Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΤο ΑΚΕΛ καταγγέλλει προθέσεις ΔΗΣΥ για καταρράκωση θεσμών και αρχών

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει προθέσεις ΔΗΣΥ για καταρράκωση θεσμών και αρχών

-

2013

ΘΑ ΠΑΥΣΟΥΝ, ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΩΝ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΑΝΑΤΑΣΙΑΔΗΣ!!!

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, βουλευτής Γ. Λουκαϊδης κατάγγειλε ότι ο κ. Αναστασιάδης και ο Συναγερμός παρουσιάζονται έτοιμοι, σε περίπτωση κατάληψης της εξουσίας, να επαναλάβουν πράξεις και ενέργειες που θα καταρρακώσουν θεσμούς και θα οδηγήσουν στη ταύτιση κόμματος και κράτους.

Σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ότι ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει την πρόθεση του, να παύσει τα Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών όπως αντίστοιχα έπραξε ο Συναγερμός, με αντισυνταγματικό τρόπο, το 1993, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «στην προσπάθεια του να επιβάλει συναγερμοποίηση της κρατικής μηχανής και να βολέψει ημέτερους, στους οποίους μοιράζει αφειδώλευτα υποσχέσεις, ο κ. Αναστασιάδης εξαγγέλλει τη δημιουργία πρόσθετων ακριβοπληρωμένων θώκων μέσα από την αντισυνταγματική συγκρότηση υφυπουργείων, αλλά και την παύση των υφιστάμενων Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών. Θα επιχειρήσει κάτι τέτοιο βέβαια, μόνο αν πετύχει να αναρριχηθεί στην εξουσία».

Ο κυπριακός λαός όμως, πρόσθεσε. «είναι σε θέση να εμποδίσει τον κ. Αναστασιάδη να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του για συναγερμοποίηση της κρατικής μηχανής. Οι πολίτες μπορούν και πρέπει να εμποδίσουν την επανάληψη της αλήστου μνήμης συναγερμικής δεκαετίας, η οποία στη βάση καταγγελιών ακόμη και των ίδιων των συναγερμικών αξιωματούχων χαρακτηριζόταν από αναξιοκρατία, κουμπαροκρατία και ήταν γεμάτη από σκάνδαλα και διαπλοκή. «Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τη σύγχρονη, την προοδευτική, τη δημοκρατική πρόταση διαχείρισης της εξουσίας, την οποία εγγυάται η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά», συμπλήρωσε.


Διαβάστε Επίσης