Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Ανοικτό το ενδεχόμενο ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΑΛΑ, δείχνουν οι τελευταίες...

Α ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Ανοικτό το ενδεχόμενο ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΑΛΑ, δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

-

Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013

ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΡΚΕΛ

Αν ο τόπος αξίζει καλύτερα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκλεγεί ο Σταύρος Μαλάς. Διότι αν εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης τότε θα έρθουν πολύ χειρότερα και όχι καλύτερα ανέφερε σε δηλώσεις του χθες το απόγευμα στη Λάρνακα αναχωρώντας για την Αθήνα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

«Οι συνταγές της Τρόικα» είπε «είναι συνταγές ταυτισμένες με τις θέσεις του Νίκου Αναστασιάδη. Τον είδαμε χτες να στέκεται δίπλα από την κυρία Μέρκελ και να υιοθετεί απολύτως τα όσα η κυρία Μέρκελ είχε απαιτήσει σ` ότι αφορά το μνημόνιο. Η κ. Μέρκελ ήταν ξεκάθαρη. Ότι η καθυστέρηση στην υπογραφή του μνημονίου οφείλεται στους Ευρωπαίους και όχι στην κυβέρνηση η οποία ήταν έτοιμη εδώ και αρκετές βδομάδες κι` ότι για να προχωρήσουν στην υπογραφή του μνημονίου έχουν πρόσθετες απαιτήσεις και κάποιες από αυτές τις έχουν συγκεκριμενοποιήσει. Όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών».

«Αυτά» πρόσθεσε «τα υιοθέτησε ο κ. Αναστασιάδης παρ` όλο που στο κοινό πρόγραμμα για τις προεδρικές εκλογές που έχει υπογράψει με το ΔΗΚΟ λέει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ιδιωτικοποιήσεις. Είδε, λοιπόν, ότι η κ. Μέρκελ είναι έτοιμη να μας στηρίξει με την προϋπόθεση ότι από την μια θα είναι βιώσιμο το χρέος και από την άλλη θα δεχτούμε τις θέσεις τις οποίες μας υποβάλλουν. Αυτό είπε ο κ. Αναστασιάδης. Γι` αυτό λέω ότι θα ακολουθήσουν τα χειρότερα».

«Σ` ότι αφορά τώρα στην κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια» συνέχισε «δεν πρόκειται να πω ότι ήταν αλάθητη. Τα τρία πρώτα χρόνια, μέχρι το 2010, έχει παραγάγει σημαντικό έργο και από εκεί και πέρα όταν εμφανίστηκαν τα μεγάλα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα και ξεκίνησαν ουσιαστικά οι υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας θεωρώ ότι η κυβέρνηση εκείνο που επιδίωξε να κάνει ήταν να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων.

Εάν το πρόβλημα στον τραπεζικό τομέα δεν ήταν τόσο μεγάλο θεωρώ ότι θα καταφέρναμε οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους και σ` ολόκληρο τον κόσμο να είναι πολύ πιο μικρές. Εκείνο που μας οδήγησε σ` αυτά τα μεγάλα προβλήματα. Είναι το μέγεθος των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα. Που αξίζει να επαναλάβω ότι το πρόβλημα στον τραπεζικό τομέα είναι το 86% του προβλήματος της κυπριακής οικονομίας ενώ το πρόβλημα στα δημοσιονομικά είναι μόνο το 14%. Και όλοι παραδέχονται ότι σε αυτό το 14% όλες οι διαδοχικές κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας εί χαν «συνεισφορά»

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις ο Άντρος Κυπριανού τις χαρακτήρισε ως χρήσιμα εργαλεία για αναλύσεις μιας δεδομένης στιγμής.

«Εμείς» είπε «είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως η προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε έχει αρχίσει να αποδίδει. Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά ισχυροποιείται τόσο στο πρώτο όσον και στον δεύτερο γύρο και φαίνεται ότι θα είναι εκλογική αναμέτρηση δύο γύρων. Η έκκληση που απευθύνω στους ψηφοφόρους κυρίως του ΑΚΕΛ αλλά και σε όλους εκείνους που επιθυμούν να μην εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης είναι να συμμετάσχουν σ΄ αυτή την εκλογική διαδικασία, να μην απόσχουν διότι η αποχή την προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Γι` αυτό τους καλώ να συμμετάσχουν ,η αποχή δεν είναι επιλογή. Και απ΄ εκεί και πέρα στο δεύτερο γύρω θεωρώ ότι θα είναι μια εντελώς διαφορετική εκλογική αναμέτρηση.

Εμείς θα επιχειρήσουμε με τον κόσμο που είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν να ξανασυζητήσουμε και να δούμε πώς διαμορφώνουμε δεδομένα τέτοια που να μα επιτρέψουν να συνεργαστούμε και σε αυτές τις εκλογές έτσι ώστε η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά να είναι νικηφόρα. Και θεωρώ ότι μέσα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αυτό το ενδεχόμενο είναι ανοικτό».

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε και στο ταξίδι της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στην Αθήνα.

«Θέλουμε» είπε «να συζητήσουμε μαζί τους τα ζητήματα που αφορούν στο Κυπριακό αλλά και να αντλήσουμε και από τις δικές τους εμπειρίες αναφορικά με το μνημόνιο στήριξης. Θεωρώ τις συναντήσεις αυτές πάρα πολύ σημαντικές καθ` ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία από την μια ν` ακούσουμε τις απόψεις και εκτιμήσεις τους και από την άλλη να μεταφέρουμε τις δικές μας θέσεις ιδιαίτερα σ` ότι αφορά το κυπριακό αλλά και σ` ότι αφορά το μνημόνιο».

«Παρ` όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει» κατέληξε ο Γ.Γ.του ΑΚΕΛ «η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει το βασικότερο στήριγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την επίτευξη μιάς δίκαιης , λειτουργικής και βιώσιμης λύσης που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει το νησί μας».

Διαβάστε Επίσης