Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤους κορυφαίους αθλητές για το 2012 ανακοίνωσε η ΕΑΚ

Τους κορυφαίους αθλητές για το 2012 ανακοίνωσε η ΕΑΚ

-

Θα βραβευτούν στη γιορτή του Αθλητισμού στις 8 Ιανουαρίου

Τους κορυφαίους αθλητές και ομάδες για το 2012, οι οποίοι θα βραβευτούν στη γιορτή του Αθλητισμού στις 8 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η ΕΑΚ.

Οι πέντε πρώτοι αθλητές, οι πέντε πρώτες αθλήτριες και οι τρεις πρώτες ομάδες που θα βραβευτούν είναι (με αλφαβητική σειρά, αφού η τελική κατάταξη θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της βράβευσης):

Ανδρική κατηγορία: Γιώργος Αχιλλέως (σκοποβολή), Κυριάκος Ιωάννου (στίβος), Παύλος Κοντίδης (ιστιοπλοΐα), Μάριος Νικολάου (ποδόσφαιρο), Μάρκος Παγδατής (τένις).

Γυναικεία κατηγορία: Ελένη Αρτυματά (στίβος), Άντρη Ελευθερίου (σκοποβολή), Άννα Ιωάννου (κωπηλασία), Άννα Στυλιανού (κολύμβηση), Αναστασία Χριστοφόρου (κολύμβηση).

Ομαδική κατηγορία: ΑΕΚ Καραβά (βόλεϊ), ΑΕΛ (ποδόσφαιρο), ΕΘΑ (μπάσκετ).

Η φετινή γιορτή του Αθλητισμού θα είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια που καταβάλλει κάθε αθλητής στο γήπεδο και θα έχει ως σλόγκαν «Ο αθλητισμός δίνει ελπίδα».

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΚ οριστικοποίησε τον κατάλογο των βραβεύσεων και αποφάσισε να απονέμει τα ακόλουθα βραβεία: Βραβείο Ήθους και Προσφοράς «Θεόδωρος Στυλιανού»: Γιώργος Πενηνταέξ (παλαίμαχος διαιτητής και πρόεδρος του Συνδέσμου «Ένα όνειρο μια ευχή»), Βραβείο Μακρόχρονης και Εξαίρετης προσφοράς: Αντώνης Δράκος (επί σειρά ετών πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας στίβου), Βραβείο «Στέλιος Κυριακίδης» (απονέμεται σε άτομα, ομάδες ή σωματεία που εκπροσωπούν επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό): ΑΠΟΕΛ, Κορυφαία επίθεση 2011-12: Ομόνοια, Κορυφαία άμυνα 2011-12: ΑΕΛ, Χρυσό παπούτσι 2011-12: Φρέντι ντο Σάντος (Ομόνοια), Παραολυμπιακοί Αγώνες: Καρολίνα Πελεντρίτου (κολύμβηση), Αντώνης Αρέστη (στίβος) Ανερχόμενα ταλέντα: Πέτρος Χρυσοχόος (τένις), Ελένη Πρατσή (δίαθλο), Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Εθνική ποδοσφαίρου.

Επίσης, θα τιμηθεί με ειδική βράβευση ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ, Πάμπος Χριστοδούλου, που οδήγησε τη λεμεσιανή ομάδα στην κατάκτηση του πρώτου της τίτλου πρωταθλήτριας από το 1968, καθώς επίσης και σε εξασφάλιση θέσης στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στην Εθνική Νέων ποδοσφαίρου για την επιτυχία της να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην επόμενη φάση του Πρωταθλήματος Ευρώπης, στην Εθνική ράγκμπι για τις επιτυχίες της κατά τη διάρκεια του 2012, στη ομάδα χάντμπολ της ΣΠΕ Στροβόλου για την ευρωπαϊκή της πορεία, στον οδηγό της Φόρμουλα Τίο Έλληνα, στους πρώην προέδρους του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και Παύλο Γερακάρη και στον πρώην αθλητή και παράγοντα Γιώργο Μεσημέρτσιη.

Η τελετή βράβευσης των Αρίστων Αθλητών της χρονιάς θεωρείται η κορυφαία στο είδος της στην Κύπρο και θα την τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Πάμπος Στυλιανού, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ουράνιος Ιωαννίδης, καθώς επίσης αθλητικοί φορείς και πολλοί επίσημοι.

Διαβάστε Επίσης