Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΕπιθέσεις και πιέσεις προς την Κύπρο, το αποτέλεσμα της φιέστας Αναστασιάδη με...

Επιθέσεις και πιέσεις προς την Κύπρο, το αποτέλεσμα της φιέστας Αναστασιάδη με τους Ευρωπαίους ομογάλακτους του

-

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2013

Ν.ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ: ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ «ΠΕΙΣΤΙΚΗ» Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

«Δεν πρόλαβαν να κλείσουν τα φώτα της γιορτής του κ. Αναστασιάδη από την συνάντηση του ΕΛΚ την προηγούμενη Παρασκευή στην Λεμεσό και ήδη η Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ κ. Kool Corien Woortman επιτέθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, κατηγορώντας την διεθνώς, την στιγμή που η προσπάθεια όλων μας είναι να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου», σημειώνει σε δήλωση του ο Νίκος Κατσουρίδης, Επικεφαλής του Εκλογικού Επιτελείου του Υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά.

«Φαίνεται, προσθέτει, ότι ήταν τόσο «πειστική» η προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη την Παρασκευή που ευθύς αμέσως επιτέθηκαν στην Κύπρο. Άλλωστε γι’ αυτό υποτίθεται δεσμεύτηκαν στην σύναξη της Παρασκευής. Να βοηθήσουν την Κύπρο. Αυτό μας είπε και ο κ. Αναστασιάδης στην προχθεσινή διακαναλική συνέντευξη, ότι του υποσχέθηκαν προσωπικά.

»Τα πάντα, βέβαια, εκ του αποτελέσματος κρίνονται, έλεγε και ο Θουκυδίδης. Έτσι θα κριθεί σήμερα και ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ. Προφανώς οι περίλαμπρες φιέστες που οργάνωσαν δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές όσο διατείνονται».

«Δεν μπορώ, προσθέτει ο Ν. Κατσουρίδης, παρά να σχολιάσω την παρέμβαση της κ. Woortman και στα εσωτερικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της χώρας μας, η οποία υπέδειξε στους Κυπρίους τι να ψηφίσουν.

Βέβαια η επίθεση στελεχών του ΕΛΚ προς την χώρα μας δεν έγινε σε μια ανύποπτη στιγμή και χώρο. Έγινε την στιγμή που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έκανε απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώπιων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μιας Προεδρίας καθόλα επιτυχημένης ως προς τους στόχους και τα επιτεύγματα της. Γεγονός το οποίο με τον πιο εγκωμιαστικό τρόπο δήλωσε και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά τα επιτελεία των ανθυποψηφίων μας επέδειξαν μικροψυχία. Δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν ούτε ένα θετικό λόγο για την πετυχημένη Προεδρία της Κύπρο. Περιορίζονται μόνο να προβάλλουν τις σχέσεις τους με πολιτικές ομάδες της Ευρώπης οι οποίες φαίνεται να μην αποδίδουν όσα ισχυρίζονται για την Κύπρο.

Αυτή η συμπεριφορά αποδεικνύει στην πράξη ότι τα συνθήματα περί ενότητας, συνεργασίας και αποφασιστικότητας να εξέλθουμε της κρίσης και να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά ζητήματα του τόπου μας πήγαν περίπατο. Για σχηματισμό κυβέρνησης δήθεν «εθνικής σωτηρίας» έκαναν λόγο, αλλά καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της σωτηρίας της Κύπρου δεν προβαίνουν.

Με ιδιαίτερη λύπη παρατηρώ σήμερα ότι και μικρή μερίδα των ΜΜΕ αντί να υπερασπίζονται την Κύπρο, υπερασπίζονται βασικά τους ελάχιστους Ευρωβουλευτές που υπέσκαψαν την Κυπριακή Δημοκρατία. Προφανώς και είναι λυπηρό στον βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων να θυσιάζεται η Κύπρος.

Και αν το χθεσινό γεγονός αποτελεί απόδειξη για το αναποτελεσματικό της περιλάλητης πολιτικής του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη, τα mea culpa που επανέλαβε ο κ. Αναστασιάδης στην προχθεσινή διακαναλική συνέντευξη είναι η απόδειξη της ανειλικρίνειας του. Και επειδή προφανώς ο κ. Αναστασιάδης έχασε τον λογαριασμό με τα «συγνώμη» που είπε και τα όσα οφείλει να πει και περιορίστηκε να αναφερθεί σε mea culpa μόνο για το ότι τάχα στήριζε τον Πρόεδρο Χριστόφια τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του, για τις επιθέσεις προς τον α. Τάσσο Παπαδόπουλο, εμείς του υπενθυμίζουμε το συγνώμη που είπε και για την καταγγελία της πατρίδας σε Ευρωπαϊκού Θεσμούς το 2004. Τα συγνώμη που είπε για το Σπύρο Κυπριανού και την πολιτική του, τα συγνώμη που είπε προς το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ και περιορίζομαι ως εδώ.

