Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΈκκληση στους πολίτες να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των στιγμών, απηύθυνε ο ΓΓ...

Έκκληση στους πολίτες να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των στιγμών, απηύθυνε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

-

: Κυριακή, 17 Φεβρουάριος 2013

«ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ»

Έκκληση προς τους ψηφοφόρους να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των στιγμών και να συμπεριφερθούν με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, απηύθυνε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Λύκειο Στροβόλου.

Ο κ. Κυπριανού, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγο του Σοφία και τον δίχρονο εγγονό του Παναγιώτη, δήλωσε ότι «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μιλήσαμε εμείς, τα πολιτικά πρόσωπα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, τώρα είναι η σειρά των πολιτών να διατυπώσουν τη δική τους την άποψη».

«Η έκκληση που θέλω να απευθύνω είναι να συνειδητοποιήσουμε οι πάντες την κρισιμότητα των στιγμών και να συμπεριφερθούμε με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα», είπε, προσθέτοντας ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει πάρα πολλά πράγματα για το μέλλον του τόπου μας, την προοπτική την οποία θα δώσουμε και ιδιαίτερα, βέβαια, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό όπου θα πρέπει να επιδιώξουμε, με πολλή προσήλωση, την επίτευξη δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης».

Σε ό,τι αφορά στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «ο στόχος θα πρέπει να είναι να οδηγηθεί η κατάσταση σε ανάκαμψη, έτσι ώστε να μπορέσουμε σιγά σιγά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν».

Είπε, επίσης, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει την προοπτική της αξιοποίησης του φυσικού αερίου «και πάρα πολλών άλλων θεμάτων εσωτερικής διακυβέρνησης που είναι σημαντικά για την καθημερινότητα των ανθρώπων».

«Θέλω να ελπίζω ότι η επόμενη μέρα των εκλογών, δηλαδή μετά από την ερχόμενη Κυριακή, θα μας βρει όλους να δίνουμε τα χέρια μεταξύ μας γιατί χρειάζεται να συνεργαστούμε έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Περάσαμε πάρα πολλές δύσκολες στιγμές διαχρονικά, στη σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και οι ικανότητες, το φιλότιμο, η εργατικότητα του κυπριακού λαού μας βοήθησε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα».

«Εναπόκειται λοιπόν σε εμάς, τα πολιτικά πρόσωπα, να αξιοποιήσουμε το δυναμισμό και τις ικανότητες που έχει ο κυπριακός λαός για να τον οδηγήσουμε μπροστά».

Ο κ. Κυπριανού συνεχάρη την Κυβέρνηση και τους κρατικούς λειτουργούς «για τον επιτυχημένο τρόπο με τον οποίο έχουν διοργανώσει αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Απ’ ότι έχω πληροφορηθεί», είπε, «φαίνεται ότι τα πάντα εξελίσσονται ομαλά και αυτό είναι σημαντικό για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στον τόπο μας».

Ευχήθηκε τέλος όπως «τα πάντα κυλίσουν με τον ίδιο ομαλό τρόπο μέχρι το τέλος».

Διαβάστε Επίσης