Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ: H Kύπρος μπορεί να εξέλθει από την κρίση στα επόμενα...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ: H Kύπρος μπορεί να εξέλθει από την κρίση στα επόμενα δύο χρόνια

-

: Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2012

Η Κύπρος μπορεί να εξέλθει από την οικονομική κρίση στα επόμενα δύο χρόνια χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς παλινδρομήσεις, χωρίς μεταμφιέσεις, χωρίς χαλκευμένο πολιτικό λόγο, αλλά με στοχευμένες θέσεις και προτάσεις δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Σε ομιλία του στην ετήσια χοροεσπερίδα του ΑΚΕΛ Πάφου, ο Σταύρος Μαλάς είπε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει τολμηρές αποφάσεις που θα καθορίζουν το μέλλον του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες προς όφελος των πολιτών και όχι προς όφελος προσωπικών σκοπιμοτήτων ορισμένων πολιτικών αυλικών, κατά την έκφραση του, οι οποίοι επιβουλεύονται να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο.

Υπάρχουν, πρόσθεσε, δυο επιλογές, είτε οι πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον καθαρό και αξιοπρεπή πολιτικό λόγο ή στο χαλκευμένο νοθευμένο πολιτικό λόγο, ο οποίος επιζητεί, όπως είπε, να πάρει την ψήφο του λαού για να οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή.

Ο καθένας, συνέχισε ο κ. Μαλάς θα πρέπει να έχει την τόλμη να καταθέσει το παρελθόν του και να κοιτάξει το λαό στα μάτια και να ζητήσει την ψήφο βασιζόμενος στην προϊστορία του και όχι σε όσα διακηρύττει.

Ο κ. Μαλάς κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον αξιόπιστο πολιτικό λόγο, τη νέα πορεία, νέα εποχή και κοινωνική ευαισθησία. Απαντώντας στις αναφορές ότι το πρόβλημα του ιδίου είναι ότι στηρίζεται από το αριστερό κίνημα διερωτήθηκε πότε ήταν η αριστερά βαρίδι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Απάντησε, επίσης, και στις αναφορές ότι ο ανθυποψήφιός του Γιώργος Λιλλήκας έχει περισσότερες δυνατότητες να κερδίσει σε αυτές τις εκλογές και είπε «αν για τον κ. Μαλα είναι βαρίδι οι προοδευτικές δυνάμεις για τον κ Λιλλήκκα τι είναι, φτερά;».

Πρόσθεσε πως είναι προτιμότερο να στηρίζεσαι από αξιόπιστες πολιτικές δυνάμεις από το να βάζεις το λαό μπροστά σε διλήμματα για να δημιουργείς ένοχες.

Αν βάλουμε αυτούς τους προβληματισμούς στη ζυγαριά θα δώσουμε πνοή στην αξιοπιστία του πολιτικού λόγου, είπε, αφού είναι με αυτόν με τον οποίον μετρήσαμε και μετρούμε την προσφορά μας στην κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης