Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΘα έχουν εκπλήξεις οι εκλογές, δήλωσε ο Σταύρος Μαλάς υποβάλλοντας την...

Θα έχουν εκπλήξεις οι εκλογές, δήλωσε ο Σταύρος Μαλάς υποβάλλοντας την υποψηφιότητα του

-

Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2013

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ 17 ΚΑΙ 24 ΤΟΥ ΦΕΒΡΑΡΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου υπέβαλε πρώτος στις 9 το πρωί ο Σταύρος Μαλάς, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές θα έχουν εκπλήξεις.

«Όσοι λογαριάζουν ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί λογαριάζουν λάθος. Ο λαός στις 17 και 24 του Φεβράρη θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα ότι στον τόπο μας υπάρχει ελπίδα, υπάρχει κρίση και πάνω απ΄ όλα υπάρχει αποφασιστικότητα» δήλωσε ο Σταύρος Μαλάς.

Είπε ότι καταθέτει σήμερα τη δική του πρόταση, που αποτελεί, μία πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση, όπως είπε, «η οποία θα βασίζεται πάνω σε παραγωγικές, καινοτόμες οικονομικές δραστηριότητες με σωστή και νούσιμη διαχείριση του φυσικού αερίου, αλλά και με σωστή και νούσιμη διαχείριση του εθνικού μας προβλήματος, χωρίς οποιουσδήποτε πειραματισμούς». «Η δική μας πρόταση είναι και πολυσυλλεκτική και αξιόπιστη, αλλά πάνω απ’ όλα και νικηφόρα» ανέφερε.

Δήλωσε αποφασισμένος μέσα στα πλαίσια μίας κυβέρνησης εθνικού συνασπισμού, να οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερες μέρες. Το οφείλουμε, είπε, στις νέες γενιές, στους χιλιάδες άνεργους, στην ίδια μας την ιστορία.

Ο Σταύρος Μαλάς χαρακτήρισε τις επόμενες προεδρικές εκλογές ως τις πιο κρίσιμες μετά το 1974 και ανέφερε πως ο επόμενος πρόεδρος θα κληθεί να αναλάβει και να διαχειριστεί πολύ σοβαρά προβλήματα σε σχέση με την οικονομία, το εθνικό πρόβλημα και την αξιοποίηση του φυσικού αερίου.

Είπε ότι η Κύπρος βρίσκεται ενώπιον μίας άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης και ο επόμενος Πρόεδρος θα πρέπει να έχει την αξιοπιστία, αλλά και τη γνώση να διαχειριστεί αυτή τη κρίση προς όφελος του κυπριακού λαού.

«Κάποιοι εκτός Κύπρου θα χρησιμοποιήσουν την οικονομική κρίση για να προσπαθήσουν να ασκήσουν οικονομική και ενδεχομένως πολιτική επικυριαρχία στην Κύπρο. Κάποιοι εντός Κύπρου θα χρησιμοποιήσουν επίσης την οικονομική κρίση για να επιβάλουν πολιτικές οι οποίες αλλοιώνουν τον κοινωνικό ιστό και διαγράφουν κατακτήσεις των εργαζομένων της μεσαίας τάξης, των μικρομεσαίων και όχι μόνο. Ο επόμενος Πρόεδρος συνεπώς, θα πρέπει να διαμορφώνει πολιτικές οι οποίες να έχουν στο κέντρο τον άνθρωπο» ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος, προσθέτοντας πως «ο άνθρωπος για μας είναι κεφάλαιο, δεν είναι αριθμός. Θα πρέπει συνεπώς να έχουμε και την αποφασιστικότητα και την αξιοπιστία να υπηρετήσουμε πρώτα από όλα τον Κύπριο πολίτη και όχι οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα».

Η πρόταση της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά έγινε από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη με υποστηρίζοντες τους Νίκο Κατσουρίδη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ και επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Στ. Μαλά), Κίκη Καζαμία, πρώην Υπουργό Οικονομικών, Ελένη Ευαγγέλου, μέλος της οικογένειας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Παντελάκη Πανταζή, Αντιστράτηγο εν αποστρατεία, Μόνικα Μελέκη, ηθοποιό και Δημοτικό Σύμβουλο Λάρνακας, Θέμο Δημητρίου, μέλος Πρωτοβουλίας Σοσιαλιστών, Κούλη Αβραάμ, Αντιπρόεδρο Κινήματος Ενωμένων Δημοκρατών και Τάσο Κυρμίτση, Δικηγόρο και επικεφαλής της ομάδας Νέα Γενιά με Σταύρο Μαλά.

Ο κ. Μαλάς συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ζαχαρούλλα Μαλά, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, βουλευτές και στελέχη του κόμματος, στελέχη του εκλογικού του επιτελείου, καθώς και πολίτες που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Διαβάστε Επίσης