Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΙκανοποιημένη από τη συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά η Συντονιστική των Εκτάκτων...

Ικανοποιημένη από τη συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά η Συντονιστική των Εκτάκτων Υπαλλήλων

-

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένα τα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων καθορισμένης διάρκειας και αορίστου χρόνου και ανέλαβε δέσμευση, πως εφόσον εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα θα επιλύσει το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που μπαίνουν στο δημόσιο με συμβόλαια καθορισμένης διάρκειας. Πολύ εποικοδομητική συνάντηση εκπροσωπούν τα άτομα αορίστου χρόνου και καθορισμένης διάρκειας, πρόσθεσε πως θεωρεί τα αιτήματα απόλυτα δικαιολογημένα και όσον αφορά τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα και όσον αφορά άλλα επιμέρους αιτήματα που έχουν σχέση με το ταμείο προνοίας την άδεια ασθενείας και άλλα.

Γνωρίζω πολύ καλά το θέμα και ως πρώην Υπουργός και έχω παραθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις ειδικά όσον αφορά την καταβολή του Ταμείου Προνοίας, συνέχισε προσθέτοντας ότι «πρέπει αυτό να επιλυθεί άμεσα, διότι όσο παρέρχεται ο χρόνος η επίλυση αυτού του προβλήματος γίνεται δυσκολότερη».

Περαιτέρω διατύπωσε τη θέση ότι «στη δημόσια υπηρεσία, να μην δημιουργούμε συνθήκες διαφόρων βαθμίδων υπαλλήλων, που να θέτουν κάποια βαθμίδα σε υποδεέστερη θέση με άλλους, όμως», πρόσθεσε « πρέπει να διορθώσουμε και να διορθώσουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνονται έκτακτοι δημόσιοι υπάλληλοι».

Ακολούθως ανέφερε ότι θεωρεί «πως η παρούσα διαδικασία είναι αναχρονιστική και δεν είναι ο πιο σωστός τρόπος να αξιολογείς τους δημόσιους υπαλλήλους που μπαίνουν στο δημόσιο με συμβόλαια καθορισμένης διάρκειας».

«Δεσμεύομαι πως όσον αφορά αυτό το θέμα θα το επιλύσουμε, γιατί το είχαμε αντιμετωπίσει και ως πρώην Υπουργός στο Υπουργείο Υγείας», ανέφερε προσθέτοντας ότι «τελικά δεν καταφέρνουμε να στελεχώσουμε τη δημόσια υπηρεσία με τους καλύτερους, δεδομένου ότι και η αντιμισθία στη δημόσια υπηρεσία είναι σαφώς μεγαλύτερη από τον ιδιωτικό τομέα».

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Εκτάκτων Υπαλλήλων Αντρέας Κτωρίδης ανέφερε πως «αναλύσαμε εις βάθος τα τρία μεγάλα κεφάλαια, τα οποία θέσαμε με την επιστολή μας».

Πρόσθεσε ότι «το πρώτο αφορά την περαιτέρω βελτίωση της νομοθεσίας, έτσι ώστε να απελευθερωθεί εντελώς ο θεσμός της εναλλαξιμότητας της μετακίνησης και κατά τούτο τον τρόπο να διασφαλιστεί η ηλικία υποχρεωτικής αφυπηρέτησης».

Συνεχίζοντας είπε πως το δεύτερο αφορά δικαιώματα ή και ευθύνες τα οποία δεν έχουν οικονομικό κόστος όπως την άδεια ανάπαυσης, την άδεια ασθενείας, την επιμόρφωση, την εκπαίδευση και το τρίτο αφορά τα συνταξιοδοτικά, για τα οποία ήδη έχουμε πάρει απόφαση ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος».

Ο κ. Κτωρίδης αναφέροντας ότι «γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κράτος», είπε ότι «τέθηκαν κάποιες ιδέες άλλες, ή επέκτεινε κάποιες ιδέες δικές μας ο κ, Μαλάς, όσον αφορά τα συνταξιοδοτικά», είπε πως «είναι θέμα μεγάλο και χρειάζεται και οι ειδικοί να μας πουν περαιτέρω».

«Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι δεν υπήρξε διαφωνία στα θέματα που τέθηκαν εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής», συμπλήρωσε ο κ. Κτωρίδης.

Φεύγετε ικανοποιημένοι διερωτήθηκε ο κ. Μαλάς καταληκτικά και ο κ. Κτωρίδης απάντησε «βεβαίως».

Διαβάστε Επίσης