Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΣΤ. ΜΑΛΑΣ: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα κερδίσουμε τις Προεδρικές Εκλογές»

ΣΤ. ΜΑΛΑΣ: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα κερδίσουμε τις Προεδρικές Εκλογές»

-

Φεβρουάριος 2013

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα κερδίσουμε στις Προεδρικές Εκλογές», δήλωσε το Σάββατο ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, ο οποίος όπως είπε, «τις τελευταίες τρεις βδομάδες και από τις τάσεις που καταγράφονται σε ποιοτικές δημοσκοπήσεις αλλά πολύ περισσότερο και από την επικοινωνία που έχουμε με τον κόσμο ότι κάνουμε άλματα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και στον τρόπο που μεταδίδεται το δικό μας μήνυμα στην κοινωνία και θα συνεχίσουμε και όταν κυβερνήσουμε».

Από το Κέντρο Πολιτών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του ο κ. Μαλάς είπε ότι «περνάμε ξεκάθαρα και με ένα μεγάλο άλμα από τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών στον δεύτερο γύρο ο οποίος είναι ένας τελικός κυπέλλου και θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές επάξια».

Ο κ. Μαλάς είπε ότι «η δική μας η αποφασιστικότητα θα υλοποιηθεί μέσα από ένα εθνικό συνασπισμό, μια κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού η οποία θα συνενώνει πρώτα από όλα τις φιλοδοξίες της ίδιας της κοινωνίας να πάμε εμπρός, ένας εθνικός συνασπισμός ο οποίος θα αποτελείται από προσωπικότητες που έχουν την αξιοπιστία και την ικανότητα να οδηγήσουν την χώρα σε ένα καλύτερο αύριο και δεν θα υπάρχουν προαποκλεισμοί».

Ενώπιον δεκάδων υποστηρικτών του ο κ. Μαλάς κατέστησε σαφές ότι «εμείς δεν μπήκαμε στην πολιτική για να εξυπηρετήσουμε πολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα αλλά ούτε και για να προσφέρουμε θέσεις στον οποιονδήποτε ο οποίος βλέπει την εξουσία περισσότερο ως ένα μέσο ανέλιξης στην κοινωνική ζωή αλλά εμείς βλέπουμε την πολιτική ως υπηρεσία και θα επιλέξουμε άτομα τα οποία εμπιστευόμαστε και θέλουν να υπηρετήσουν και όχι να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες».

Σε αναφορά του στο Κυπριακό ο Σταύρος Μαλάς είπε, και με αφορμή συνάντηση που είχε ενωρίτερα με Αντιπροσωπεία του Σωματείου “Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία”, ότι «πρέπει να πάψουμε να μιλούμε με ερμαφρόδιτο πολιτικό λόγο σους πρόσφυγες, λόγο ο οποίος δεν ικανοποιεί τις αξιώσεις των προσφύγων για να επιλύσουμε το πρόβλημα, ο οποιοσδήποτε λοιπόν ζητά την ψήφο του λαού για να διεκδικήσει μια σωστή λύση του Κυπριακού πρέπει να έχει τεκμηριωμένο και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο».

Εξήγησε ότι «για εμάς η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, είναι δύο διοικητικές περιφέρειες και έχει ουσία και περιεχόμενο αυτή η διακήρυξη και όποιος δεν αντιλαμβάνεται αυτή την διάσταση και όποιος δεν βάζει στον λόγο του τις εκφρασμένες απόψεις ολόκληρης της ε/κ ηγεσίας απλώς για να ξεγελάσει κάποιες πολιτικές παρατάξεις για να τον στηρίξουν δεν είναι άξιος να οδηγήσει το Κυπριακό στην νέα εποχή».

