Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΑΚΕΛ: Να παρέμβουν Γεν. Εισαγγελέας και ΜΟΚΑΣ για τις αποκαλύψεις ...

ΑΚΕΛ: Να παρέμβουν Γεν. Εισαγγελέας και ΜΟΚΑΣ για τις αποκαλύψεις στο «Κουτί της Πανδώρας» για τον Αναστασιάδη

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2013

ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΑΛΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Η απάντηση που δόθηκε χτες από το δικηγορικό γραφείο του κ. Νίκου Αναστασιάδη σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα από τον ιστότοπο «Το Κουτί της Πανδώρας» δεν ήταν καθόλου πειστική», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Και προσθέτει:

«Τα ερωτηματικά γύρω από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες παραμένουν, ιδιαίτερα μετά τα σχόλια του δημοσιογράφου που έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεση του».

»Οι καταγγελίες μάς ανησυχούν πολύ, αφού το θέμα αφορά Προεδρικό υποψήφιο και εγείρεται την ώρα που η Κύπρος θυματοποιείται, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος.

»Ως εκ τούτου θεωρούμε πως ο Γενικός Εισαγγελέας και η ΜΟΚΑΣ θα πρέπει να παρέμβουν αυτεπάγγελτα και να διερευνήσουν το όλο θέμα».


ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑ

Εξάλλου, σε γραπτή του ανακοίνωση το επιτελείο του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά αναφέρεται στα «πρόσφατα δημοσιεύματα που έφεραν στο φως ορισμένα στοιχεία για συναλλαγές μέσω του δικηγορικού γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη που εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά».

Το επιτελείο Στ. Μαλά αναφέρει ότι «δυστυχώς μέχρι στιγμής το γραφείο του κ. Αναστασιάδη αποφεύγει να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσάπτουν επιμένοντας απλώς ότι πρόκειται περί συνήθους επαγγελματικής δραστηριότητας».

Προσθέτει πως «στόχος μας δεν είναι να κατηγορηθεί ο οποιοσδήποτε χωρίς αποδείξεις, ιδιαίτερα όμως τώρα που ξένα δημοσιεύματα εμπλέκουν την Κύπρο σε ανυπόστατα σενάρια για ξέπλυμα χρήματος και η χώρα μας βρίσκεται στο στόχαστρο, είναι προς το συμφέρον όλων μας να γίνει άμεση διερεύνηση της υπόθεσης έτσι ώστε να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις».

«Το ορθότερο υπό τις περιστάσεις θα ήταν να αποταθεί το ίδιο το γραφείο του κ. Αναστασιάδη στα αρμόδια όργανα του κράτους και να ζητήσει άμεση διερεύνηση του θέματος», καταλήγει η γραπτή ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης