Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΓ.ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ: Η Τρόϊκα θα έχει σύμμαχο στην Προεδρία του κράτους, αν εκλεγεί...

Γ.ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ: Η Τρόϊκα θα έχει σύμμαχο στην Προεδρία του κράτους, αν εκλεγεί ο Αναστασιάδης

-

: Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2013

ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ

Ο κυπριακός λαός δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι με τυχόν εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη, του ηγέτη του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, η Τρόικα θα πετύχει να έχει στην Προεδρία του κράτους τον κατ’ εξοχήν φυσικό ιδεολογικό της σύμμαχο και τον υπερασπιστή των πολιτικών της στην Κύπρο, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως το γεγονός ότι κυρίως «η Γερμανία, εκ των υστέρων και κατόπιν της προσυμφωνίας με την Τρόικα, θέτει καινούργια θέματα και απαιτήσεις όπως είναι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η εμμονή σε ιδιωτικοποιήσεις ανεξαρτήτως της σχετικής πρόνοιας του μνημονίου και του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου, καταδεικνύουν τον βασικό λόγο της αργοπορίας στη συνομολόγηση μνημονίου, όπως άλλωστε προκαθόρισε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, σε ανύποπτο χρόνο».

Παράλληλα ανέφερε πως οι εξελίξεις καταδεικνύουν «πόσο άδικη υπήρξε η απόδοση στην κυβέρνηση ευθύνης για αργοπορία στην υπογραφή μνημονίου» και ταυτόχρονα καταδεικνύεται, πρόσθεσε, «ως κορυφαία αντίφαση, η στάση της αντιπολίτευσης, η οποία σήμερα σωστά απαιτεί σκληρή διαπραγμάτευση για το ύψος του ποσού για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς να καθορίζει ως πρωτεύον και μείζονος σημασίας την παράμετρο του χρόνου. Αναφορικά όμως, με το περιεχόμενο του μνημονίου ενεργούσε στην ακριβώς αντίθετη λογική, απειλώντας και εκβιάζοντας την κυβέρνηση να υπογράψει άρον -άρον μνημόνιο, ανεξαρτήτως περιεχομένου».

Πρόσθεσε πως «αυτό που η Κύπρος χρειάζεται σήμερα είναι ηγέτη με κοινωνική ευαισθησία όπως ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος θα υπερασπιστεί σθεναρά τον εθνικό μας πλούτο και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις του κυπριακού λαού».

Σχολιάζοντας χθεσινοβραδινές αναφορές του υποψήφιου προέδρου Γιώργου Λιλλήκα ότι όσοι υποστηρίζουν τη διζωνική υποστηρίζουν διχοτόμηση, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ κατάγγειλε ότι πρόκειται για «υβριστική κατηγορία» από πλευράς του υποψήφιου προέδρου η οποία, όπως ανέφερε, απευθύνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις της Δημοκρατίας από το ’74 και εντεύθεν και «προσβάλλει βάναυσα» όχι μόνο την παρούσα κυβέρνηση αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, τον Σπύρο Κυπριανού και τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τους άλλους διατελέσαντες Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δεδομένης της στήριξης και από τον ίδιο τον κ. Λιλλήκα της λύσης ΔΔΟ για δυο δεκαετίες, αναμένουμε ότι ο κ. Λιλλήκας θα ακολουθήσει τον δρόμο του κ. Αναστασιάδη και θα υποβάλει το δικό του μεγάλο mea culpa, για να δικαιολογήσει την προεκλογική του μετάλλαξη» είπε ο κ. Λουκαΐδης.

Ανέφερε επίσης ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μάριος Καρογιάν, «αποφεύγουν επιμελώς να πάρουν θέση» και πρόσθεσε ότι «δεν έχουν κανένα απολύτως δισταγμό να αυτοακυρωθούν και να αυτοαναιρεθούν έχοντας ως κριτήριο τους την κατάληψη και νομή της εξουσίας στα πλαίσια ‘κυβέρνησης κομματικής σωτηρίας’».

«Η Κύπρος χρειάζεται Πρόεδρο που θα χαρακτηρίζεται από συνέπεια, σταθερότητα, διεκδικητικότητα και αφοσίωση στις αρχές λύσης του Κυπριακού, ο οποίος μακριά από προεκλογικούς και μετεκλογικούς τυχοδιωκτισμούς που θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες περιπέτειες την εθνική μας υπόθεση, θα εφαρμόζει πολιτική που θα εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά και αυτός δεν είναι άλλος από τον Σταύρο Μαλά» ανέφερε ο Γιώργος Λουκαΐδης.

Διαβάστε Επίσης