Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΑ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Μόνο η αντιπολίτευση δεν βρήκε θετικό λόγο για την επιτυχή...

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Μόνο η αντιπολίτευση δεν βρήκε θετικό λόγο για την επιτυχή κυπριακή Προεδρία

-

: Κυριακή, 06 Ιανουάριος 2013

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι η Κύπρος, μια ημικατεχόμενη χώρα με τα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν κατάφερε τόσο σε πολιτικό, όσο και οργανωτικό επίπεδο να ανταποκριθεί με μεγάλη επάρκεια στο ρόλο της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, μένοντας μακριά από ιδεοληψίες που της καταλογίζει η αντιπολίτευση προσπαθώντας να καλλιεργήσει αυτό το μήνυμα στον κυπριακό λαό.

«Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια από τους Ευρωπαίους εταίρους μας και οι μόνοι που δεν συγκινήθηκαν από αυτή τη μεγάλη επιτυχία της χώρας μας, ήταν η αντιπολίτευση στην Κύπρο που δεν βρήκε ούτε ένα θετικό λόγο να αρθρώσει» ανέφερε ο κ. Κυπριανού σε ομιλία κατά την κοπή της βασιλόπιτας στα Επαρχιακά Γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε η μεγαλύτερη, από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτυχία στον οικονομικό τομέα, που είναι η επιβεβαίωση της ύπαρξης φυσικού πλούτου ο οποίος δημιουργεί τεράστιες προοπτικές για τον τόπο και τον λαό, διατυπώνοντας τη θέση ότι αυτή οφείλεται στην Κυβέρνηση Χριστόφια και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσωπικά και καταρρίπτει το μύθο ότι τα τελευταία πέντε χρόνια είχαμε μια Κυβέρνηση ανίκανη, ανεπαρκή που λειτούργησε με ιδεοληψίες.

Το 2012 με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας δεν μπόρεσε να υπάρξει η όποια πρόοδος στο Κυπριακό, είπε, αναφέροντας ότι η παρατεταμένη αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς κορυφώθηκε τον Ιούλιο με τη διακοπή των συνομιλιών επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία άσκησε το κυριαρχικό της δικαίωμα όπως αυτό απορρέει από την ένταξη της στην ΕΕ.

Για την οικονομία λόγω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου και του γεγονότος ότι το κράτος από μόνο του δεν είχε τη δυνατότητα να στηρίξει τον τραπεζικό τομέα, υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στο μηχανισμό στήριξης, είπε, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσωπικά και η Κυβέρνηση κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων του τόπου.

Κατά τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της, η Κυβέρνηση Χριστόφια παρήγαγε σημαντικό έργο και έκανε βήματα προς την κατεύθυνση της αυξημένης κοινωνικής δικαιοσύνης, τα οποία διέκοψε η οικονομική κρίση και τα τεράστια προβλήματα που επέσυρε ο τραπεζικός τομέας, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι είμαστε περήφανοι για το έργο που έγινε και για τον τρόπο που η Κυβέρνηση Χριστόφια αντιμετώπισε τις συνέπειες της κρίσης.

Απευθυνόμενος στους ΑΚΕΛιστές, όπως είπε, έστειλε το μήνυμα ότι σήμερα λόγω των οικονομικών συνθηκών βρήκαν την ευκαιρία αυτοί που για χρόνια ολόκληρα ανέμεναν να αποδυναμωθεί η επιρροή του ΑΚΕΛ στον κυπριακό λαό, προσθέτοντας ότι «όπως «τους διαψεύσαμε στο παρελθόν, πρέπει να τους διαψεύσουμε και σήμερα και να αποδείξουμε ότι είμαστε φτιαγμένοι από άλλοι πάστα ανθρώπων και δεν λυγίζουμε εύκολα μπροστά στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που θέτει μπροστά μας η ίδια η ζωή».

Καλώντας τους ΑΚΕΛιστές να συσπειρωθούν γύρω από το κόμμα τους και γύρω από την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό για τον τόπο στις προεδρικές εκλογές του 2013, είπε ότι έχουμε κάθε δυνατότητα να επιτύχουμε και να κερδίσουμε τις εκλογές όπως αποδείξαμε και στο παρελθόν. Ανέφερε επίσης ότι μετά τις εκλογές το ΑΚΕΛ «θα έχουμε το χέρι απλωμένο σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να εξυπηρετήσουμε το συμφέρον του τόπου» ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους των κομμάτων του κεντρώου χώρου να θυμηθούν την προσφορά της συνεργασίας που υπήρξε στο παρελθόν προς τον τόπο και την προσμετρήσουν όταν θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη.

Διαβάστε Επίσης