Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Το ΑΚΕΛ θα αναμετρηθεί με το χθες και θα κερδίσει...

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Το ΑΚΕΛ θα αναμετρηθεί με το χθες και θα κερδίσει το αύριο με τον Σταύρο Μαλά

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2013

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΛΛΗΚΑ

>> ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΗΚΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΟΥΤΕ Ο Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΟ ΔΗΚΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΨΑΝ

>>>

Το ΑΚΕΛ έχει περάσει στην αντεπίθεση, στέκεται ξανά όρθιο, έτοιμο να αναμετρηθεί ξανά με το χθες και να κερδίσει το αύριο μαζί με τον Σταύρο Μαλά στην Προεδρία της Δημοκρατίας, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προσθέτοντας πως καμία ψήφος της αριστεράς δεν πρέπει να δοθεί στον Γιώργο Λιλλήκα και πως δεν θα αντέξει, ούτε το ΔΗΚΟ τον Νίκο Αναστασιάδη, ούτε ο κ. Αναστασιάδης το ΔΗΚΟ στη συνεργασία συναλλαγής που συνήψαν.

Σε ομιλία του σε προεκλογική εκδήλωση στη Λάρνακας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η εκδήλωση αυτή «στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα πως οι δυνάμεις που θέλουν την επανένωση της Κύπρου και την πρόοδο της κοινωνίας δεν υποκύπτουν, δεν λιποτακτούν, δεν μεμψιμοιρούν. Στέκονται στην πρώτη γραμμή και παλεύουν για την ενότητα, την ελπίδα και την προοπτική του τόπου, για την εκλογή του Σταύρου Μαλά στην Προεδρία της Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στον Νίκο Αναστασιάδη είπε ότι «έδωσε τα χέρια με την ηγεσία του ΔΗΚΟ παραμερίζοντάς τα όλα, χωρίς όμως να τα ξεχάσει. Μπορεί να υποσχέθηκε στο ΔΗΚΟ πως εγκαταλείπει τις θέσεις του για διευρυμένες συνομιλίες και ιδιωτικοποίηση Ημικρατικών Οργανισμών, όμως λίγες μόνο εβδομάδες μετά τα άλλαξε. Τοποθετήθηκε τόσο υπέρ των διευρυμένων συνομιλιών όσο και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, κάτι που από μόνο του αποδεικνύει πως ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει αλλάξει. Έχει απλώς μεταλλαχθεί ελέω εκλογών, και γι΄αυτό και δεν θα αντέξει ούτε το ΔΗΚΟ τον Νίκο Αναστασιάδη, ούτε ο κ. Αναστασιάδης το ΔΗΚΟ σε αυτή τη συνεργασία συναλλαγής».

Αφού είπε ότι ο κυπριακός λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιός είναι Νίκος Αναστασιάδης, πρόσθεσε πως ο λαός γνωρίζει ότι ο κ. Αναστασιάδης«δεν διστάζει να μαχαιρώσει πισώπλατα την Κύπρο προκειμένου να επιβάλει τη δική του άποψη» κάνοντας λόγο για το 2004, όταν κατάγγειλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έλλειμμα δημοκρατίας και «στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Χριστόφια με την οποία τον οποίο απειλούσε με ποινικές ευθύνες για να αποδεχθεί τις προτάσεις της Τρόικας, κίνηση η οποία πηγάζει από το γεγονός πως οι απόψεις του κ. Αναστασιάδη ταυτίζονται με τις απόψεις της Τρόικα, από το γεγονός πως οι θέσεις του κ. Αναστασιάδη, σε ορισμένα σημεία, αποδείχτηκαν πιο αντιλαϊκές και από τις θέσεις της Τρόικας».

Για τον Γιώργο Λιλλήκα, ο Αντρος Κυπριανού επανέλαβε ότι «μετακινείται από τη μια θέση στην άλλη με τη μεγαλύτερη ευκολία» και πρόσθεσε πως «ο κ. Λιλλήκας, επιχειρεί να προσελκύσει ψήφους από την Αριστερά. Ξεχνά ότι `πούλησε` τον υπέροχο κόσμο της Αριστεράς για χάριν των προσωπικών του φιλοδοξιών, του διαφεύγει ότι το φλερτ με την ακροδεξιά και ο λαϊκισμός είναι στην αντίπερα όχθη από την Αριστερά. Γι΄αυτό και εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι καμιά αριστερή συνείδηση δεν θα ξεγελαστεί από τον κ. Λιλλήκα. Καμιά ψήφος της Αριστεράς δεν πρέπει να του δοθεί», ανέφερε.

