Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΕπιτελείο Στ. Μαλά: Ασαφείς οι τοποθετήσεις Ν. Αναστασιάδη για ημικρατικούς οργανισμούς

Επιτελείο Στ. Μαλά: Ασαφείς οι τοποθετήσεις Ν. Αναστασιάδη για ημικρατικούς οργανισμούς

-

Ιανουάριος 2013

Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά, Βαλεντίνος Πολυκάρπου, δήλωσε σήμερα ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν απέφυγε για ακόμη μια φορά να επαναλάβει εαυτόν αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

“Οι ασαφείς τοποθετήσεις του και η προσπάθεια του να αποκρύψει τις πραγματικές του θέσεις δημιουργούν εύλογα ερωτήματα τα οποία καλούμε το συναγερμικό υποψήφιο να απαντήσει επιτέλους ευθαρσώς στον κυπριακό λαό. Για να γνωρίζει και αυτός με τη σειρά του, ψηφίζοντας Αναστασιάδη τι πραγματικά ψηφίζει”, πρόσθεσε.

Ο κ. Πολυκάρπου είπε ότι η πολιτική του κ. Αναστασιάδη στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και της πώλησης των ημικρατικών οργανισμών είναι διαχρονική. “Οι προτάσεις του για οικονομική μεταρρύθμιση περιλαμβάνει μετοχοποίηση και αποκρατικοποίηση οργανισμών κοινής ωφελείας που κατέχει το κράτος (Αρχή Λιμένων Κύπρου, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου), η ανάθεση κρατικής περιουσίας σε ιδιώτες και πολλά άλλα. Θέσεις για τις οποίες επανήλθε σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα πολίτης”, σημείωσε.

Είναι για την εμμονή του σε αυτές τις θέσεις, συνέχισε, που πήρε τα εύσημα από τους ευρωπαίους ομοϊδεάτες του οι οποίοι φρόντισαν ερχόμενοι στην Κύπρο να διασφαλίσουν ότι είναι η πολιτική τους που θα εφαρμοστεί στην περίπτωση εκλογής του. “Ο κ. Αναστασιάδης έδωσε τα διαπιστευτήρια του ενώπιον της πραγματικής Τρόικα και πήρε τα εύσημα. Αντιλαμβανόμαστε όλοι βέβαια ότι δεν είναι η κ. Μέρκελ και οι ομοϊδεάτες της που υποχώρησαν, αλλά ο κ. Αναστασιάδης. Και είναι την δική τους πολιτική που θα εφαρμόσει. Πολιτική βεβαίως πλήρως ταυτισμένη με αυτή του κ. Αναστασιάδη”, συμπλήρωσε.

Η δική μας η τοποθέτηση είναι ξεκάθαρη, είπε ο κ. Πολυκάρπου σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν συναινούμε σε ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών. Κρινόμενοι από οικονομικής άποψης μέσα σε μια δεκαετία από τα τώρα, σημείωσε, τα κέρδη τους θα δώσουν πολύ περισσότερα στην οικονομία μας από όσα η εφάπαξ πώληση τους. “Εάν κάτι τέτοιο γίνει πράξη, τότε θα οδηγηθούμε σε ολιγοπώλια τα οποία τελικά θα αποβούν εις βάρος του καταναλωτή και τρίτον και κυριοτέρον, μια ημικατεχόμενη πατρίδα δεν μπορεί να ξεπουλήσει οργανισμούς που έχουν άμεση σχέση με την εθνική της ασφάλεια, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια, ενέργεια, πολύ περισσότερο δε, που κανένας δεν μας διασφαλίζει ότι από την ώρα που θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια μπορεί ο τελικός ιδιοκτήτης να είναι και τουρκική εταιρεία”, πρόσθεσε.

Το παράδειγμα της Ελλάδας, είπε ο κ. Πολυκάρπου, δυστυχώς επιβεβαιώνει την τραγικότητα των εμμονών του κ. Αναστασιάδη. “Αντί λοιπόν ο κ. Αναστασιάδης να εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να παραδειγματιστούμε από την αλλαγή που έχει επέλθει στην Ελλάδα και να προβάλλει την τραγική οικονομική κατάσταση του ελληνικού λαού ως πρότυπο, ας αποδεχτεί το λάθος της σημερινής του προσέγγισης και να ζητήσει ακόμη ένα συγνώμη. Σήμερα, πριν είναι αργά”, κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης