Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΑ.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Αναστασιάδης – Λιλλήκας εισηγούνται το ίδιο πράγμα: Ξεπούλημα...

Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Αναστασιάδης – Λιλλήκας εισηγούνται το ίδιο πράγμα: Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια

-

: Τρίτη, 08 Ιανουάριος 2013

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ, Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑ- ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ

Το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών θα κρίνει ποιον θα επιλέξει ο κυπριακός λαός για να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας η Κύπρος και ο κυπριακός λαός να έχουν ελπίδα και προοπτική την επόμενη μέρα της κάλπης, είπε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και πρόσθεσε ότι ο ίδιος και η Κυβέρνηση του θα πρέπει να έχουν αξιοπιστία και τη δυνατότητα να οδηγήσουν την Κύπρο μπροστά.

«Χαρακτηριστικά τα οποία ένας αντικειμενικός κριτής δεν μπορεί να αποδώσει στον κ. Λιλλήκα. Ο οποίος έχει πάρει διαζύγιο από τη συνέπεια και την αξιοπιστία. Προτείνει να διαπραγματευθούμε το Κυπριακό από μηδενική βάση και να «καθαρίσουμε το τραπέζι». Δεν απαντά όμως στο κρίσιμο ερώτημα «και μετά τι»; Πώς θα εμποδίσει την Τουρκία, να θέσει στο τραπέζι τη διχοτόμηση; Σήμερα ο κ. Λιλλήκας χαρακτηρίζει ως πολιτική υποκρισία την υποστήριξη της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Το 2006 αγωνιούσε γιατί οι ενέργειες της τουρκοκυπριακής ηγεσίας μας οδηγούν μακριά από τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Το πίστευε αυτό ή υποκρινόταν;», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του στη Λάρνακα για την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο κ. Λιλλήκας υποδύεται τον υπερήρωα.

«Προσπαθεί να πείσει πως μπορεί με ένα μαγικό ραβδί να λύσει όλα τα προβλήματα του τόπου. Μας είπε πως αν εκλεγεί θα αποπληρώσει την Τρόικα και θα τη στείλει σπίτι της. Πού θα βρει τα λεφτά όμως για να το κάνει, δεν μας το είπε. Τα πυροτεχνήματα που παρουσίαζε ως δήθεν προτάσεις, έσβηναν αμέσως από την προχειρότητα που τα χαρακτήριζε. Σήμερα καμώνεται τον αντιμνημονιακό.

Τον περασμένο Ιούνη όμως δήλωνε πως ο διακρατικός δανεισμός δεν επιλύει το πρόβλημα και καλούσε την Κυβέρνηση να υπακούσει στους ευρωπαίους εταίρους άμεσα. Παρουσιάζεται ως προστάτης του δημόσιου πλούτου. Όμως ακόμα δεν εξήγησε σε τι διαφέρει η πρόταση του για μερικό ξεπούλημα των Ημικρατικών Οργανισμών, από την πρόταση του κ. Αναστασιάδη», συμπλήρωσε.

Οι προτάσεις τους, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, διαφέρουν στα ποσοστά, όμως εισηγούνται το ίδιο πράγμα: ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.

«Όσα επικοινωνιακά κόλπα και να επιστρατεύσει ο κ. Λιλλήκας δεν μπορεί να ξεγελάσει κανένα. Παραδίδει μαθήματα περί διαφάνειας. Όμως ο ίδιος ακόμα να δώσει το παράδειγμα και να δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Όλη αυτή την περίοδο αποδείχθηκε πως ο πρώτος και μοναδικός σύμβουλος του κ. Λιλλήκα είναι ο λαϊκισμός. Αλλιώς δεν θα υπέβαλλε προτάσεις όπως το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Ως πρώην Υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει πολύ καλά πως μια τέτοια πρόταση θα δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές στο πολιτικό μας πρόβλημα. Ούτε θα έσπευδε να χαιρετίσει την πρόχειρη και όψιμη πρόταση νόμου ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Τουρκοκυπρίων και των αλλοδαπών», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού κάλεσε τον κόσμο της Αριστεράς αλλά και τον κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο όπου και αν ανήκει κομματικά να αγωνιστούν μαζί, όπως αγωνιστήκαν μαζί και στο παρελθόν, για να αναδείξουν τη μοναδική πραγματικά προοδευτική και σύγχρονη υποψηφιότητα που τίθεται ενώπιον του, την μόνη υποψηφιότητα που εγγυάται ότι η προοπτική λύσης του Κυπριακού θα παραμείνει ανοικτή και ζωντανή, τη μόνη υποψηφιότητα που εγγυάται πως όσα υπερασπιστήκαμε οι δημοκρατικές δυνάμεις του Τόπου με αγώνες όλα αυτά τα χρόνια δεν θα αλωθούν, αλλά θα διαφυλαχθούν, αυτή του Σταύρου Μαλά.

«Η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους πόθους, τις προσδοκίες και τα οράματα του κόσμου της Αριστεράς. Ο Γιώργος Λιλλήκας καταθέτει θέσεις και προτάσεις οι οποίες συσπειρώνουν γύρω του τα πιο ακροδεξιά στοιχεία. Ηγέτες του Δράσις ΚΕΣ στην Αθήνα, τον κ. Παπαφώτη που είναι πολύ καλά γνωστός ποιος ήταν ο ρόλος του σε βάρος της Αριστεράς. Είμαστε μάλιστα στην επαρχία της Αμμοχώστου όπου έδρασε ο κ. Παπαφώτης. Ο κόσμος της Αριστεράς, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ταυτιστεί ούτε με τον Παπαφώτη αλλά ούτε και με τους Ελαμίτες ή τους Χρυσαυγίτες», κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης