Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΣτ. Στεφάνου προς Αναστασιάδη: ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ για να ξεγελάσεις ...

Στ. Στεφάνου προς Αναστασιάδη: ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ για να ξεγελάσεις και να υφαρπάξεις την ψήφο του λαού

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2013

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ PIMCO

Η Κυβέρνηση δια του Εκπροσώπου της Στ. Στεφάνου, απέρριψε τις δηλώσεις Νίκου Αναστασιάδη περί πολιτικών σκοπιμοτήτων σε ότι αφορά την ανάθεση μελέτης για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στον οίκο PIMCO.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη “να σταματήσει να λέει ψέματα” ενώ σε σχόλιο για την τοποθέτησή του ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει να γίνει έρευνα για το θέμα αυτό, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι «ο κ. Αναστασιάδης αν εκλεγεί Πρόεδρος, ‘θα τα κάνει όλα'”.

«Οι διάφορες διακηρύξεις προεκλογικά, δεν μετρούν, ειδικά όταν υπάρχει μια προϊστορία που λέει ότι ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του σε ότι αφορά τις πολιτικές της Τρόικα , αυτές τον εκφράζουν πλήρως και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, που τώρα θυμήθηκε ότι δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων όταν πρόσφατα μιλούσε για ιδιωτικοποιήσεις τριών συγκεκριμένων ημικρατικών οργανισμών. Αυτούς τους οργανισμούς που προσπαθούμε νε περισώσουμε δηλαδή την Αρχή Λιμένων, την ΑΤΗΚ και την ΑΗΚ» σημείωσε.

«Τα λεγόμενα είναι εκεί, τα γραπτά είναι εκεί και μένουν. Ασχέτως αν ο κ. Αναστασιάδης έχει μεταλλάξει τις θέσεις του προεκλογικά για να ξεγελάσει και να υφαρπάξει την ψήφο του λαού» είπε ο Εκπρόσωπος.

«Σε ότι αφορά την PIMCO δεν υπάρχει καμιά σκοπιμότητα από μέρους της Κυβέρνησης να φουσκώσει όπως λέει ο κ. Αναστασιάδης τους λογαριασμούς των τραπεζών. Όλοι στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο εντοπίζουν, το δηλώνουν και το λένε ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι η κρίση του τραπεζικού τομέα. Το είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το λέει το Συμβούλιο της ΕΕ, το λέει ο επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικα που ήρθε στην Κύπρο, το είπε πρόσφατα η Royal Bank of Scotland. Ο κ. Αναστασιάδης επειδή θέλει τα πάντα να τα ρίχνει στην Κυβέρνηση, προσπαθεί να διαψεύσει την πραγματικότητα και να τα φορτώσει στην Κυβέρνηση» ανέφερε.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι με αυτές τις προσεγγίσεις, “αδυνατίζει η προσπάθεια της Κύπρου να τύχει της αλληλεγγύης από την Ευρώπη, διότι η Κύπρος είναι πρώτιστα θύμα ευρωπαϊκής απόφασης και ιδιαίτερα για την απομείωση του ελληνικού χρέους που τελικά κόστισε στην Κύπρο πολλά δισεκατομμύρια ένεκα της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία”.

«Ας μη συσκοτίζει, λοιπόν, τα πράγματα ο κ. Αναστασιάδης, μια συσκότιση που αποβαίνει σε βάρος των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ας σταματήσει να λέει ψέματα αναφορικά με την κατάσταση που υπάρχει στην Κύπρο. Η Κύπρος δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη δεινή θέση αν δεν υπήρχε το τραπεζικό πρόβλημα αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία» κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΤΥΧΕ

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο Στ. Στεφάνου ανέφερε ότι η Κύπρος έχει πετύχει ένα πολύ κάλο αποτέλεσμα σε ότι αφορά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Κληθείς να σχολιάσει εάν η Κύπρος βγήκε κερδισμένη, ανέφερε ότι «συμπερασματικά, πιστεύουμε ότι η Κύπρος- υπό τις περιστάσεις- έχει πετύχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που θα είναι βοηθητικό στο να μπορέσει να έχει τη βοήθεια της Ευρώπης και να συμμετέχει – όπως μέχρι τώρα συμμετείχε – και μέσα από τα προγράμματα συγχρηματοδότησης, όπου η Κύπρος έχει πολύ ψηλό ποσοστό απορρόφησης αυτών των προγραμμάτων και αυτό πιστώθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία από τους Ευρωπαίους για την πολύ καλή δουλειά που κάνει σε αυτό τον τομέα».

«Η Κύπρος στο νέο προϋπολογισμό, από καθαρός συνεισφορέας θα γίνει ουσιαστικά καθαρός αποδέκτης της βοήθειας της ΕΕ και αυτά βγαίνουν μέσα από διάφορες στατιστικές και άλλες προσεγγίσεις”, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό, καθώς και το ότι αναγνωρίστηκε η νησιώτικη ιδιότητα της Κύπρου -κάτι που σημαίνει ότι αναγνωρίζονται και οι ιδιαιτερότητες που προκύπτουν όταν ένα κράτος είναι νησιώτικο και ειδικά απομονωμένο στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως είναι η Κύπρος – αποτελούν ένα καλό υπόβαθρο “πάνω στο οποίο μπορούμε να διεκδικήσουμε διάφορα πράγματα» .

«Επίσης”, συνέχισε ο Εκπρόσωπος, “θα αποτελούμε μέρος της βοήθειας που θα δώσει η ΕΕ τα επόμενα επτά χρόνια για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ανεργία, παρά το γεγονός ότι επειδή η Κύπρος όλα αυτά τα χρόνια διατηρούσε καλούς οικονομικούς δείκτες και ένα πολύ καλό κατά κεφαλήν εισόδημα, αυτό δυσκόλευε πάρα πολύ τη συζήτηση και τη διεκδίκηση. Όμως, καταφέραμε να εντάξουμε την Κύπρο και εδώ» .

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ήταν μια δύσκολη συζήτηση για όλους, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ μέχρι το 2020 έγινε εν μέσω οικονομικής κρίσης και με τις γνωστές διαφωνίες , ιδιαίτερα ανάμεσα στις μεγάλες χώρες της ΕΕ. Ανέφερε ακόμη ότι είναι γνωστό το γεγονός πως η Κύπρος κατά τη διάρκεια της άσκησης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, έκανε τεράστιες προσπάθειες για να συγκεράσει (θέσεις) και να προσπαθήσει να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο όλες τις χώρες, ανάλογα με τα αιτήματα και τις προσεγγίσεις που είχαμε.

“Και αυτό το γεγονός βοήθησε πάρα πολύ στο να καταφέρει τελικά η ΕΕ, στο πλαίσιο της συνεδρίας του Συμβουλίου, έστω και μέσα από δυσκολίες και αμοιβαίους συμβιβασμούς, να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, η οποία, βεβαίως, πρέπει να περάσει και από το Ευρωκοινοβούλιο, είπε ο κ. Στεφάνου.

«Ήδη, είχαμε κάποιες αρνητικές αντιδράσεις στο θέμα. Όμως, κατά τη δική μας εκτίμηση, χρειάζεται να υπάρχει αυτός ο προϋπολογισμός, έτσι ώστε η ΕΕ να μπορέσει να κινηθεί προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.Εμείς πάντοτε υποστηρίζαμε ότι, κυρίως, πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

Διαβάστε Επίσης