Ο κ. Μαλάς αναφέρθηκε «στις λύσεις του Κυπριακού, τύπου χαλαρής ομοσπονδίας, που προβάλλει ο κ. Αναστασιάδης δεν μπορεί να είναι η απάντηση για μια ευημερούσα Κύπρο, μακροπρόθεσμα, διότι χαλαρή ομοσπονδία σημαίνει ότι ανοίγεις την όρεξη εκείνων που θέλουν να διχοτομήσουν την Κύπρο και να διεκδικήσουν μέρος της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, να το πράξουν μέσω μιας κακής λύσης, για αυτό θέλω να προειδοποιήσω ότι αυτό το οποίο πρέπει να διεκδικήσουμε είναι ένα ισχυρό ομόσπονδο κράτος το οποίο να διασφαλίζει ενότητα και όλων όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Για ζητήματα οικονομίας είπε ότι «το διακύβευμα των Προεδρικών Εκλογών είναι να επιλέξουμε μεταξύ δύο φιλοσοφιών και να αντιληφθούμε ότι η Ευρώπη στην οποία ανήκουμε αλλάζει και έχει κτιστεί σε δύο ισχυρούς πυλώνες : στο ισχυρό κοινωνικό κράτος και ο άλλος η ελεύθερη οικονομία, με τον πρώτο πυλώνα να δέχεται ανελέητη πίεση να αλλοιωθεί και να δώσει χώρο σε μια νέα φιλοσοφία που βασίζεται στην ελεύθερη οικονομία αλλά αυτή μας λεν κάποιοι ότι θα πάρει μπρος εάν αλλοιωθεί το κοινωνικό κράτος, εάν μειωθούν μισθοί, κάτι που δεν είναι το δικό μας όραμα γιατί εμείς θεωρούμε ότι ο άνθρωπος είναι κεφάλαιο και αν δεν μπορεί ο άνθρωπος να ευημερήσει σε ένα κοινωνικό σύνολο σε μια οικονομική δημοκρατία, τότε σκεφτόμαστε την ευημερία των αριθμών περισσότερο από την ευημερία των ανθρώπων».

Στην ομιλία του ο κ. Μαλάς είπε ότι για να καμφθεί η οικονομική κρίση χρειάζεται διεκδικητικότητα για αυτό και η επόμενη Κυβέρνηση, πρέπει και για οικονομία και για Κυπριακό, να δείξει αντιστάσεις, να δείξει ότι έχει το πολιτικό ανάστημα μέσα στα πλαίσια της ΕΕ να πολιτευθεί και να διεκδικήσει διότι εάν δεν διεκδικήσεις δεν παίρνεις και αυτό γιατί δεν υπάρχουν στην σημερινή οικονομική και εξωτερική πολιτική Μεσσίες, δεν υπάρχουν συμμαχίες που να διαμορφώνονται μέσα από προσωπικές σχέσεις».

Πρόσθεσε ότι «επειδή η Κύπρος, η χώρα μας, είναι μικρή χώρα, και σίγουρα μετριέται το πολιτικό της ανάστημα από το οικονομικό της εκτόπισμα τότε, ναι, μας δίδεται τώρα η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την ανακάλυψη του φυσικού αερίου για να αναβαθμίσουμε το οικονομικό και το πολιτικό εκτόπισμα της χώρας μας και αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε με νούσιμο τρόπο και οι οποιοσδήποτε βεβιασμένες κινήσεις δεν μπορεί να αποβούν προς όφελος της χώρας μας.

Ο κ. Μαλάς απευθύνθηκε «σε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες της χώρας μας, ειδικά στον χώρο του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ με τους οποίους συνεργαστήκαμε στο παρελθόν» στέλλοντας το μήνυμα ότι η Αριστερά κατανοεί ότι μπορεί να υπήρξαν συγκρούσεις, «οι οποίες δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να αποτελούν εμπόδιο για οποιαδήποτε συνεργασία για αυτό καλούμε εκείνους τους συμπατριώτες μας που πιστεύουν στην προοδευτικότητα να συσπειρωθούν μαζί μας στον δεύτερο γύρο».

Διαβάστε Επίσης