμιζε ότι θα πετύχαινε αυτό το στόχο κυριεύθηκε από αλαζονεία. Πριν ακόμα καν εκλεγεί Πρόεδρος, άρχισε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Αυτό είναι προμήνυμα του τι θα επακολουθήσει, αν τυχόν εκλεγεί. Αυτό αποδεικνύει πως η αυτοκριτική που δήθεν έκανε όλους αυτούς τους μήνες έναντι της Κύπρου και του λαού της δεν ήταν και δεν είναι ειλικρινής.

Το χθεσινό αποτέλεσμα έστειλε μηνύματα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Εμείς ως ΑΚΕΛ, ταυτισμένοι για δεκαετίες με το λαό μας, με τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη, σεβόμαστε αυτά τα μηνύματα και τα λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη.

Ο Β΄ Γύρος των Προεδρικών Εκλογών είναι υπόθεση όλων ανεξαιρέτως των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του Τόπου μας. Η χθεσινή ψηφοφορία έστειλε το μήνυμα πως τα σημερινά δεδομένα επιβάλλουν την εκλογή ενός νέου και αξιόπιστου Προέδρου. Ενός Προέδρου που θα σχηματίσει Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού στην οποία θα συμμετέχουν προσωπικότητες από το ευρύτερο φάσμα της πολιτικής ζωής του τόπου. Ενός ηγέτη με συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και προοδευτικές προτάσεις. Το ΑΚΕΛ, στη βάση αρχών, στηρίζει αυτή την ανεξάρτητη υποψηφιότητα και θεωρεί ότι όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να φράξουμε το δρόμο στις συντηρητικές πολιτικές του Ν. Αναστασιάδη. Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε την εκλογή του Σταύρου Μαλά, ενός νέου ανθρώπου, με νέα πρόταση, στην Προεδρία της Δημοκρατίας»

Διαβάστε Επίσης