Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΣε διάταξη μάχης και στην αντεπίθεση οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Σταύρο...

Σε διάταξη μάχης και στην αντεπίθεση οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Σταύρο Μαλά

-

Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ, ΕΣΤΕΙΛΕ Ο Τ. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥΤην εκτίμηση ότι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές θα είναι εκλογές δύο γύρων και ο Νίκος Αναστασιάδης θα αντιμετωπίσει τον Σταύρο Μαλά, διατύπωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μαλά, Τάκης Χατζηγεωργίου, επικαλούμενος τη δημοσκόπηση που παρουσίασε χθες βράδυ το ΡΙΚ, και δήλωσε ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά είναι σε καθαρή διάταξη μάχης.

Κατανοούμε, είπε ο κ. Χατζηγεωργίου, σε δηλώσεις του στο εκλογικό επιτελείο του Σ. Μαλά, ότι για μια νικηφόρα προοπτική θα χρειαστούμε τη στήριξη των δυνάμεων που θα έχουν επιλέξει άλλους υποψηφίους και έστειλε μήνυμα συνεργασίας, σύνεσης και συνένωσης, γιατί κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αν δεν αναπτύξουμε κουλτούρα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, όπως ανέφερε.

Οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Σταύρο Μαλά, οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, το ΑΚΕΛ, όλο το λαϊκό κίνημα, άνθρωποι της προοδευτικής δεξιάς και του κέντρου, δηλώνουμε ότι είμαστε σε καθαρή διάταξη μάχης, βρισκόμαστε στην αντεπίθεση και έχουμε την πίστη ότι αυτόν τον αγώνα μπορούμε να τον φέρουμε σε αίσιο πέρας, είπε ο Τάκης Χατζηγεωργίου.

Αναφερόμενος ειδικότερα σε συνεχή μετάλλαξη της θέσης του υποψήφιου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του Σταύρου Μαλά επικαλέστηκε έρευνα που διεξήγαγε το Σίγμα με κοινές ερωτήσεις σε υποψηφίους ψηφοφόρους, στην οποία ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε ότι είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου.

Ο Τάκης Χατζηγεωργίου διάβασε απόσπασμα από την έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο Sigmalive στις 16 Ιανουαρίου και στο οποίο αναφέρεται ότι «στο κρίσιμο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών προκαλεί αίσθηση η ισοψηφία στους συμφωνούντες και διαφωνούντες. 29,3% των ερωτηθέντων συμφωνεί και άλλο 29,3% διαφωνεί. Συμφωνώ είναι η απάντηση που έδωσε ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και διαφωνώ, οι υπόλοιποι τέσσερις ανθυποψήφιοι του, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας, Πραξούλα Αντωνιάδου και Μακαρία Στυλιανού».

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου, στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου του υποψήφιου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος, αμφισβήτησε ότι έγινε τέτοια δήλωση και γι’ αυτό με τη σημερινή του ανακοίνωση καταθέτει «τα τεκμήρια της αλήθειας».

Κληθείς να σχολιάσει τη γραπτή ανακοίνωση και την απόφαση του Νικόλα Παπαδόπουλου να παραιτηθεί από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Σταύρου Μαλά, αφού σημείωσε ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να μπούμε στα εσωκομματικά άλλων παρατάξεων», πρόσθεσε πως «είμαστε στην ίδια γραμμή στην ανησυχία και στη διαφωνία του κ. Παπαδόπουλου στην επιλογή για εκλογή του κ. Αναστασιάδη».

Ωστόσο εξέφρασε διαφωνία με την επιλογή του κ. Παπαδόπουλου για υποστήριξη του Γιώργου Λιλλήκα, εάν αυτή είναι η επιλογή του, ανέφερε.

Έχουμε εκφράσει πολλαπλώς τα επιχειρήματά μας ενάντια σε αυτήν την υποψηφιότητα είπε, για να προσθέσει πως «θεωρούμε ότι η εβδομάδα που μεσολαβεί μεταξύ α’ και β’ γύρου των εκλογών, θα φέρει αυτές τις δυνάμεις στο ίδιο τραπέζι της συνεννόησης».

Διαβάστε Επίσης