Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΗ μη λύση είναι λύση, υποστηρίζει το κόμμα του Ερντογάν (AKP)

Η μη λύση είναι λύση, υποστηρίζει το κόμμα του Ερντογάν (AKP)

-

ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Η Τουρκία έχει ένα σοβαρό πρόγραμμα αφομοίωσης στα κατεχόμενα, ενώ μετά από το δημοψήφισμα του 2004 το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) άλλαξε την στάση του όσον αφορά στο Κυπριακό αρχίζοντας να υποστηρίζει το «η μη λύση είναι λύση», δηλώνει ο Τ/κ καθηγητής του Πανεπιστημίου Πόρτλαντ Στέιτ Μπιρόλ Γιεσιλάντα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) φιλοξενεί αποκλειστική συνέντευξη του καθηγητή ο οποίος χαρακτηρίζει την κατάσταση στα κατεχόμενα ως «αξιοθρήνητη».

Καλεί τον κόσμο να μην διστάσει να θέσει ενώπιον των ευθυνών τους αυτούς που έχουν `εκλεγεί`.

Όπως αναφέρεται ο κ. Γιεσιλάντα είπε επίσης ότι η Τουρκία έχει ένα σοβαρό πρόγραμμα αφομοίωσης στα κατεχόμενα, ενώ μετά από το δημοψήφισμα του 2004 το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) άλλαξε την στάση του όσον αφορά στο Κυπριακό αρχίζοντας να υποστηρίζει τη θέση ότι «η μη λύση είναι λύση».

Παράλληλα, ο Τ/κ καθηγητής υποστηρίζει ότι η οικονομική κρίση θα προκαλέσει την εσωστρέφεια στην Ε/κ κοινότητα και την επικέντρωση στα δικά της συμφέροντα.

Το μέλλον των διαπραγματεύσεων δεν φαίνεται να είναι φωτεινό, αναφέρει, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει η οποιαδήποτε πίεση από εξωτερικές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Διαβάστε Επίσης