Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ - Αθρόα συνεχίζεται η προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ – Αθρόα συνεχίζεται η προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες

-

ΣΤΟ 13,2% Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Η προσέλευση των ψηφοφόρων στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, μέχρι τις 10 το πρωί, έφτασε το 13,2%, σύμφωνα με το γραφείο της Εφόρου Εκλογής.

Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο από το ποσοστό προσέλευσης του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών του 2008, το οποίο είχε φτάσει τότε το 15%.

Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά χωρίς να παρατηρηθεί οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα.



ΤΟ 11,95% ΨΗΦΙΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

Στο 11,95% έχει ανέλθει η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες στα 54 εκλογικά κέντρα της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου για τον πρώτο γύρο των εκλογών για ανάδειξη νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Έφορος Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου, αναπληρωτής Επαρχος Ανδρέας Κτωρίδης ανέφερε ότι μέχρι τις δέκα το πρωί έχουν προσέλθει στις κάλπες για να ψηφίσουν 3,583 άτομα, δηλαδή ποσοστό 11,95%.

ΣΤΟ 14,5% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Στο 14,5% έχει ανέλθει η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες στα 183 εκλογικά κέντρα της πόλης και επαρχίας της Λάρνακας.

Όπως ανέφερε ο Έφορος Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας, Έπαρχος Μάριος Παναγίδης, μέχρι τις δέκα το πρωί είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 14,5% των ψηφοφόρων της πόλης και Επαρχίας Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 το απόγευμα, με διακοπή μίας ώρας το μεσημέρι από τις 12:00 μέχρι τις μία.

Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

Με το άνοιγμα των καλπών στην πόλη και επαρχία Πάφου, άρχισαν να προσέρχονται άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο αριθμός των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που προσήλθε στις κάλπες, ιδιαίτερα στις κοινότητες της υπαίθρου, δυόμιση ώρες σχεδόν μετά το άνοιγμα της κάλπης είναι μεγάλος .

Κάποιοι εξ αυτών υποβασταζόμενοι από οικεία τους πρόσωπα ή από το… μπαστουνάκι τους έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την εκλογή προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε Επίσης