Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΙκανοποίηση εκφράζει η Κυβέρνηση για τη συμφωνία για τον Απ. Ανδρέα

Ικανοποίηση εκφράζει η Κυβέρνηση για τη συμφωνία για τον Απ. Ανδρέα

-

Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και της Εκκλησίας της Κύπρου για την αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι «η εξέλιξη αυτή είναι πολύ μεγάλης σημασίας, αφού μετά από προσπάθειες πολλών ετών έχουμε πλέον ένα κατοχυρωμένο θεσμικό πλαίσιο για την υλοποίηση του έργου βάσει των προβλεπομένων διαδικασιών και τεχνικών προδιαγραφών, κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

«Αυτό το πλαίσιο», σημειώνει, «αποτελεί τη δεσμευτική, για όλους, βάση υλοποίησης του έργου και θέτει τα πράγματα σε μια πορεία χωρίς επιστροφή».

Ο κ. Στεφάνου αναφέρει στη δήλωση του ότι «ο Απόστολος Ανδρέας αποτελεί ένα από τα πιο συμβολικά θρησκευτικά μνημεία της Κύπρου και σημείο αναφοράς της πολιτιστικής κληρονομιάς του συνόλου του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

«Γι’ αυτό», συνεχίζει, «η προσπάθεια αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσπάθεια για οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων». Υπογραμμίζει ταυτόχρονα την ανάγκη και την υποχρέωση όλων για συνέχιση του αγώνα για λύση που θα προβλέπει τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου και του λαού της.

Επισημαίνει, επίσης, ότι «η συμβολή της Κυβέρνησης στην όλη προσπάθεια ήταν καθοριστικής σημασίας» και εκφράζει τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης στα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά «για την αφοσίωση με την οποία εργάστηκαν μέχρι την επιτυχή ευόδωση των προσπαθειών».

«Το έργο της αναστήλωσης θα λάβει σάρκα και οστά στο επόμενο διάστημα. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό κληροδότημα της σημερινής Κυβέρνησης προς τις επόμενες Κυβερνήσεις και πρωτίστως, προς τις επόμενες γενεές», καταλήγει ο κ. Στεφάνου στη δήλωση του.

Διαβάστε Επίσης