Όσο δε για το ξεπούλημα ημικρατικών οργανισμών αν και στην προχθεσινή συνέντευξη είπε ότι «ποτέ δεν μίλησα για ιδιωτικοποιήσεις», εμείς απλώς σημειώνουμε ακόμα μια μετάλλαξη. Μεταξύ της συνέντευξης στην εφημερίδα «Πολίτης» όπου ξεκάθαρα τοποθετήθηκε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και της προχθεσινής συνέντευξης φαίνεται ότι πάλι κάτι διαμεσολάβησε για να αλλάξει θέση. Όπως προφανώς ένα αόρατο χέρι διέγραψε και τις θέσεις του ΔΗΣΥ, του οποίου εάν δεν κάνω λάθος ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζει να είναι Πρόεδρος, όπου περιλαμβάνεται η ξεκάθαρη αναφορά για πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Τέλος ο κ. Αναστασιάδης προσπάθησε να παρουσιάσει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μετέβηκε στην Γερμανία για να παραδώσει τα διαπιστευτήρια του στην κ. Μέρκελ και να εξασφαλίσει την «πράσινη κάρτα», όπως έκανε και ο κ. Αναστασιάδης στην Λεμεσό. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και γι’ αυτό επισυνάπτουμε αυτούσια την συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον Γερμανικό τύπο.

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ AΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Neus Deutscheland- sozialistische Tageszeitung 15.01.2013

Τίτλος: Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί σε αγώνα εναντίον της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρόεδρος του αριστερού κόμματος Συνασπισμός. Όταν πήγε στο Βερολίνο μίλησε με τον δημοσιογράφο Harald Neuber για την κουμπαροκρατία, την φοροαπαλλαγή και τη Rosa Luxemburg.

Ερ. Την Δευτέρα θα συναντήσετε τον Σόιμπλε. Τι θέματα θα συζητήσετε?

Θα του θέσω την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση, ότι υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος κοινωνικών εντάσεων ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. Κίνδυνος ανάπτυξης των νεοναζί και ταυτόχρονα δεν έχουμε αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα αυτό έχει αποτύχει και είναι αναπόφευκτο ένα νέο κούρεμα στο ελληνικό χρέος. Συνεπώς εγώ θα προσπαθήσω να εξηγήσω στον αρχιτέκτονα αυτής της στρατηγικής ότι είναι μια στρατηγική που έχει αποτύχει και είναι προς το συμφέρον και των ελλήνων αλλά και των γερμανών να αλλάξουν αυτή την στρατηγική πριν να είναι αργά.

Ερ. Μετά την Ελλάδα και οι τράπεζες της Κύπρου χρειάζονται οικονομική βοήθεια από την ΕΕ. Βλέπετε διαφορά μεταξύ της κατάστασης στην Κύπρο και της κατάστασης στην Ελλάδα?

Σίγουρα υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Η πρώτη διαφορά είναι ότι είναι δύο μη συγκρίσιμες οικονομίες. Η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεύτερη διαφορά, στην Κύπρο δεν είχαν πρόβλημα δημόσιου χρέους, όπως είχαμε εμείς στην Ελλάδα εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων και όλα αυτά αλλά το πρόβλημα το δημιούργησαν οι τράπεζες που καταδικάζουν μια ακόμη χώρα να βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας. Και εδώ λοιπόν το μεγάλο ερώτημα που αφορά την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία αλλά και όλη την Ευρώπη. Θα αφήσουμε το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη, σαν μια μαύρη τρύπα, να ρουφήξει τις κοινωνίες, την πολιτική, την σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή ή θα βάλουμε κάποια όρια, ή θα αφήσουμε τα χρέη να τα πληρώσουν οι τραπεζίτες και οι λαοί να συνεχίσουν να ζουν σε πλαίσια κοινωνικής συνοχής. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Και νομίζω ότι σ΄ αυτό το ερώτημα ήρθε η ώρα να δοθούν απαντήσεις. Στην Ελλάδα έχουμε δώσει κοντά στα 200 δισεκατομμύρια σε ρευστό και εγγυήσεις στις τράπεζες. Τις άδειες τράπεζες τις σώσαμε αλλά δυστυχώς δεν σώσαμε την κοινωνία, δεν σώσαμε τον ελληνικό λαό.

Διαβάστε Επίσης