Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ...

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

-

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος 2013

ΧΘΕΣ ΕΙΧΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ

Σήμερα είναι η μέρα του κυπριακού λαού να μιλήσει και με τη σημερινή εκλογική διαδικασία θα καταγραφεί ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο στην ιστορία του κυπριακού λαού, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος το πρωί στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου.

Ο κ. Μαλάς, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ζαχαρούλα, στελέχη του επιτελείου του και υποστηρικτές του, ανέφερε πως χθες βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στον οποίο εξέφρασε τη μεγάλη μου ανησυχία για αυτά τα οποία λέγονται για τη χώρα μας.

Είπε πως είναι απόλυτα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας. «Είμαι σίγουρος ότι ο κυπριακός λαός θα καταγράψει με την ψήφο του μιαν ιστορική πραγματικότητα», πρόσθεσε. Ο κ. Μαλάς συνεχάρη τις υπηρεσίες του κράτους που διοργάνωσαν άψογα την εκλογική διαδικασία και ευχήθηκε «όλα να κυλήσουν με την ομαλότερη δυνατή προσπάθεια και διαδικασία».

«Για πολλούς μήνες μίλησαν οι πολιτικοί. Σήμερα είναι η μέρα του κυπριακού λαού να μιλήσει. Σήμερα αρχίζει μια εκλογική διαδικασία με την οποία θα καταγραφεί ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο στην ιστορία του κυπριακού λαού», είπε ο κ. Μαλάς και πρόσθεσε πως «αυτό το ιστορικό κάλεσμα πρέπει να μας βρει όλους συμμέτοχους. Καλώ λοιπόν όλους να συμμετέχουν σε αυτή τη συγγραφή της ιστορίας έτσι ώστε ο κάθε ένας να κοιτάζει πίσω και να αναλογίζεται ότι είχε και τη δική του συνεισφορά».

Όπως είπε, «όλοι αγωνιούμε για το μέλλον της χώρας μας. Αγωνιώ και εγώ για αυτό ψες είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στον οποίο εξέφρασα τη μεγάλη μου ανησυχία για αυτά τα οποία λέγονται για τη χώρα μας και για τις διαδικασίες που τροχοδρομούνται, και αναφέρομαι στις βολές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και επίσης για την προσπάθεια να διοριστεί μια ιδιωτική εταιρεία για να διερευνήσει αυτά τα θέματα. Εχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη το τι έχω πει ο κ. Σουλτς και είμαι σίγουρος αυτά θα τα μεταφέρει και στο κοινοβούλιο».

Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Σήμερα ο λαός αποφασίζει έχοντας μπροστά του τις πιο κρίσιμες εκλογές, το διακύβευμα των οποίων είναι η επιβίωση της πατρίδας μας, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του, στη Λεμεσό.

Ο κ. Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη, τις κόρες του και τους συζύγους τους, τα εγγονάκια του, μέλη του εκλογικού του επιτελείου και υποστηρικτές του, έφθασε στις 9:30 και ψήφισε στο κέντρο Β’ του Λανιτείου Γυμνάσιο Α’.

Στις δηλώσεις του, ανέφερε πως σήμερα ο λαός “αποφασίζει έχοντας μπροστά του τις πιο κρίσιμες εκλογές, οι οποίες θα καθορίσουν αν, μέσα από μια ισχυρή εντολή, η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας θα αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα της οικονομίας, τα προβλήματα που απασχολούν τον κάθε Κύπριο πολίτη, αλλά χωρίς αμφιβολία, και την αντιμετώπιση του μεγάλου εθνικού μας προβλήματος”.

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε όσους εργάζονται σήμερα για τις εκλογές και για να επικρατήσει η απόλυτη Δημοκρατία στον τόπο μας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως “αυτή η κατάκτηση δεν θα επηρεαστεί από κανέναν τρίτον παράγοντα, πέραν του αισθήματος του απόλυτου σεβασμού στο αποτέλεσμα”.

Γ. ΛΙΛΛΗΚΑΣ

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος το πρωί στο Λύκειο Ακροπόλεως στη Λευκωσία, συνεχάρη «τους Κύπριους πολίτες οι οποίοι σε αυτήν την εκστρατεία επέδειξαν ψηλό πολιτικό ήθος και έτσι μπορέσαμε να διεξάγουμε μια ομαλή προεκλογική εκστρατεία χωρίς φανατισμούς, χωρίς πάθη, που τιμά τον πολιτισμό μας».

Ο k. Λιλλήκας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του , τον γιό του καθώς και από στελέχη του επιτελείου του και αριθμό υποστηρικτών του ευχαρίστησε την υπηρεσία εκλογών, τους εφόρους, τις χιλιάδες των δημοσίων υπαλλήλων, των ανέργων επιστημόνων που έχουν εργοδοτηθεί και συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, «οι οποίοι μας επιτρέπουν να διεξάγουμε μια ομαλή εκλογική διαδικασία», είπε.

Σήμερα είναι η ημέρα των πολιτών, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, προσθέτοντας «η εξουσία ανήκει στα χέρια των πολιτών. Οι πολίτες με την απόφασή τους είναι αυτοί που δίνουν νόημα και περιεχόμενο στη Δημοκρατία. Με την απόφασή τους οι πολίτες θα κρίνουν το μέλλον και την πορεία της πατρίδας μας και στο εθνικό θέμα και στα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας».

Α.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στις 10:00 το πρωί ο Ανδρέας Ευστρατίου ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εκλογικό κέντρο του Γυμνασίου Απ. Παύλου στο Κέντρο ΣΤ. στην Πάφο.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο κ Ευστρατίου ανέφερε πως σήμερα ο Κυπριακός λαός και η δημοκρατία «έχουν το λόγο».

