Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΕπίθεση στους μισθούς εργαζομένων, με πιθανή εκλογή Αναστασιάδη

Επίθεση στους μισθούς εργαζομένων, με πιθανή εκλογή Αναστασιάδη

-

Γ. ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ: Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ, ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΨΕΣΙΝΗ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, αποκάλυψε κατά την ψεσινή τηλεμαχία, εκ νέου το πραγματικό νεοφιλελεύθερο πρόσωπο του.

Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης, ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης, σε πλήρη ταύτιση με τις θέσεις και τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, τα οποία διαχρονικά υπηρετεί, επιχείρησε να αποδώσει στο ψηλό εργατικό κόστος και στο ύψος του κατώτατου μισθού, την ακρίβεια σε προϊόντα και υπηρεσίες. Θέση, πρόσθεσε, την οποία υπερασπίστηκαν στη συνέχεια και οι εκπρόσωποι του επιτελείου Αναστασιάδη, ισχυριζόμενοι ότι ο ψηλός κατώτατος μισθός μετέτρεψε την Κύπρο σε ελκυστικό εργασιακό προορισμό για τους κοινοτικούς.

“Σε αυτή τη θέση του κ. Αναστασιάδη και του επιτελείου του οι πολίτες δεν θα πρέπει να έχουν καμιά ψευδαίσθηση ως προς το τι θα πράξει ο κ. Αναστασιάδης, αν καταφέρει να αναρριχηθεί στην εξουσία. Συμπλέοντας με τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας την οποία υπηρετεί, θα επιτεθεί στους μισθούς και τα ωφελήματα των εργαζομένων για να μειώσει το εργατικό κόστος, το οποίο θεωρεί ως μείζον πρόβλημα για την οικονομία. Περαιτέρω, όσοι εργάζονται ως πωλητές, γραφείς, σχολικοί βοηθοί, βοηθοί νοσηλευτές, βοηθοί παιδοκόμοι, όσοι εργάζονται σε υπηρεσίες ασφάλειας και σε συνεργεία καθαρισμού θα πρέπει να αναμένουν δραστικές περικοπές στο μισθό τους από πιθανή κυβέρνηση Αναστασιάδη, αφού ο κατώτατος μισθός θα προσαρμοστεί ώστε να κινείται σ’ αυτά που ήδη λαμβάνουν οι κοινοτικοί. Στα €400 με €500 μηνιαίως”, είπε.

Εάν στον κ. Αναστασιάδη έφταιξαν οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης, ο καθένας μπορεί να υπολογίσει πώς θα συμπεριφερθεί στους υπόλοιπους εργαζόμενους, εβρισκόμενος σε πλήρη συμμαχία με την εργοδοτική πλευρά.

Διαβάστε Επίσης