Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΣΤ. ΜΑΛΑΣ: «Επιθετική» δράση για να μειωθεί η ανεργία ειδικά στους νέους»

ΣΤ. ΜΑΛΑΣ: «Επιθετική» δράση για να μειωθεί η ανεργία ειδικά στους νέους»

-

30 Δεκέμβριος 2012

Tο μήνυμα στους νέους ότι η αποχή από τις προεδρικές εκλογές δεν είναι η απάντηση στα πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, έστειλε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, προσθέτοντας πως όλοι πρέπει να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές.

Σε δηλώσεις ύστερα από περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας και συνάντηση με τη νεολαία σε καφετέρια στη παραλία των Φοινικούδων, ο κ. Μαλάς είπε ότι «η νέα γενιά είναι η περισσότερο προβληματισμένη μερίδα της κυπριακής κοινωνίας και οφείλουμε να ακούσουμε τα προβλήματα αλλά και να δώσουμε πειστικές απαντήσεις».

«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένα σχέδια έτσι ώστε να μειώσουμε την ανεργία, να αξιοποιήσουμε νέα παιδιά, ειδικά νέους επιστήμονες, έχω δεσμευτεί ότι τα κονδύλια για την έρευνα και την καινοτομία θα πενταπλασιαστούν, έχω κάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις για μείωση της ανεργίας διότι εάν δεν μειωθεί η ανεργία ειδικά στους νέους τότε θα έχουμε πολλά κοινωνικά αλλά και οικονομικά προβλήματα τα οποία θα είναι φυσικά δευτερογενή προβλήματα, προβλήματα υπογεννητικότητας και συνεπώς η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει μια πολύ – πολύ «επιθετική» δράση ούτως ώστε να μειωθεί η ανεργία ειδικά στους νέους», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της αποχής ανάμεσα στους νέους, ο κ. Μαλάς έστειλε το μήνυμα στα νέα παιδιά που προβληματίζονται και ενδεχομένως να προσανατολίζονται να μην πάνε να ψηφίσουν ότι «η αποχή δεν είναι απάντηση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευση, καταλαβαίνω απόλυτα τα πολλά οικονομικά προβλήματα, όμως όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στις προεδρικές εκλογές».

Οι Κύπριοι, συνέχισε, «διαχρονικά χαρακτηρίζονται ότι είναι ένας ευαισθητοποιημένος πολιτικά λαός και θα πρέπει αυτή την ευαισθητοποίηση αλλά και τον ευρύτερο προβληματισμό να τον μεταδώσουμε και στα νέα παιδιά και να τους εμπλέξουμε σ’ αυτό τον κοινωνικό προβληματισμό που σίγουρα είναι το κυρίαρχο στοιχείο για τις επόμενες προεδρικές εκλογές».

Διαβάστε Επίσης