Ο κ Ευστρατίου ευχαρίστησε την Αστυνομία της Κύπρου αλλά και την αστυνομική διεύθυνση Πάφου ειδικότερα, που όλα τα μέλη της, όπως είπε, έχουν στελεχώσει τα εκλογικά κέντρα, συμβάλλοντας , στην δημοκρατική και ασφαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Με την κρίση που περνάμε τώρα όλη η Κύπρος θα αναδείξει τον ηγέτη της , που θα βγάλει την Κύπρο από την αδιέξοδο.

Έστειλε επίσης μήνυμα αισιοδοξίας προς τον Κυπριακό λαό και πρόσθεσε πως κύριο μέλημα της υποψηφιότητας του είναι η δικαίωση του Κυπριακού λαού, η επανένωση της πατρίδας μας, οι πολύτεκνοι, και η έξοδος της από την κρίση.

Ο κ Ευστρατίου εξέφρασε επίσης την λύπη του για την αχρήστευση 575.000 ψηφοδελτίων που εκτυπώθηκαν για τις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου επειδή χρησιμοποίησε ως έμβλημα το κατοχυρωμένο λογότυπο της εταιρείας Guinness World Records και μετά από σχετική καταγγελία που έγινε από πολίτη στην εταιρεία

Ο Ευστρατίου είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες από το 2007 – όταν κατασκεύασε την μακρύτερη ουρά νυφικού, μήκους 1.362 μέτρων.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ (ΟΥΤΟΠΟΣ)

Καλούμε το λαό να κάνει το καθήκον του και καλούμε και αυτούς που θα διεξάγουν τις εκλογές να κάνουν και αυτοί σωστές εκλογές, δήλωσε στην Αργάκα της Πάφου μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Κώστας Κυριάκου (Ούτοπος).

Σ’ αυτό, συνέχισε, «ελπίζουμε μέχρι τώρα».

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε, επίσης, πως ενόσω ήταν υποψήφιος γίνονταν δυστυχώς «βρόμικες εκλογές» και κάλεσε τους υπεύθυνους για τη διεξαγωγή των εκλογών της 17η Φεβρουαρίου «να κάνουν σωστές εκλογές», αυτή τη φορά, όπως είπε.

Απηύθυνε, επίσης, έκκληση, αλλά και «απαίτησε» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να κάνει σωστές και δημοκρατικές εκλογές.

Πρ.Αντωνιάδου


Δήλωση Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού -Υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας – Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών

“Επέστρεψα σήμερα τα χαράματα από το Λονδίνο όπου συνάντησα τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες που συγκυβερνούν στην Βρετανία για να πείσω ότι η Κύπρος αξίζει να διασωθεί.

Πριν ένα χρόνο, όταν η Πραξούλα ανακάλυπτε το φυσικό αέριο στη Κύπρο, κυριαρχούσε η αισιοδοξία. Σήμερα το παλαιοκομματικό κατεστημένο έφερε την πατρίδα μας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η Πραξούλα είναι αυτή που μπορεί να ξαναφέρει την προοπτική στην οικονομία και την αισιοδοξία στη ζωή των πολιτών .

Σήμερα η διάσωση της πατρίδας μας από το παλαιοκομματικό κατεστημένο βρίσκεται στο χέρι του κάθε σκεπτόμενου πολίτη που αντιλαμβάνεται ότι με την Πραξούλα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καινούριο λαμπρότερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.”

ΓΓ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το ιερό και δικαίωμα της ψήφου, δήλωσε σήμερα η ΓΓ του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου, η οποία άσκησε, στις 10:30, το εκλογικό της δικαίωμα, στο Κέντρο Ζ’ του 5ου Δημοτικού Αγίου Ιωάννη, στη Λεμεσό.

Στις δηλώσεις της, η κ. Παναγιώτου είπε πως περνάμε μια δύσκολη εποχή, και πως “έχουμε ακούσει πάρα πολλά ‘θα’, πάρα πολλά ‘δεσμεύομαι’ και αναμένουμε, την επομένη μέρα των εκλογών, να ακούμε πραγματικά για διαφάνεια, συμμετοχικότητα, ενότητα και να μπούμε σε μια νέα εποχή, με νέα οικονομία, με ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος και με πράσινη ανάπτυξη”.

Γ.Ομήρου:Σήμερα αποφασίζει ο λαός

Η ΕΔΕΚ είναι παρούσα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, τη χρονική, την εθνική, την οικονομική και την κοινωνική και όπως πάντα θα ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας απέναντι στο λαό, δήλωσε από την Κάτω Πάφο ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, χωρίς να κάνει άλλες αναφορές – όπως είπε – και θέλοντας να είναι εντός των πλαισίων της νομοθεσίας.

Ο κ. Ομήρου που, όπως ανέφερε, δεν θα μπορούσε να παραλείψει να επισκεφτεί το εκλογικό κέντρο της Κάτω Πάφου στο Έκτο Δημοτικό που ψήφιζε για δεκαετίες, είπε πως «έχω και ένα συναισθηματικό καθήκον να είμαι πάντα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση εδώ».

Σήμερα, είπε ο κ. Ομήρου, μιλάει ο κυρίαρχος λαός, αποφασίζει για την πορεία που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια τόσο στο μεγάλο εθνικό μας θέμα όσο και στην έξοδο από τη σημερινή οικονομική κρίση που ήδη έχει προκαλέσει ανέχεια και κοινωνική δυστυχία.

Αποφασίζει, συνέχισε, ακόμα για πολιτικές που θα οδηγούν σε ανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών.

Διαβάστε Επίσης