Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΚαρφώνουν πάλιν την Κύπρο, οι φίλοι του Αναστασιάδη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα...

Καρφώνουν πάλιν την Κύπρο, οι φίλοι του Αναστασιάδη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τα περί ξεπλύματος χρήματος

-

Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2013

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ!

Ο ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου, ενημερώνοντας ευρωβουλευτές, ανέφερε ότι μεταξύ 1998 – 2010 το σύστημα της Κύπρου εναντίον της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αξιολογήθηκε τέσσερεις φορές από την Επιτροπή «Moneyval» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Και στις τέσσερεις φορές, σημείωσε, όλες οι αναφορές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Κύπρος υιοθέτησε μέτρα τα οποία συνάδουν με τα διεθνή πρότυπα ενώ το νομικό πλαίσιο που τέθηκε σε εφαρμογή είναι πολύ καλό.

Δυστυχώς, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του, είναι εκπληκτικό ότι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ήρθαν στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα με ουσιαστικό στόχο τη στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη, συνεχίζουν να υποσκάπτουν την χώρα μας.

“Όπως για παράδειγμα σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ όπου η βασική εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κα. Wortmann άδειασε τον Νίκο Αναστασιάδη κατηγορώντας την Κύπρο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος”, προσθέτει.

Ο κ. Χατζηδημητρίου υπενθύμισε ότι στις 21.11.2012 απέστειλε στον Πρόεδρο του ΕΚ καθώς και σε όλους τους Προέδρους και Αντιπροέδρους όλων των πολιτικών ομάδων του ΕΚ ενημερωτικό σημείωμα για όλες τις αξιολογήσεις που έχουν γίνει από διεθνείς οργανισμούς για το σύστημα της Κύπρου εναντίον της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ενημερώνοντας τους ευρωβουλευτές, είπε επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σε μια επιπρόσθετη αξιολόγηση του χρηματοοικονομικού τομέα της Κύπρου το Μάρτιο του 2001 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σύστημα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, είναι ψηλού επιπέδου και συνάδει με τις διεθνείς αποδεκτές αρχές.

Είναι φανερό, αναφέρει, ότι η Κύπρος βρίσκεται στο στόχαστρο πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων άλλων κρατών και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι η επίμονη, συνεχής και ουσιαστική ανάλυση των δεδομένων με τελικούς αποδέκτες αυτών των αναλύσεων όσους έχουν διαφορετική άποψη ή πληροφόρηση.

“Είναι όμως δυστυχώς τραγικό το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι ευρωβουλευτές, εκτός βέβαια από τους Κύπριους και την εκπρόσωπο των Πρασίνων κα. Rebecca Hamms, ενώ γινόταν η συζήτηση για την Κυπριακή Προεδρία και την Κύπρο, δεν βρέθηκε χώρος για οποιαδήποτε αναφορά στο Κυπριακό”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε Επίσης