Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Προκαλούν ζημιά στον τόπο με την αμφισβήτηση του συμφωνημένου...

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Προκαλούν ζημιά στον τόπο με την αμφισβήτηση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης

-

ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Την λύπη του εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού γιατί μετά από 38 χρόνια αμφισβητείται το πλαίσιο των συμφωνημένων λύσεων του Κυπριακού κι αυτή είναι η χειρότερη υπηρεσία που προσφέρεται στον τόπο.

“Θα πω τα τετριμμένα, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος μίλησε από το 1977 για δύο περιφέρειες. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όταν εμείς μιλούμε για διζωνική αναφερόμαστε σε αυτή μόνο με την γεωγραφική της έννοια, δηλαδή δύο περιφέρειες και τίποτε άλλο”.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής αποκαλυπτηρίων του μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων του Παλαίκυθρου στα Λατσιά, ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι “από το 1979 μετά από την τότε συνάντηση του Κουρτ Βαλτχάιμ που ήταν ο ΓΓ των ΗΕ με τον αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού και τον Ραούφ Ντενκτάς στο κοινό ανακοινωθέν αναφέρθηκε για πρώτη φορά η λέξη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και από τότε σε όλα ανεξαιρέτως τα ψηφίσματα του ΟΗΕ τα οποία ανεξαιρέτως όλα τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου, όλοι ανεξαιρέτως οι διαδοχικοί Πρόεδροι λέγαμε ότι ήταν η ασπίδα προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έπρεπε να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αναφέρονταν στην διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία”.

Διερωτώμαι λοιπόν, κατέληξε, προς τι όλη αυτή η συζήτηση, μόνο ζημιά προκαλεί κι ελπίζω και εύχομαι αυτοί που φέρνουν στην επιφάνεια αυτό το θέμα να σταματήσουν.

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Εξάλλου, ο Αντρος Κυπριανού ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία, ώστε να τερματιστούν “οι ψίθυροι και οι ανηθικότητες”.

Ο Α. Κυπριανού είπε πως “εγώ θα δώσω τα περιουσιακά μου στοιχεία ποια ήταν το 2007 και ποια είναι σήμερα, πέντε χρόνια μετά που στην εξουσία βρίσκεται ο Δημήτρης Χριστόφιας, διότι οι ψίθυροι και οι ανηθικότητες που κυκλοφορούν τελικά κάποτε πρέπει να τερματιστούν κι ο μόνος τρόπος είναι η διαφάνεια. Ηδη έχω αναθέσει σε ελεγκτικό γραφείο, συγκεντρώνω τα στοιχεία, θα τους τα δώσω και θα τα ετοιμάσουν”.

ΑΣΥΝΕΠΗΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Οσον αφορά τον κ. Αναστασιάδη, ανέφερε ότι είχε δεσμευτεί πως την ημέρα υποβολής της υποψηφιότητας του θα κατέθετε και τα περιουσιακά του στοιχεία.

“Διερωτώμαι γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, δεν είναι σήμερα που έχει τεθεί αυτό το θέμα, έχει τεθεί εδώ και μερικούς μήνες και δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση”.

Πρόσθεσε πως “ο Σταύρος Μαλάς τα έδωσε, ο Γιώργος Λιλλήκας τα έδωσε έστω και με τον τρόπο που τα έδωσε, αναμένει ο κόσμος από τον κ. Αναστασιάδη να δώσει τα περιουσιακά του στοιχεία. κι επειδή κάποιοι λένε ότι δεν έχει καμιά σημασία αυτό το ζήτημα εγώ θα διαφωνήσω.

Κατηγορούμαστε τα πολιτικά πρόσωπα για διαπλοκή και διαφθορά. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το θέμα είναι η διαφάνεια”, συμπλήρωσε.

Διαβάστε Επίσης