Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΑΛΑ: Λιτότητα και ιδιωτικοποιήσεις η πολιτική της ευρωπαϊκής δεξιάς

ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΑΛΑ: Λιτότητα και ιδιωτικοποιήσεις η πολιτική της ευρωπαϊκής δεξιάς

-

2013

Η ΜΕΡΚΕΡ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣκληρή λιτότητα και ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν τη βασική πολιτική της δεξιάς στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά, Τάκη Χατζηγεωργίου, ο οποίος σε δηλώσεις του σήμερα στο επιτελείο Μαλά, εξέφρασε την άποψη ότι οι χθεσινές δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ άδειασαν τον Πρόεδρο ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την Προεδρία Νίκο Αναστασιάδη.

«Ο Νίκος Αναστασιάδης, ο ηγέτης της κρίσης, έχει πάρει, υποθέτουμε, τα μηνύματα των αρχηγών – ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πριν ακόμα αυτοί αφιχθούν στην Κύπρο», ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου. Πρόσθεσε ότι «ενώ ο κ. Αναστασιάδης πολυδιαφημίζει τη στήριξή τους, ακούσατε όλοι την κα Μέρκελ η οποία άδειασε κυριολεκτικά τις εντυπώσεις που ο κ. Αναστασιάδης θέλει ν’ αφήσει». Υποθέτουμε βέβαια βάσιμα, είπε, «ότι ο κ. Αναστασιάδης θα επιχειρήσει να πάρει νέες κατευναστικές δηλώσεις από την κα Μέρκελ».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η ουσία όμως, παραμένει και είναι η βασική πολιτική της δεξιάς στη Ευρώπη για σκληρή λιτότητα και ιδιωτικοποιήσεις». Ανέφερε ότι «απέναντι στην ιδέα των ιδιωτικοποιήσεων παρουσιάζεται και ο κ. Αναστασιάδης επ’ εσχάτων να αντιτίθεται», προσθέτοντας ότι «ο πολίτης δεν πρέπει να χει καμιά αμφιβολία ότι και αυτή του η τοποθέτηση αποτελεί μια προεκλογική αλλαγή και σκοπιμότητα».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μαλά συνέχισε λέγοντας ότι «είναι πολύ καθαρό και σαφές ότι ο κ. Αναστασιάδης και οι ευρωπαίοι εταίροι του επιβάλλουν στους λαούς μνημόνια λιτότητας που υποσκάπτουν τα συμφέροντα του πολίτη και στηρίζουν τα κέρδη των ολίγων». Στο στόχαστρο των ευρωπαίων εταίρων του κ. Αναστασιάδη, είπε, «είναι τα ξένα κεφάλαια που είναι κατατεθειμένα στην Κύπρο, ο εταιρικός φόρος και ο ημικρατικός τομέας».

«Και ο κ. Αναστασιάδης αντί να επικεντρώσει εκεί τη προσοχή του, ετοιμάζεται για μια πανηγυρική φιέστα», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «πίσω όμως από αυτή τη φιέστα κρύβεται πιο σκληρή λιτότητα της οποίας ο κ. Αναστασιάδης επιδιώκει να είναι ο ηγέτης».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου «αυτό που χρειάζεται όμως ο κυπριακός λαός είναι έναν αξιόπιστο ηγέτη, ικανό να αντιμετωπίσει την κρίση με την αναγκαία κοινωνική ευαισθησία ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών». Και αυτός, είπε, «δεν είναι άλλος από το Σταύρο Μαλά».

Ο κ. Χατζηγεωργίου σχολίασε και την αντίδραση του επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη στις δηλώσεις Μέρκελ πως αποτελούν απάντηση στην άρνηση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων να στηρίξουν τη δανειακή σύμβαση με την Κύπρο, λέγοντας ότι «βγήκαν με μια ανακοίνωση η οποία κατά τη δική μου άποψη μόνο τον γέλωτα μπορεί να προκαλέσει».

Διαβάστε Επίσης