Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΤ. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Εδραιωμένη στο εξωτερικό η πεποίθηση ότι ο Αναστασιάδης υποστηρίζει ιδιωτικοποιήσεις

Τ. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Εδραιωμένη στο εξωτερικό η πεποίθηση ότι ο Αναστασιάδης υποστηρίζει ιδιωτικοποιήσεις

-

22 Ιανουάριος 2013

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ DEUTSCHE BANK ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά, Τάκης Χατζηγεωργίου, δήλωσε ότι η πεποίθηση πως ο Νίκος Αναστασιάδης υποστηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών της Κύπρου είναι εδραιωμένη όχι μόνο εντός Κύπρου, αλλά και στο εξωτερικό.

Αυτό, είπε σε Διάσκεψη Τύπου, συνάγεται από την έκθεση της γερμανικής Deutsche Bank για την Κύπρο ημερομηνίας 18.01.2013 στην οποία καταγράφεται κατά λέξη: «Ο Αναστασιάδης υποσχέθηκε να συμμορφωθεί με τους όρους της διάσωσης και άρα θα είναι πιο εύκολο να στηρίξει τις ιδιωτικοποιήσεις. Ενώ έχει δηλώσει πρόσφατα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούν μέρος της ατζέντας, η εν λόγω δήλωση, κατά την άποψη μας, αποτελεί πιθανώς μια πολιτική κίνηση εν όψει των εκλογών. Θα μας προκαλούσε έκπληξη αν αντιτασσόταν σθεναρά στις απαιτήσεις της Τρόικας για αυτές (τις ιδιωτικοποιήσεις)».

«Είναι πλέον φανερό ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει δώσει στους ξένους τη βάσιμη εντύπωση ότι αν γίνει ο Πρόεδρος της Κύπρου οι ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν ανενόχλητα» είπε ο Τάκης Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως «γίνεται φανερό ότι οι φιέστες που διοργανώθηκαν από το ΔΗΣΥ με τους ηγέτες της ευρωπαϊκής δεξιάς απέτυχαν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Σταύρου Μαλά διερωτήθηκε αν μπορεί ο κ. Αναστασιάδης να αρνηθεί ότι χιλιάδες άλλοι Κύπριοι εργαζόμενοι πρόκειται να βρεθούν χωρίς δουλειά, εάν ιδιωτικοποιηθούν κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί και πρόσθεσε πως οι ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα στερηθεί μια σημαντική και σταθερή πηγή εσόδων, απαραίτητη για να αντεπεξέλθει στις δημοσιονομικές και δανειακές της υποχρεώσεις.

Αναφέρθηκε επίσης σε σοβαρούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια που δημιουργούν οι ιδιωτικοποιήσεις. «Είναι φανερό ότι ο ΔΗΣΥ και ο Νίκος Αναστασιάδης έχουν κάνει τις επιλογές τους. Ο Σταύρος Μαλάς είναι η μόνη υποψηφιότητα που εγγυάται ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να παλεύει και να εργάζεται για να αποτραπούν οι ιδιωτικοποιήσεις και να προστατευθεί η περιουσία του κυπριακού λαού» είπε.

ΣΑΦΕΙΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, ο κ. Χατζηγεωργίου είπε πως «η συζήτηση που αναφύεται σήμερα έχει στόχο να παραπλανήσει τον κόσμο και αν δεν σταθούμε σταθερά στο τι συμφωνήσαμε, στο τι λένε τα ψηφίσματα των ΗΕ, δεν έχουμε καμία, αν έχουμε σήμερα μερικές, πιθανότητα να προχωρήσει το Κυπριακό σε επίλυση». «Για μας υπάρχουν σαφείς αναφορές του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, υπέρ της λύσης των δύο περιφερειών, της διζωνικής» είπε και πρόσθεσε ότι μπορεί στις συμφωνίες με τον Ραούφ Ντενκτάς «να μην ονομάζεται καθαρά η φράση διζωνική δικοινοτική, αλλά ο κοινός νους λέει ότι σε αυτό αναφερόταν».

Είπε επίσης ότι όσοι αναφέρονται σε δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου για το συγκεκριμένο θέμα «τον αδικούν», επειδή, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου, πέραν των σαφών δηλώσεών του υπέρ της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ο Μακάριος, ο οποίος απήλθε το 1977, δεν μπορεί να έχει τη γνώση, την πληροφόρηση και την αντίληψη που έχει ένας σύγχρονος πολιτικός στην Κύπρο, 35 τόσα χρόνια μετά τον θάνατό του.

Διαβάστε Επίσης