Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΣε επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με βάση τον τουρκικό οδικό χάρτη ελπίζει ο...

Σε επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με βάση τον τουρκικό οδικό χάρτη ελπίζει ο Έρογλου

-

ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΡΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, σε δηλώσεις του στο παράνομο πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ, είπε ότι για την επανεκκίνηση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων είναι απαραίτητος ένας οδικός χάρτης και μια μεθοδολογία, όπως είπε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

O Έρογλου εξέφρασε επίσης την προσδοκία να υπάρξει κάποια κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις η οποία να καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου είπε ότι ο οδικός χάρτης για την τουρκική πλευρά περιλαμβάνει «ένα χρονοδιάγραμμα, μια διαδικασία πάρε- δώσε και μια πολυμερή διάσκεψη με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων».

Παράλληλα δήλωσε απαισιόδοξος εξαιτίας δηλώσεων υποψήφιων Προέδρων στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει των εκλογών της 17ης Φεβρουαρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με αναφορές στον ελληνοκυπριακό Τύπο ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ, Αλεξάντερ Ντάουνερ θα φέρει κάποιες νέες προτάσεις, είπε ότι οι περισσότερες από τις ειδήσεις σχετικά με τον κ. Ντάουνερ είναι θεωρητικές, αλλά πρόσθεσε ότι κάποια ανταλλαγή απόψεων είναι φυσιολογική, ως προετοιμασία για την πιθανή διαδικασία διαπραγμάτευσης .

Ο κ. Έρογλου είπε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν ο κ. Ντάουνερ να παρουσιάσει οποιαδήποτε πρόταση, γιατί δεν υπάρχει συνομιλητής – ηγέτης στην ε/κ πλευρά αφού η θητεία του Προέδρου Χριστόφια σχεδόν τελειώνει και δεν έχει εκλεγεί ακόμα νέος ηγέτης.

Όσον αφορά την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, είπε ότι αναμένει μια αμερόληπτη και μια τεχνική έκθεση στη βάση «των πραγματικοτήτων». Πρόσθεσε ότι έχει λάβει το πρώτο προσχέδιο της έκθεσης το οποίο και αξιολογείται.

Διαβάστε Επίσης