Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΔέσμευση Μαλά για στοχευμένη επαναφορά επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους

Δέσμευση Μαλά για στοχευμένη επαναφορά επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους

-

2013

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ν’ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!Τη δέσμευση ότι σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος θα επαναφέρει με στοχευμένο τρόπο, όταν τα δημόσια οικονομικά το επιτρέψουν, τα επιδόματα προς τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, έδωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.

Ο κ. Μαλάς είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ) και σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε πως σε περιόδους οικονομικής κρίσης το κράτος οφείλει πρώτα απ’ όλα να στηρίξει την κοινωνία και να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.

«Σε αυτή την κρίσιμη φάση που βρίσκεται η οικονομία μας υπάρχει επίσης μεγάλος κίνδυνος να αυξηθεί η υπογεννητικότητα. Μπροστά στους δύο αυτούς πολύ μεγάλους κινδύνους, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν αυξητικά τα περισσότερα προβλήματα», είπε ο κ. Μαλάς, συμπληρώνοντας πως κατά τη συζήτηση που είχε με τις δύο οργανώσεις των τρίτεκνων και πολύτεκνων δεσμεύτηκε πως «όταν τα δημόσια οικονομικά το επιτρέπουν -και θα πρέπει να στοχεύσουμε και να έρθει αυτή η μέρα γρηγορότερα- να επανέλθουν τα επιδόματα στο επίπεδο που βρίσκονταν τον Δεκέμβρη του 2011, νοουμένου ότι θα γίνει αυτή η ενίσχυση με στοχευμένο τρόπο έτσι ώστε να μην γίνονται περιττά έξοδα.

Απ’ εκεί και πέρα, είπε ο κ. Μαλάς, «θεωρώ ότι αυτή η κρίση μάς δίνει και μια ευκαιρία να επανασχεδιάσουμε την πολιτική μας στον τομέα των επιδομάτων έτσι ώστε εκεί και όπου χρειάζεται να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις που να ξεφεύγουν από τη λογική των επιδομάτων, εάν χρειαστεί, για να γίνεται μια πιο πολυδιάστατη στήριξη ειδικά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών».

Παράλληλα, ανέφερε πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στις οικογένειες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειες για να εξασφαλίζουν το ηλεκτρικό ρεύμα να τους δοθεί προτεραιότητα. Τέλος, διαβεβαίωσε την ΠΟΠΟ ότι αντιλαμβάνεται από πρώτο χέρι τις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και δεσμεύτηκε ότι στη δική του πολιτική η στήριξη αυτών των οικογενειών θα είναι μια από τις προτεραιότητές του.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΟΠΟ Ευθύμιος Στρούθος χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική, σημειώνοντας τη δέσμευση του Σταύρου Μαλά για επαναφορά των ωφελημάτων που έχουν αποκοπεί με τις νομοθεσίες του 2011 και του 2012, όταν και εφόσον η οικονομία του κράτους το επιτρέπει. Πρόσθεσε πως η ΠΟΠΟ έχει βρει στο πρόσωπο του κ. Μαλά την πλήρη στήριξη στα αιτήματα της Οργάνωσης.

Λέγοντας ότι αυτή είναι η δεύτερη συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο σε διάστημα δύο μηνών, ο κ. Στρούθος τον ευχαρίστησε γιατί έχει μελετήσει τις θέσεις της Οργάνωσης. «Και ο ίδιος είναι πολύτεκνος, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι μεγάλες οικογένειες και μάλιστα σε περιόδους κρίσης είναι από όλους κατανοητό το μέγεθος των επιπτώσεων», ανέφερε ο κ. Στρούθος.

Διαβάστε Επίσης