Κάνοντας αναφορά στην πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα για «διαπραγμάτευση από μηδενική βάση», ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι αυτή «δεν αποτελεί τίποτε άλλο από τη συνταγή για να γίνει πράξη η μεγάλη ελπίδα της Τουρκίας να διχοτομήσει τον τόπο μας. Τη μια στιγμή θα διαγράψουμε τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις Συμφωνίες Υψηλού επιπέδου, τα δίκαια αιτήματα μας και την άλλη η Τουρκία θα θέσει στο τραπέζι τη διχοτόμηση. Αν ο κ. Παπαφώτης που υποστηρίζει φανατικά τον κ. Λιλλήκα συνέδραμε στο ξεπούλημα της μισής Κύπρου το 1974, με την πρόταση του κ. Λιλλήκα απλώς θα ολοκληρωθεί η πράξη ξεπουλώντας και την υπόλοιπη μισή» είπε.

Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο, συνέχισε ο Αντρος Κυπριανού ,προσθέτοντας πως «μπορεί οι κύριοι Αναστασιάδης και Λιλλήκας να ισχυρίζονται πως έχουν τις καλύτερες προθέσεις, όμως πάσχουν από θέσεις. Μπορεί να έχουν παρελθόν στην πολιτική της Κύπρου, όμως αυτό είναι βεβαρημένο».

Στην ομιλία του ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε και στα περιουσιακά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Γιώργος Λιλλήκας λέγοντας πως τα έδωσε «κατά ένα μέρος μόνο. Δεν έδωσε τα στοιχεία που αφορούν τις εταιρείες με τις οποίες είναι συνδεδεμένος ο ίδιος και η σύζυγος του και θεωρώ ότι είναι μεγάλη απορία να μας ειπωθεί ποιά είναι τα περιουσιακά στοιχεία αυτών των εταιρειών» είπε, και πρόσθεσε πως ο κ. Λιλλήκας θα «πρέπει να απαντήσει πειστικά στο κυπριακό λαό πώς κάποιος που ασχολείται μόνο και αποκλειστικά με την πολιτική μπορεί να διαθέτει αυτόν τον πλούτο που διαθέτει η οικογένειά του».

Για τον Σταύρο Μαλά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «προτείνει στον κυπριακό λαό την υποψηφιότητα ενός νέου ανθρώπου που δεν έχει φθαρεί στην πολιτική, αλλά την ξέρει καλά, ενός ανθρώπου με ήθος, έντιμου, πολύ καλά καταρτισμένου επιστημονικά, μελετημένου και μεθοδικού, ενός αξιόλογου πολιτικού με δημοκρατική και καθαρή πολιτική προϊστορία. Την υποψηφιότητα ενός ανθρώπου με προοδευτική, πολιτική πρόταση για την Κύπρο και για το λαό, ενός πολιτικού που ξέρει να θέτει στόχους και να συνεργάζεται για την υλοποίηση τους. Που δεν διστάζει να συγκρούεται με τα κατεστημένα αν αυτό επιβάλλει το συμφέρον του κόσμου».

Καλούμε τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, συνέχισ,ε «να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά και να εργαστούν σκληρά για να τη μετατρέψουν σε νικηφόρα. Θέλω να απευθυνθώ στους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ των Οικολόγων και άλλους ανθρώπους με δημοκρατικές και προοδευτικές αντιλήψεις και να πω ότι όλοι όσοι δώσαμε μαζί ιστορικούς αγώνες για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου, τα εργατικά δικαιώματα, και το μέλλον μας χρειάζεται να δώσουμε τα χέρια και να παλέψουμε για την Κύπρο. Όλοι όσοι εναντιωνόμαστε στην ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και στα παρακλάδια του, ας φροντίσουμε να φράξουμε το δρόμο προς την Προεδρία στους κυρίους Αναστασιάδη και Λιλλήκα».

Το Κόμμα μας, είπε ο Αντρος Κυπριανού, «σε κάθε προεκλογική περίοδο δαιμονοποιείται» και υπενθύμισε τις «ατάκες του κ. Αναστασιάδη παραμονές εκλογών του 2001, που έλεγε πως `αν το ΑΚΕΛ βγει ισχυρό από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αυτό δυνατό να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ`, το παραλήρημα του κ. Τορναρίτη παραμονές εκλογών του 2008 που απειλούσε πως όταν εκλεγεί Πρόεδρος ο Χριστόφιας θα επαναφέρει τον κομμουνισμό και πολλά άλλα».

Στο ΑΚΕΛ πρόσθεσε «δεν προσβλέπουν μόνο οι Ακελικοί. Προσβλέπουν όλοι οι εργαζόμενοι, τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα, οι νέοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι επιστήμονες, όλοι όσοι θέλουν η πολιτική να ασκείται με πράξεις και όχι με συνθήματα. Γι΄αυτό και δεν αγοράζουν τη φτηνή προεκλογική προπαγάνδα που πωλούν ορισμένοι με το κιλό. Σε όλους αυτούς στρεφόμαστε σήμερα και τους βεβαιώνουμε πως έχουμε ήδη περάσει στην αντεπίθεση», είπε, και πρόσθεσε πως «εμείς δεν υποχωρούμε, στεκόμαστε ξανά όρθιοι, έτοιμοι να αναμετρηθούμε ξανά με το χθες και να κερδίσουμε το αύριο, μαζί με το Σταύρο Μαλά, για την Κύπρο, για το λαό».

Διαβάστε Επίσης