Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΑΚΕΛ: Ανέντιμες και αντιδεοντολογικές μεθόδους χρησιμοποιεί ο Λιλλήκας

ΑΚΕΛ: Ανέντιμες και αντιδεοντολογικές μεθόδους χρησιμοποιεί ο Λιλλήκας

-

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ – ΟΙ ΘΩΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΛΛΗΚΑ

Ενώ για τον Γιώργο Λιλλήκα είναι οι θώκοι και τα αξιώματα που καθορίζουν την πολιτική και τους στόχους του, για την Αριστερά είναι οι αξίες και οι αρχές, τις οποίες διαχρονικά πρεσβεύει με σταθερότητα και εντιμότητα το ΑΚΕΛ, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ και σχολιάζοντας δηλώσεις του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα περί πριμοδότησης Σταύρου Μαλά από το ΔΗΣΥ, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι «ο κ. Λιλλήκας, κάτω από το βάρος του πανικού που τον έχει καταλάβει, λόγω της ολοένα διευρυνόμενης ψαλίδας που τον χωρίζει με το Σταύρο Μαλά, μετέρχεται ανέντιμων, απαράδεκτων, αντιδεοντολογικών μεθόδων δημιουργίας και ανακύκλωσης ψιθύρων που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα».

Πρόσθεσε ότι «αυτές οι ανέντιμες πρακτικές που μετέρχεται ο κ. Λιλλήκας επιβεβαιώνουν ταυτόχρονα και γενικότερα τον χαρακτήρα της υποψηφιότητας του». Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ «ο κ. Λιλλήκας και η υποψηφιότητά του δεν έχουν καμιά σχέση με το καινούργιο, την ανανέωση και το νέο ήθος στην πολιτική που χρειάζεται η κοινωνία μας και απαιτούν οι πολίτες».

Παράλληλα, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι «όχι τυχαία, άλλα απόλυτα συναφής με την αναχρονιστική κουλτούρα και πρακτικές του κ. Λιλλήκα αποτελεί και η ακραία, εθνικιστική αντιομοσπονδιακή ρητορική του, η οποία απευθύνεται, εναρμονίζεται και αγκαλιάζεται από μερίδα της ακροδεξιάς». Έχει, συμπλήρωσε, «βέβαια πλέον να ανταγωνιστεί τη «Χρυσή Αυγή» της Κύπρου, όπως αποκάλεσε το ΕΛΑΜ ο Κασιδιάρης σε χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Μάχη’».

Συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Λιλλήκας δεν έχει «δικαίωμα να υποτιμά τη νοημοσύνη του περήφανου κόσμου της Αριστεράς. Όπως και να επιχειρεί να τον εκβιάσει ή να τον ξεγελάσει μέσα από ανέντιμη ψιθυρολογία».

Σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη «ο κόσμος της Αριστεράς γνωρίζει τον κ. Λιλλήκα». Γνωρίζει, είπε, «πολύ καλά ότι ενώ τιμήθηκε όσο ελάχιστοι από αυτό τον κόσμο, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και το κόμμα, τους γύρισε επιδεικτικά την πλάτη για να κυνηγήσει ακόμα πιο ψηλούς θώκους και αξιώματα»

Ενώ, ανέφερε, «για τον κ. Λιλλήκα είναι οι θώκοι και τα αξιώματα που καθορίζουν την πολιτική και τους στόχους του, για την Αριστερά είναι οι αξίες και οι αρχές, τις οποίες διαχρονικά πρεσβεύει με σταθερότητα και εντιμότητα το ΑΚΕΛ». Αυτές, σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη τις αξίες και αρχές «ο κόσμος της Αριστεράς θα τις τιμήσει ακόμα μια φορά, ψηφίζοντας και εκλέγοντας το Σταύρο Μαλά ως τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Διαβάστε Επίσης