Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΤο ΑΚΕΛ καλεί τους κεντρώους ψηφοφόρους να αποτρέψουν εκλογή Αναστασιάδη

Το ΑΚΕΛ καλεί τους κεντρώους ψηφοφόρους να αποτρέψουν εκλογή Αναστασιάδη

-

2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑ

Στους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου απευθύνθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, καλώντας τους να αποτρέψουν επαναφορά του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ στην εξουσία και να στηρίξουν την μοναδική, προοδευτική επιλογή ειλικρίνειας, εντιμότητας, συνέπειας και διαφάνειας, στο πρόσωπο του Σταύρου Μαλά.

Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία, ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε σε πολλά δείγματα γραφής του Προέδρου ΔΗΣΥ και υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη «σε ότι αφορά την αναξιοπιστία, τις αντιφάσεις». Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «όλοι γνωρίζουν πως αυτή η συνεργασία μεταξύ ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ δεν θα αντέξει στο χρόνο».

Οι πάντες, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, «γνωρίζουν ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν θα αντέξει να τηρήσει όσα συμφώνησε με το ΔΗΚΟ και το ΔΗΚΟ δεν θα αντέξει τον κ. Αναστασιάδη». Ο λόγος, εξήγησε, «είναι απλός: Ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει αλλάξει. Έχει απλώς μεταλλάξει τις θέσεις του για να συμφωνήσει με την ηγεσία του ΔΗΚΟ. Αυτό ακριβώς είναι που τον καθιστά αναξιόπιστο». Ως παραδείγματα έδωσε τη συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη στη Χουριέτ το Σεπτέμβριο την οποία διέψευσε, που σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού «δεν ήταν τίποτε άλλο από τις θέσεις που ο κ. Αναστασιάδης διατύπωνε κατά καιρούς στο Κυπριακό».

«Αυτές τις ίδιες θέσεις είναι που πασχίζει η ηγεσία του ΔΗΚΟ να πείσει πως ο κ. Αναστασιάδης έχει εγκαταλείψει», είπε, προσθέτοντας ότι «στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο κ. Φωτίου διακήρυττε το Σεπτέμβριο πως ο κ. Αναστασιάδης δεν υποστηρίζει πλέον διευρυμένες συνομιλίες και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στη συμφωνία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ». Όμως, συμπλήρωσε, «ο κ. Αναστασιάδης τους εξέθεσε. Μόλις μετά από δύο μήνες τάχθηκε ξανά υπέρ της συμμετοχής της Τουρκίας στις συνομιλίες». Παράλληλα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «δεν μπόρεσε να τηρήσει τα συμφωνηθέντα ούτε και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των Ημικρατικών Οργανισμών».

Αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων και στις θέσεις Αναστασιάδη όσον αφορά στην Τρόικα, λέγοντας ότι «ο κ. Αναστασιάδης συμφωνεί με τις απόψεις της Τρόικα και μάλιστα υπερθεματίζει». Γι αυτό , πρόσθεσε, «και δεν θα μπορεί, αν εκλεγεί, να υπερασπιστεί την Κύπρο και τα συμφέροντα του λαού σε μια διαπραγμάτευση με την Τρόικα». Συμπλήρωσε παράλληλα ότι δεν υπήρξε δημοσίευση των περιουσιακών στοιχείων του Νίκου Αναστασιάδη παρά το γεγονός ότι δεσμεύθηκε εδώ και καιρό να τα δημοσιοποιήσει.

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά όπως το θέμα της επιστολής που απέστειλε στον Πρόεδρο Χριστόφια ο κ. Αναστασιάδης απειλώντας τον με ποινικές ευθύνες αν δεν αποδεχόταν ό, τι του ζητούσε οι Τρόικα. «Ίσως να λειτούργησε και πάλι εν βρασμώ ψυχής, όπως παραδέχθηκε χρόνια μετά, όταν κατάγγελλε την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε, προσθέτοντας «όπως όταν απέδιδε πέρσι στον κ. Κάρογιαν πολιτική αθλιότητα. Όπως όταν παλαιότερα έλεγε στον αείμνηστο Τ. Παπαδόπουλο πως είπε ένα όχι και χίλια ναι. Όπως όταν, αν πιστέψουμε στα απόρρητα έγγραφα Wikileaks τον αποκάλεσε «ανόητο πέραν πάσης αμφιβολίας» σε ξένους διπλωμάτες».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «το βέβαιο είναι πως η Κύπρος δεν χρειάζεται ένα Πρόεδρο που έχει ήδη ένα τόσο βεβαρημένο παρελθόν αναξιοπιστίας». Ένα Πρόεδρο, πρόσθεσε, «που με το κόμμα του στη διακυβέρνηση για δέκα ολόκληρα χρόνια ο λαός μας έχασε πολλά από τις συνεχείς διολισθήσεις στο Κυπριακό, εξαπατήθηκε με κάλπικες υποσχέσεις και δεινοπάθησε από τα σκάνδαλα και τη διαφθορά». Ένα Πρόεδρο, είπε, «που δημιουργεί στους εργαζόμενους και στη μεσαία τάξη το φόβο και όχι την ελπίδα».

«Απευθυνόμαστε στους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου καλώντας τους να αποτρέψουν επαναφορά του κ. Αναστασιάδη και του Συναγερμού στην εξουσία», είπε, καλώντας τους «να θυμηθούν τους αγώνες που δώσαμε από κοινού και να στηρίξουν τη μοναδική πραγματικά προοδευτική επιλογή ειλικρίνειας, εντιμότητας, συνέπειας και διαφάνειας. Τον Σταύρο Μαλά».

Διαβάστε Επίσης