Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ: «Αγάπη που σκοτώνει» πρόσφερε η Μέρκελ μέσω Αναστασιάδη στην Κύπρο!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ: «Αγάπη που σκοτώνει» πρόσφερε η Μέρκελ μέσω Αναστασιάδη στην Κύπρο!

-

12 Ιανουάριος 2013

Η ΦΙΕΣΤΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Ο κ. Αναστασιάδης οργάνωσε χθες μια συνάντηση των δεξιών Ευρωπαίων ηγετών της τρόικα, με επικεφαλής την κ. Μέρκελ, με στόχο όχι να υπάρξει αλληλεγγύη προς την Κύπρο και τον λαό της, αλλά στήριξη στην δική του υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Οι ομοϊδεάτες του κ. Αναστασιάδη, προσθέτει ο Στ. Μαλάς, δεν ήρθαν ως φίλοι της Κύπρου, αλλά πρόσφεραν όπως χαρακτηριστικά είπαν ένα «πικρό φάρμακο» ως λύση του προβλήματος, όμοιο μ’ αυτό που έδωσαν στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και στις άλλες χώρες με τραγικές κοινωνικές συνέπειες.

Δυστυχώς, υπήρξε απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Κύπρου από τον Γ.Γ. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος μίλησε εκ μέρους όλων και ο οποίος επετέθη στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την στιγμή που η χώρα μας διαπραγματεύεται τους καλύτερους δυνατούς όρους για την Δανειακή Σύμβαση προς όφελος της Κύπρου και του λαού μας.

Το σαφέστατο μήνυμα των ομοϊδεατών του κ. Αναστασιάδη δεν ήταν αλληλεγγύη προς την Κύπρο. Ήταν ουσιαστικά τελεσίδικο μήνυμα: εφαρμόστε αυτά που ζητούμε για να σας δώσουμε δάνειο. Δηλαδή, σκληρή λιτότητα και ιδιωτικοποιήσεις. Με άλλα λόγια η «αγάπη» της κ. Μέρκελ αποδεικνύεται και στην περίπτωση της Κύπρου, αγάπη που σκοτώνει.

Αυτό που μας αφήνει ως τελικό συμπέρασμα η χθεσινή φιέστα του ΕΛΚ είναι ότι οι περιλάλητες διεθνείς σχέσεις και διασυνδέσεις του κ. Αναστασιάδη έχουν αποδώσει τα χειρότερα για την Κύπρο.

Εμείς, τονίζει ο Στ. Μαλάς, επιμένουμε ότι η λύση στην κρίση δεν είναι η δεξιά και ο κ. Αναστασιάδης. Λύση είναι μια προοδευτική κυβέρνηση εθνικού

συνασπισμού, που διαθέτει την αποφασιστικότητα, την θέληση και την γνώση να διαπραγματευτεί σκληρά απέναντι στην τρόικα.

Διαβάστε Επίσης